• Könyvvásár

          • A tegnapi könyvvásáron az alsó tagozatos tanulók sok-sok szép könyv közül válogattak.

            -BSZ-

          • A NYELVEK EURÓPAI NAPJA

          • Az Nyelvek Európai Napját október folyamán számos rendezvény kíséri Európa országaiban, melyek a nyelvtanulásra, a nyelvek sokszínűségére szeretnék felhívni az emberek, főleg a gyerekek figyelmét. Iskolánkon is minden évben megemlékezünk a nyelvek napjáról.

            Ezúttal október végén a felső tagozatos tanulók interaktív kvízek formájában tudhattak meg érdekes információkat az európai nyelvekkel kapcsolatban, illetve mérhették össze tudásukat nyelvi ismereteik terén.

            -DI, VHG-

          • Őszi szünet

          • Az őszi szünet 2022. október 28-tól 2022. november 2-ig tart.

            2022. november 1. (kedd) - Munkaszüneti nap 

            A szünet utáni első tanítási nap 2022. november 2. (szerda).

            Kellemes szünidőt kívánunk! 

          • Tökfaragás a napköziben

          • A halloween elengedhetetlen része a töklámpások faragása. Napköziseink idén is rengeteg szebbnél szebb, ötletes töklámpást készítettek.  🎃   😊

            1. évfolyam

            2. évfolyam

            3. évfolyam

            4. évfolyam

          • AlgoritMánia

          • Iskolánk ebben az iskolai évben is részt vett az AlgoritMánia informatikai versenyen a Füleki Gimnáziumban. Idén két csapattal neveztünk be  a versenybe, a 7.A osztály tanulóit Mészáros Tamás készítette fel. A csapat tagjai: Czetner Dániel, Juhász Bence és Kuba Dávid voltak. A 9.A osztály tanulóit Imrecze Csaba készítette fel. A csapat tagjai: Klement Kinga Kitty, Mišurák Balázs és Molnár József voltak.  A versenyen igényes feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak, ahol az általános számítástechnikai ismeretek és az algoritmikus, kreatív gondolkodás felhasználása került a középpontba. Tanulók a középmezőnyben végeztek, de így is értékes tapasztalatokkal és  egy kis ajándékkal gazdakodtak. Gratulálunk!

            Imrecze Csaba

          • Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

          • Az 1956-os forradalomra emlékezett a Csemadok Tornaljai Területi Választmánya múlt pénteken. Iskolánk tanulói is szervesen részt vettek az eseményen. A 9.A osztály tanulója,  Szívós Lilla kortárs verssel idézte meg a múltat.  A 9.B osztályos diákok egy 56-os forradalmi kultúrműsort adtak elő. Az iskola énekkara, a Csicsergők két énekkel tették meghittebbé az estét.  Az alsó tagozatos osztályok pedig hetekkel korábban elkezdték készíteni a forradalom jelképévé vált lyukas zászlókat, amelynek kiértékelése a kultúrházban történt. A Tornaljai Tomapa Mihály Városi Művelődési Központ zsúfolásig megtelt diákokkal, szülőkkel, pedagógusokkal és sok olyan emberekkel, akik tisztelettel emlékeztek az 1956 októberében és novemberében történt eseményekre. 

            Tamás Ákos 

          • Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

          • A Szükséget Szenvedő Egyhá nemzetközi segélyszervezet minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért. A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuela fővárosából, Caracasból. Egy gyermekcsoport rózsafüzért imádkozott egy útszéli Mária-kegykép előtt. Az arra járók közül többen felfigyeltek az imádkozó gyerekekre, és néhányan visszaemlékeztek Pio atya szavaira: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, megváltozik a világ.” Az imakampány ezután gyorsan elterjedt az egész világon. Október 18-án, kedden diákjaink egy kis csoportja is csatlakozott az imalánchoz. A tornaljai Jézus Szent Szíve templomban mondták el közösen a rózsafűzért Markotán József lelkiatyával, felajánlva imájukat népünk és a világ békéjéért. Az imán részt vett iskolánk vezetősége is. Ezt követően a hittan órán az alsó és a felső tagozatos tanulók közül néhányan ökumenikus örömzenélésen vettek részt. Itt az ének nyelvén kértünk, adtunk hálát és mondtunk köszönetet az Úrnak. A tanulók egyéni kéréseiket papírra írták, melyeket lufik segítségével szimbolikusan a Jóistenhez küldték. Kéréseik találjanak meghallgatásra.

            -DI-

          • Az egészséges táplálkozás világnapja

          • Az egészséges táplálkozás világnapjáról (október 16.) emlékeztünk meg napközinkben. A gyerekek körében kihirdettük, hogy aki tud, hozzon valamilyen egészséges „táplálékot“. Össze is gyűlt a sok gyümölcs, zöldség.  A tanulók a nevelő nénik irányításával terítettek meg maguknak és kóstolták meg ez egészséges ételeket. Minden finomság elfogyott. Mindenkinek ízlett, sokan kérdezgették, lesz-e ilyen máskor is. Reméljük, ezzel az akcióval is sikerült felhívnunk a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.    

            1. évfolyam

            2. évfolyam

            3. évfolyam

            4. évfolyam

          • A kézmosás világnapja

          • Az alsó tagozat 4.A és 4.B osztályos tanulói előadást tartottak a kézmosás világnapja alkalmából. Felhívták a gyerekek figyelmét a higiénia fontosságára és megtanították a kézmosás helyes technikáját.

            -TCs, HZs-

          • Interaktív pénzügyi ismeretek

          • Iskolánk tanulói egy pénzügyi és gazdálkodási ismereteket átadó, ingyenes, digitális és interaktív előadáson vehettek részt. A program célja a 7-18 éves diákok körében ismert és kedvelt meséken keresztül felhívni a tanulók figyelmét a pénzügyi tudatosság fontosságára. Köszönjük az előadást a Konstantin Filozófus Egyetem hallgatóinak. 

          • Ünnepi találkozó az idősek iránti tisztelet jegyében

          • Október 13-án iskolánk tanulói Miko Lilianna /6.A/ és Holló Betti /6.A/ az idős emberek iránti tisztelet jegyében megrendezett városi ünnepségen vettek részt. Ebből az alkalomból tanulóink ünnepi beszéddel, alkalomhoz illő verssel és  egy gyönyörű dallal köszöntötték a szépkorú vendégeket.