• Szilágyi Domokos szavalóverseny

          • Iskolánk diákjai október 25-én a putnoki Városi Könyvtár által szervezett Szilágyi Domokos szavalóversenyen vettek részt. A 7.A osztály tanulói a következő verseket szavalták el: Bíró Izabella: Édesanyám, Deme Mátyás: Új utca és Páll Ádám: Tavaszodik. Diákjaink emléklapot kaptak a szép szavalatokért.

            Szabó Nikola

          • Halloween

          • Októberi csütörtök, Vidám ez a sütőtök, Világít a szemürege, Pedig nincsen szemüvege, Csak egy tökfej kalapja, Gömbölyű az alakja, Közepén egy mécses, Ha megsütjük, édes.

          • „Köszönöm, Isten, ezt a szép világot” - rajzpályázat

          • A Palóc Társaság „Köszönöm, Isten, ezt a szép világot” címmel rajzpályázatot hirdetett Sajó Sándor, a honszerető költő és tanár születésének 150. évfordulója alkalmából. A díjátadásra 2018. október 24-én került sor az Ipolysági Városi Könyvtárban.

            Iskolánk díjazottjai:

            A korosztály (7-10 évesek):    2. hely:  Orosz Dominik (4.B)

            B korosztály (10-18 évesek):  1. hely:  Majoros Lilla (9.A)

                                                               2. hely:  Molnár Alexandra (7.A)

            Különdíjban részesültek:

            Gruľo István (4.B), Murzsicz Ariadné Mariann (6.A), Balázs Barbara (8.A), Tamás Laura.

            Gratulálunk a tanulóknak!

          • Mozgásban az élet - FELED

          • Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Feleden a "Mozgásban az élet" tehetséges roma tanulók fesztiválját.Iskolánkat a 3.A és a 3.D osztály tanulói harmadik alkalommal sikeresen képviselték. Felkészítő tanító nénik: Csótó Eleonóra, Bódi Szilvia és Majoros Ilona

          • BÁTKA - Falusi Hagyományok Hete

          • A Falusi Hagyományok Hete rendezvénysorozat Bátkában folytatódott, ahol a harmadik osztályos tanulók népi játékokkal ismerkedhettek meg, valamint bepillantást nyerhettek a szövés, fonás rejtelmeibe, és megkóstolhatták nagyanyáink és dédanyáink ősi ételeit is. Élményekben gazdag délelőttöt tölthettünk el.

          • Egymillió gyerek imádkozik együtt a világ békéjéért és egységéért

          • "Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."                                                 Mt 18,15-20

             

            Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzértelnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, helyi  idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

            Ez az akció keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt és egyre többen kapcsolódnak be.

            Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

            Iskolánk tanulói, mintegy 75 diák a helyi Jézus Szíve plébániatemplomban fohászkodott együtt Rákai Gábor lelkiatyával, városunk polgármester asszonyával,  iskolánk vezetőségével és tanáraival, valamint a Pavol Jozef Šafárik iskola tanulóival kérve Szűz Mária  közbenjárását, hogy béke és egyetértés legyen a világon.

            ,, Ha szívetek szeretettel teljes, szeretettel fogtok szólni.”       /Teréz anya/

          • AlgoritMánia - informatikai verseny

          • Iskolánk három 9.A osztályos tanulója, Beke Noel, Mezei Richard és Szőke András az AlgoritMánia informatikai versenyen vett részt Füleken. A versenyen az általános számítástechnikai ismeretek és az algoritmikus, kreatív gondolkodás felhasználása került a középpontba.A tanulók a második helyen végeztek! A nyereményük 1-1 micro:bit programozható miniszámítógép, amivel még jobban fejleszthetik tudásukat! Gratulálunk! Imrecze Csaba

          • Európai Programozási Hét (CodeWeek)

          • Iskolánk az Európai Programozási Hét (CodeWeek) alkalmából idén is megszervezte a programozási versenyt a 8. és 9. évfolyam tanulói számára. A versenyen az iskola legjobb programozói vettek részt, akik közül a következő tanulók voltak a legsikeresebbek: 1. Szőke András (9.A), 2. Hajdú Szabolcs (9.A), 3. Bódi Kata (9.A)! Gratulálunk a tanulóknak! Imrecze Csaba

          • SZÍNHÁZI ELŐADÁS

          • Iskolánk 5.A, 5.B és 5.C osztályos tanulói október 10-én színházi előadáson vettek részt Ózdon, ahol egy Mátyás királyról szóló darabot tekintettek meg.

          • Egymillió gyerek imádkozik együtt a világ békéjéért és egységéért  

          •  

            2018. október 18-án Szlovákia is csatlakozik ahhoz a mintegy 70 országhoz, ahol gyerekek egyesülnek a rózsafűzér imádkozása által  és közösen fohászkodnak a világ békéjéért és egységéért. Napjainkban ugyanis legalább 40 ország szenved még mindig a háborúk és hatalmi harcok következményeitől.

            A kezdeményezés célja, hogy buzdítsa a gyermekeket arra, hogy az ima erejével harcoljanak az emberi szívek, szülőföldjük, hazájuk és a világ békéjéért. Ezért 2018. október 18-án  helyi idő szerint délelőtt kilenc órakor  gyermeki fohászok csendülnek iskolákban, óvodákban, kápolnákban, templomokban.         

            Tornalja alapiskoláinak  /Pavol Jozef Šafárik iskola és a Kazinczy Ferenc M.T.Ny.A./  diákjai is csatlakoznak ehhez a nemzetközi akcióhoz. Az iskolák vezetőségének és tanáraik együttműködésének köszönhetően tanulóink két nyelven - szlovákul és magyarul - imádkozzák a szentolvasót október 18-án reggel kilenckor a Jézus Szíve templomban a plébánia lelkiatyja, Mgr. Rákai Gábor püspöki helynök társaságában.

               

            Közös imájuk legyen Istentől megáldott és találtassék meghallgatásra.

             

             

             

          • Falusi Hagyományok Hete

          • A Falusi Hagyományok Hete rendezvénysorozat a dereski alapiskolában vette kezdetét, ahol negyedik évfolyamos tanulóink a népi mesterségekkel ismerkedhettek meg. A gyerekek örömmel vettek részt a kézműves foglalkozásokon, kosarat fontak, gyöngyöt fűztek, csuhébabát készítettek. Élményekkel gazdagodva tértek haza.