• Őszi szünet

     • Az őszi szünet 2022. október 28-tól 2022. november 2-ig tart.

      2022. november 1. (kedd) - Munkaszüneti nap 

      A szünet utáni első tanítási nap 2022. november 2. (szerda).

      Kellemes szünidőt kívánunk! 

     • Tökfaragás a napköziben

     • A halloween elengedhetetlen része a töklámpások faragása. Napköziseink idén is rengeteg szebbnél szebb, ötletes töklámpást készítettek.  🎃   😊

      1. évfolyam

      2. évfolyam

      3. évfolyam

      4. évfolyam

     • AlgoritMánia

     • Iskolánk ebben az iskolai évben is részt vett az AlgoritMánia informatikai versenyen a Füleki Gimnáziumban. Idén két csapattal neveztünk be  a versenybe, a 7.A osztály tanulóit Mészáros Tamás készítette fel. A csapat tagjai: Czetner Dániel, Juhász Bence és Kuba Dávid voltak. A 9.A osztály tanulóit Imrecze Csaba készítette fel. A csapat tagjai: Klement Kinga Kitty, Mišurák Balázs és Molnár József voltak.  A versenyen igényes feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak, ahol az általános számítástechnikai ismeretek és az algoritmikus, kreatív gondolkodás felhasználása került a középpontba. Tanulók a középmezőnyben végeztek, de így is értékes tapasztalatokkal és  egy kis ajándékkal gazdakodtak. Gratulálunk!

      Imrecze Csaba

     • Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

     • Az 1956-os forradalomra emlékezett a Csemadok Tornaljai Területi Választmánya múlt pénteken. Iskolánk tanulói is szervesen részt vettek az eseményen. A 9.A osztály tanulója,  Szívós Lilla kortárs verssel idézte meg a múltat.  A 9.B osztályos diákok egy 56-os forradalmi kultúrműsort adtak elő. Az iskola énekkara, a Csicsergők két énekkel tették meghittebbé az estét.  Az alsó tagozatos osztályok pedig hetekkel korábban elkezdték készíteni a forradalom jelképévé vált lyukas zászlókat, amelynek kiértékelése a kultúrházban történt. A Tornaljai Tomapa Mihály Városi Művelődési Központ zsúfolásig megtelt diákokkal, szülőkkel, pedagógusokkal és sok olyan emberekkel, akik tisztelettel emlékeztek az 1956 októberében és novemberében történt eseményekre. 

      Tamás Ákos 

     • Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

     • A Szükséget Szenvedő Egyhá nemzetközi segélyszervezet minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért. A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuela fővárosából, Caracasból. Egy gyermekcsoport rózsafüzért imádkozott egy útszéli Mária-kegykép előtt. Az arra járók közül többen felfigyeltek az imádkozó gyerekekre, és néhányan visszaemlékeztek Pio atya szavaira: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, megváltozik a világ.” Az imakampány ezután gyorsan elterjedt az egész világon. Október 18-án, kedden diákjaink egy kis csoportja is csatlakozott az imalánchoz. A tornaljai Jézus Szent Szíve templomban mondták el közösen a rózsafűzért Markotán József lelkiatyával, felajánlva imájukat népünk és a világ békéjéért. Az imán részt vett iskolánk vezetősége is. Ezt követően a hittan órán az alsó és a felső tagozatos tanulók közül néhányan ökumenikus örömzenélésen vettek részt. Itt az ének nyelvén kértünk, adtunk hálát és mondtunk köszönetet az Úrnak. A tanulók egyéni kéréseiket papírra írták, melyeket lufik segítségével szimbolikusan a Jóistenhez küldték. Kéréseik találjanak meghallgatásra.

      -DI-

     • Az egészséges táplálkozás világnapja

     • Az egészséges táplálkozás világnapjáról (október 16.) emlékeztünk meg napközinkben. A gyerekek körében kihirdettük, hogy aki tud, hozzon valamilyen egészséges „táplálékot“. Össze is gyűlt a sok gyümölcs, zöldség.  A tanulók a nevelő nénik irányításával terítettek meg maguknak és kóstolták meg ez egészséges ételeket. Minden finomság elfogyott. Mindenkinek ízlett, sokan kérdezgették, lesz-e ilyen máskor is. Reméljük, ezzel az akcióval is sikerült felhívnunk a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.    

      1. évfolyam

      2. évfolyam

      3. évfolyam

      4. évfolyam

     • A kézmosás világnapja

     • Az alsó tagozat 4.A és 4.B osztályos tanulói előadást tartottak a kézmosás világnapja alkalmából. Felhívták a gyerekek figyelmét a higiénia fontosságára és megtanították a kézmosás helyes technikáját.

      -TCs, HZs-

     • Interaktív pénzügyi ismeretek

     • Iskolánk tanulói egy pénzügyi és gazdálkodási ismereteket átadó, ingyenes, digitális és interaktív előadáson vehettek részt. A program célja a 7-18 éves diákok körében ismert és kedvelt meséken keresztül felhívni a tanulók figyelmét a pénzügyi tudatosság fontosságára. Köszönjük az előadást a Konstantin Filozófus Egyetem hallgatóinak. 

     • Ünnepi találkozó az idősek iránti tisztelet jegyében

     • Október 13-án iskolánk tanulói Miko Lilianna /6.A/ és Holló Betti /6.A/ az idős emberek iránti tisztelet jegyében megrendezett városi ünnepségen vettek részt. Ebből az alkalomból tanulóink ünnepi beszéddel, alkalomhoz illő verssel és  egy gyönyörű dallal köszöntötték a szépkorú vendégeket. 

     • Cseregyerek- Rozumieme.si

     • A 2022/23-as tanévben is szeretettel várjuk azon tanulóink jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni a Cseregyerek - Rozumieme.si programba. Célunk, hogy az iskola tananyagát kiegészítve a felső tagozatos tanulók élő szlovák környezetben, hasonló korú és érdeklődési körű „szlovák tesó“ támogatásával fejlesszék szlováktudásukat. 


      -MK-

     • Chutné maľovanie - rajzpályázat

     • A Szlovák Agrárgazdasági Kamara immár 10.alkalommal hirdette meg a Chutné maľovanie rajzpályázatot. Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is ügyes alkotások készültek mind az öt témában. A legszebb alkotások készítői: Eszrényi Bíborka (9.B), Ferencz Tímea (6.A), Gruľo István (8.B), Ikri Aurélia (8.B) és Tóth Claudia (7.B). Gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbjutáshoz!

      - AHA, SZN -

     • Az aradi vértanúkra emlékeztünk

     • Iskolánk tanulói részt vettek a Csemadok által szervezett október 6-ai megemlékezésen. Az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója alkalmából ökumenikus istentiszteletre került sor a református templomban. Az istentisztelet záróakkordjaként iskolánk diákjai kultúrműsorral színesítették a megemlékezést. Az irodalmi műsorban az 5.A, a 6.A  és 9.A osztály tanulói vettek  részt. A műsort tovább színesítette iskolánk énekkarának éneke.

      -TÁ-

     • Zumba a napköziben

     • Egészségünk megőrzéséhez nemcsak a helyes étkezés, hanem a megfelelő mozgás is hozzátartozik. Kihasználva a kellemes őszi időjárást, napközinkben Zumba délutánt tartottunk, ezzel is odafigyelve a egészségünkre.