• Bekapcsolódtunk a vakokat és gyengénlátókat segítő gyűjtésbe!!!

          •  

            A szlovákiai Vakok és Gyengénlátók Szövetsége segítő kezet nyújt azoknak az embereknek, akik nehéz élethelyzetbe kerültek, betegség vagy baleset következtében elvesztették látásukat. Az Unió megpróbál javítani az életkörülményeiken és helyreállítani elveszett önbizalmukat.

            A Biela pastelka (Fehér ceruza) Szlovákia 10 legnagyobb adománygyűjtése közé tartozik. A gyűjtés célja, hogy pénzforrásokat szerezzen a látássérültek támogatására, valamint olyan tevékenységek finanszírozására, amelyek segítik a vakokat és gyengénlátókat a társadalomba való beilleszkedésben.

            Szeptember 23-án zajlott országszerte a jótékonysági gyűjtésakció, amelybe iskolánk is bekapcsolódott. Önkéntes kilecedikeseink, Mišurák Balázs és Molnár József iskolánk falai között gyűjtöttek e nemes cél érdekében Mag Ildikó tanító néni vezetésével. A kampány során tájékoztatólapokat és fehér ceruzákat osztottak, amely a vakok világának szimbóluma. Nagy örömünkre iskolánk több diákja járult hozzá kisebb-nagyobb összegekkel a gyűjtés sikeréhez. Önkénteseinknek 195,10 eurót sikerült összegyűjteniük. Köszönet illeti az iskola vezetőségét és azon tanárokat, akik az önkénteseket az adománygyűjtés idejére a rendelkezésünkre bocsátották. Köszönet a támogatásért.  

            -MI-

          • Balatoni kirándulás a CSEREGYEREKEKKEL

          • Augusztus második felében egy nagyon szép és tartalmas balatoni kiránduláson vehettem részt Szántódon a Rozumieme si – Cseregyerek program keretén belül. A nyaralás 8 napig tartott és egy nagyon szép part menti panzióban valósult meg. Szlovákiatöbb részéről is érkeztek a résztvevő szlovák és magyar családok. A megismerkedés félénkenindult, de a ping-pong asztal és a csocsó is segítettek a barátkozásban, a szlovák nyelven valómegszólalásban. Voltak közös programjaink, de lehetett szabadon is választani a gazdag kínálatból. Én Terezával beszélgettem és játszottam a legtöbbet, aki Rozsnyóról érkezett. Mi ott ismerkedtünk csak meg, mivel egyikünk párja sem tudott eljönni. A nyaralás nagyon jó hangulatban telt. Meglátogattunk a veszprémi állatkertet, a keszthelyi Festetics-kastélyt, sétáltunk Tihany hangulatos utcáin, elbicikliztünk Balatonszárszóra, ahol József Attila nyomába eredtünk. Nem hiányozhatott a kalandpark, a balatoni hajókázás és a fürdés sem. Nagyon jó és élményekben gazdag kirándulás volt. Örülök a lehetőségnek, hogy részt vehettem ezen a kiránduláson.


            Dusza Hanna Zsófia, 7.A

          • Újjáalakult a diákparlamentünk!

          • Nagy örömünkre a 2022/2023-as tanévben új, lelkes, kreatív tagokkal bővült a diákönkormányzat csapata:

            Elnök:

            Hencz Viven (9.B)

            Alelnök:

            Klement Kinga Kitty (9.A)

            Faliújság-felelősök:

            Lukács Fanni (6.A)
            Magyari Zille (6.A)
            Bláha Jázmin (6.A)
            Fekiač Kiara (7.A)

            Honlapfelelős:

            Miko Lilianna (6.A)
            Holló Betti (6.A)

            Jegyzőkönyvvezető:
            Szívós Lilla (9.A)

            Sok kreatív ötletet, kitartást kívánunk!     

            -VTK-