• Labdabajnokság

          • A szép, napos őszi időt kihasználva, 2019.október 16-án Labdabajnokságot rendeztünk a napközisek részére, ahol a gyerekek az egyes állomásokon labdajátékokkal ismerkedhettek meg. A kis versenyzők lelkesen teljesítették a feladatokat, s közben nagyon jól érezték magukat.

          • AlgoritMánia

          • Iskolánk három 9.A osztályos tanulója, Mike Szabolcs, Mišurák Bálint és Pacek Fanni az AlgoritMánia informatikai versenyen vettek részt Füleken. A versenyen az általános számítástechnikai ismeretek és az algoritmikus, kreatív gondolkodás felhasználása került a középpontba. A tanulók a hatodik helyezést érték el, de így is értékes tapasztalattal és ajánddékkal gazdagodtak! Gratulálunk!

          • Ki tud többet Tornaljáról?

          • A TORNALJAI VÁROSNAPOK alkalmából a diákönkormányzat tagjai vetélkedőt szerveztek.  Az iskola könyvtárában 9 csapat mérettette meg magát. A vetélkedő többféle, játékos feladatból állt.  A DÖK által készített prezentáció alapján (amely bemutatta Tornalja város történetét, a térség híres szülötteit, természeti érdekességeit) egy kvízt töltöttek ki a csapatok, majd következett a várossal kapcsolatos puzzle kirakása, történetírás a megadott szavak alapján, a Fehér ló c. monda egy részletének dramatizálása. Egy-egy csapattag illusztrációt készített az Ajakatlan kisasszony történetéhez. Ezt követte az ún. villámjáték, amikor a versenyzőknek tornaljai épületeket kellett felismerniük.  

            Az összegyűjtött pontok alapján az első helyezést a „Brazilok” (Hencz Vivien, Zsíros Dániel, Csapó Renáta, Ruszó Tamás) nevű csapat érte el.

            Második helyen a „Maped” (Beke Bernadett, Ikri István, Kalydy Boróka, Várady Orsolya) nevű csapat, harmadik helyen pedig az „Ufók” (Csúr Erika, Telky Nikola, Bocko Mira Szófia, Kosztúr Benjamin) csapata végzett.

            Gyönyörű rajzaikért a zsűri különdíjban részesítette Kalydy Borókát és Bocko Mira Szófiát. A vetélkedőn a tanulók és a tanárok is egyaránt nagyon jól érezték magukat.

                                                                                                                                    Marton Emese, DÖK elnök

             

          • Színházlátogatás

          • Iskolánk 5. és 6. osztályos tanulói október 9-én színházi előadáson vettek részt Ózdon, ahol a Csizmás kandúr mese színpadi változatát tekintették meg.

          • A zene világnapja

          • Yehudi Menuhin javasolta 1975-ben, hogy október 1-jén tartsák a zene világnapját, legyen ez az a nap, amelynek főszereplője a ZENE. Yehudi Menuhin amerikai hegedűművész és karmester, aki művészi pályájának nagy részét az Egyesült Királyságban futotta be. Végül brit állampolgár lett és tiszteletbeli lovaggá is ütötték. Egy érdekességet említenék - kedvelt zeneszerzői közé tartozott Bartók Béla is, aki az ő felkérésére írta a SZONÁTA SZÓLÓHEGEDŰRE című művét, melyet természetesen Menuhin előadásában ismert meg a NEW YORK-i közönség 1944-ben, majd a magyar közönség is 1946-ban. Mint mondta: "Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot,hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon, és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, dzsessz zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói…." Ez sok nagyvárosban így is történik.

            Mi is megünnepeltük már többféleképpen e jeles napot: volt, hogy osztályonként egy időben énekeltünk népdalokat, vagy az iskolarádióból szóltak ismert komolyzenei művek, készítettünk faliújságot, vagy jeles évfordulókról emlékeztünk. Ma a 4., 5. és 6. évfolyam tanulói, valamint az énekkar tagjai közösen elénekeltek 3 népdalt. A zenei kíséretet iskolánk tanárai, Fűzér Henrietta (hegedű) és Kiss Tamás (zongora) biztosították.

          • Természetiskola - 4.A, 4.D

          • A 4. A és D osztályok tanulói szeptember végén természetiskolában vettek részt Abroncsoson és a füleki várat is meglátogatták.

          • Értesítés

          • A KAZINCZY FERENC MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA IGAZGATÓSÁGA ÉRTESÍTI A TISZTELT SZÜLŐKET ÉS TANULÓINKAT, HOGY

            2019. OKTÓBER 4-ÉN (PÉNTEKEN) IGAZGATÓI SZABADNAP LESZ.

            A TANÍTÁS HÉTFŐN FOLYTATÓDIK.

          • "Határtalanul Magyarországon"

          • Tanulóink szeptember 17-től 4 napos tanulmányi kiránduláson vettek részt a „Határtalanul Magyarországon” program keretén belül. A kirándulás során meglátogatták a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolát, a Debreceni Református Kollégiumot, a Tisza-tavi Ökocentrumot, a Hortobágyi Nemzeti Parkot és a Balmazújvárosi Gyógyfürdőt.

          • Élet- és egészségvédelmi nap

          • A KAZINCZY FERENC MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA IGAZGATÓSÁGA ÉRTESÍTI A SZÜLŐKET ÉS TANULÓKAT, HOGY

            2019. SZEPTEMBER 27-ÉN

            "OŽAZ - ÉLET- ÉS EGÉSZSÉGVÉDELMI" NAPOT

            TARTUNK. AZ EGÉSZSÉGVÉDELMI NAP PROGRAMJA A

            3. ÓRA UTÁN

            BEFEJEZŐDIK, A TANULÓK EZT KÖVETŐEN EBÉDELNEK.

             

          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc  Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti

            a Tisztelt Szülőket, hogy

            2019. szeptember 12-én (csütörtök)

            14.30 órai kezdettel

            össz-szülői értekezletre kerül sor az iskola ebédlőjében.

            Ezen a napon a tanítás a 6. órával befejeződik.

          • Ünnepélyes tanévnyitó

          • 2019. szeptember 2-án ünnepélyes tanévnyitóval kezdődött a 2019/2020-as tanév. Legfiatalabb tanulóink versekkel köszöntötték az új tanévet, amit iskolánk igazgatónőjének, Nagy Katalinnak az ünnepi beszéde követett. Az előttünk álló tanévre áldását adta nagytiszteletű Fazekas Ágnes református lelkésznő és Rákai Gábor római katolikus plébános is. Az ünnepélyes tanévnyitó végén az elsős tanulók megkapták a Rákóczi Szövetség által ajándékozott iskolatáskákat.

            Minden kedves tanulóknak sikeres tanévet kívánunk!