• GEOCACHING

          • Iskolánk 5.A osztályos tanulói a geográfia órák keretein belül a szélességi és hosszúsági körökkel, valamint a földrajzi fokhálózattal és a GPS koordinátákkal ismerkedtek meg. Az elsajátított ismereteiket gyakorlatban is kipróbálhatták, a geocaching (vagy magyarul geoládázás) játékával. A játék lényege, hogy egy érdekes látnivaló közelében ládákat rejtünk el. A mi esetünkben Tornalja város érdekességei közelében rejtettük el ezeket a ládákat. A gyerekek az iskola weboldalán közzétett GPS koordináták alapján és egy okostelefon segítségével keresték meg a geoládákat, majd választhattak egyet az elrejtett ajándékok közül, ha cserébe ők is otthagytak egy másikat. A dobozban egy füzet is volt, amiben rövid üzenetet, aláírást is hagytak. Reméljük, hogy jól szórakoztak! 

             

                                                                                                                                 -SZE-

          • Ypsilon - slovina je hra

          • Iskolánk idén először kapcsolódott be az elsősorban szlovák iskolások részére meghirdetett szlovák nyelvi versenybe, az Ypsilon-ba.
            Az 5.A és a 8.A osztály tanulói sikeresen megbirkóztak a játékos nyelvtani feladatokkal. Az országos verseny résztvevői között januárban értékes díjakat sorsolnak ki a szervezők.

            Naša škola tento rok sa prvýkrát zapojila do jazykovej súťaže Ypsilon, ktorá je určená v prvom rade pre žiakov slovenských škôl.
            Žiaci 5.A a 8.A triedy úspešne zvládli hravé jazykové úlohy. Organizátori v januári vylosujú hodnotné ceny z účastníkov celoštátnej súťaže. 

                                                                                 -MT-