• A víz világnapja

          • Ebben az évben iskolánkon rendhagyóan emlékeztünk meg a víz világnapjáról. A diákönkormányzat tagjai vizet osztogattak a tanulóknak, tanároknak, s felhívták a figyelmet a tiszta víz fontosságára, a Föld vízkészletének védelmére.

            A világnap előtt a diákönkormányzat tagjai versenyt hirdettek, melyben vízzel kapcsolatos kérdéseket tettek fel. Nagyon sok tanuló vett részt a versenyben, s helyes válaszát beledobta a Gubics üzenőládájába. A sorsoláson három tanulónak kedvezett a szerencse (Tóth Claudia – 3.C, Lázók Kevin - 9.A, Szőke András – 9.A), akik a DÖK elnökétől átvették jutalmukat.

            Az alsó tagozatos tanulók is megemlékeztek a víz világnapjáról. A 3.B osztály tanulói rajzaikkal és a vízzel kapcsolatos ismereteikkel, gondolataikkal díszítették fel osztályukat. 

          • A NAGY HO-HO-HO, A PECHES HORGÁSZ

          • Csukás István mesehősei kedves humorral sugározzák az életörömöt, és talán ez teszi őket annyira szerethetővé. A ’80-as évek egyik legviccesebb meséje A Nagy Ho-ho-ho horgász volt. A szenvedélyének élő horgász őrültebbnél őrültebb terveket eszelt ki, csakhogy halat foghasson. Ha ritkán sikerült is neki, természetesen visszadobta a kopoltyúsokat. A könyvtáros délutánon ezzel a horgásszal és barátaival ismerkedhettek meg a gyerekek. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak a könyv elolvasásához!

          • Poznaj slovenskú reč!

          • 2019.3.19-én Havranko Lara, Kamenyik Márk Ármin, Juhász Bence és Šereš Szilvia a „POZNAJ SLOVENSKÚ REČ“ verseny járási fordulóján vettek részt. Juhász Bence 3.B osztályos tanulónk 2.helyezést ért el, s ő képvisel minket a kerületi fordulón.

          • Nyitott nap

          • 2019. március 13-án, 14-én és 15-én nyitott napokat tartottunk az 1. évfolyam osztályaiban. Pierzchala Mária, Kiss Sarolta és Czigány Erika tanító nénik magyar nyelv, matematika és szlovák nyelv órát tarottak, ahol betekintést nyújtottak az első osztályosokkal folyó oktató-nevelő munkába. A gyerekek bemutatták, hogy magas szinten elsajátították az előírt tananyagot, az órák telítve voltak az elsősök életkori sajátosságainak megfelelő játékos feladatokkal. A nyitott órákon a beíratás előtt álló óvodások is részt vettek, akik egy-egy foglalkozásba is bekapcsolódhattak.

             

            Köszönjük az első osztályos tanulók szüleinek és az óvodásoknak, hogy munkánk iránti érdeklődésükkel megtiszteltek.

             

            Szeretettel várjuk a beíratásra az óvodás gyermekeket szüleik kíséretében

            2019.4.5-én 14.00-tól 18.00-ig

            vagy

            2019.4.6-án 8.00-tól 14.00-ig

            az iskola főépületében.

             

            Kérjük, hogy hozzák magukkal a gyermek keresztlevelét is.

          • Gazdálkodj okosan!

          •  Iskolánkon már több éve fejlesztjük tanulóink pénzügyi intelligenciáját. A témával foglalkozó interaktív órák neve Gazdálkodj okosan! A március 14-én tartott órán a spórolásról, takarékoskodásról volt szó, amin a 2. évfolyam tanulói vettek részt. A tanulók nagyon figyelmesek és aktívak voltak, ami a képeken is látható. 

          • Magyar vagyok határtalanul

          • 2019. március 13-án Ikri Aurélia 4.A osztályos tanulónk Miskolcon vehette át a Magyar vagyok határtalanul címmel meghirdetett rajzpályázat díját. GRATULÁLUNK ! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png

          • Nőnap az öregotthonban

          • Március 8-án tartjuk a nők ünnepét, a nőnapot. Ebből az alkalomból iskolánk második osztályos tanulói és a Csalogány népdalcsoport versekkel, dalokkal köszöntötték az időseket. Reméljük, sok örömteli pillanatot szereztünk mindenkinek. Köszönjük a meghívást. Felkészítők: Molnár Zsuzsa és Czigány Erika.

          • Farsang

          • 2019. március 1.

            A gyerekek minden évben nagyon várják a farsangi mulatságot. Idén sem volt ez másképpen. Az alsó tagozatos diákok  jelmezben ropták a táncot.  Volt humor, móka, kacagás, játék, verseny, tánc.... Sok-sok csillogó gyermekarc töltötte be a termet. Az alsósok ezen a napon minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a telet végre felváltsa a kikelet.

             

            További képek az iskola Facebook oldalán találhatók.