• Betlehemezés az alsó tagozaton

          • A karácsonyi időszak egyik kiemelkedő népszokása a betlehemezés, melyet házról házra járva adtak elő, hogy köszöntsék a háziakat és hirdessék Jézus születését. A 2.A és a 2.D tanulói is így tettek, útba ejtve a Református óvodát, az Iskola utcai óvodát és a Városházát is. 

            -KS,Bsz- 

          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a tanulóknak 2023. december 22-én /pénteken/ igazgatói szabad lesz. A tanítás 2024. január 8-án /hétfőn/ folytatódik. 

          • Drónverseny

          • Drónversenyt rendeztek a Füleki Gimnáziumban, amelyre december 15-én került sor. A versenyzőknek egy akadálypályán kellett végigvezetniük a drónt, először kézi vezérléssel, majd programozott irányítással. A drónversenyt követően tanulóinkat egy fizikai kísérletekkel összekötött vetélkedővel is meglepték a szervezők. Nyolcadikosainkra mindkét verseny után joggal lehetünk büszkék.

            Drónverseny - 1. hely: Deme Ákos György, 3. hely: Kuba Dávid

            Fizikai vetélkedő - 1. hely: Deme Ákos György, 2. hely: Vincze Csongor

            Gratulálunk a szép teljesítményhez!

            -MT-

          • Advent két kis gyertyalángja

          • 2023. december 10-én (vasárnap) a városi parkban sor került a második adventi gyertya meggyújtására. A rendezvényt Nagy Katalin, iskolánk igazgatója nyitotta meg. Ezt követően ntű. Fazekas Ágnes református lelkész hirdette az igét és mondott adventi áldást, miközben a koszorún meggyújtották a második gyertyát. Majd iskolánk tanulóinak zenés-verses összeállítása következett, ahol a 4. és 7. évfolyam tanulói szavaltak és énekeltek. A Csicsergők énekkar - közel 80 tanuló - pedig lélekmelengető énekekkel emelte a rendezvény
            hangulatát. Az összejövetelt városunk polgármestere, Győrfi Erika zárta ünnepi jókívánságaival.

            2023. december 7-én iskolánk tanulói meglátogatták az idősek otthonát, ahol zenés- verses karácsonyváró műsorral kedveskedtek az ott élő szépkorúaknak. Az ünnepi alkalom kétnyelvű ökumenikus áhítattal kezdődött, ahol ntű. Fazekaz Ágnes református lelkész, Jozef Markotán római katolikus lelkiatya és Matúš Korenko evangélikus lelkész hirdették az igét és közösen imádkoztak a gyülekezettel. Ezt követően tanulóink adventi versekkel és énekekkel igyekeztek szebbé tenni a délutánt és ünnepi hangulatot varázsoltak az otthon lakóinak
            hétköznapjaiba.

            -DI-

          • Mikulás party a Szabadidőközpontban

          • 2023. december 8-án Mikulás bulin vettünk részt iskolánk diákparlamentjének tagjaival, valamint néhány hatodikos és hetedikes tanulóval a Szabadidőközpontban. A helyi szlovák alapiskola diákjaival szórakozhattunk, illetve különféle versenyjátékokon mérettethettünk meg. A játékok nyertesei értékes tárgyi nyereményekben részesültek, ezúton is köszönöm iskolánk vezetőségének a támogatást. Nagyon jól éreztük magunkat, a hangulat fergeteges volt. Köszönjük a Szabadidőközpont dolgozóinak a jó hangulatot és a tartalmas estét.
            Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

            Miko Lilianna, a Diákparlament elnöke

          • ANGOL NYELVI OLIMPIA - iskolai forduló

          • November 30-án zajlott az angol nyelvi olimpia iskolai fordulója. Az 1A kategóriában 8, az 1B kategóriában 9 tanuló kapcsolódott be a versenybe, melynek során nyelvtani, nyelvhasználati, szövegértési és szóbeli szövegalkotási feladatokat oldottak meg. A versenyezúttal is nagyon szoros volt. Az eredmények a következőképpen alakultak:
            Az 1A kategória:
            Gergely Bence (6.A) – 1. hely
            Mészáros Zoé (6.A) és Vavrek István (6.A) – megosztott 2. hely
            Az 1B kategória:
            Tóth Claudia (8.B)– 1. hely
            Dusza Hanna Zsófia (8.A) – 2. hely
            Thuza Gréta (8.A) – 3. hely
            Iskolánkat a járási fordulóban Gergely Bence és Tóth Claudia képviseli.
            Minden résztvevőnek gratulálunk a szép teljesítményhez!
            A további fordulókhoz eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk!

            -JJ, VHG -

          • Lövészverseny Nagyrőcén

          • Nagyrőcén december 6-án és 7-én lezajlott lövészversenyen diákjaink kiváló teljesítményt nyújtottak. Az első napon Iván Ádámnak a 22 versenyző közül az 5. helyezést sikerült megszereznie. A második napon Kuba Dávid még sikeresebben szerepelt. A 27 versenyző közül a 2. helyezést sikerült megszereznie. Ennek köszönhetően képviselheti iskolánkat a kerületi fordulóban. A többiek jól bírták a gyűrődést, rengeteg új tapasztalattal tértek haza, melyeket az előttük álló versenyeken kamatoztathatnak.

             Ezúton is gratulálunk nekik!

             -PJ, BD-

          • Ypsilon - slovina je hra

          • Iskolánk idén is bekapcsolódott a játékos szlovák nyelvtani feladatokból álló ,,Ypsilon“ versenybe. Ez a verseny elsősorban szlovák iskolások részére van meghirdetve, de ötödikes és hatodikos diákjaink legjobb tudásuk szerint igyekeztek megbirkózni az igényes feladatokkal. Sok szerencsét kívánunk nekik a januári sorsoláson, ahol értékes díjak lesznek kisorsolva az ország legsikeresebb tanulói közül.

            Naša škola sa aj tento rok zapojila do jazykovej súťaže zo slovenského jazyka. Súťaž ,,Ypsilon” je určená v prvom rade pre slovenské školy, ale naši piataci a šiestaci sa pokúsili dosiahnuť čo najlepší výsledok pri písaní písomných testov. Prajeme im veľa šťastia na januárovom žrebe, keď organizátori vylosujú vecné ceny z najúspešnejších súťažiacich Slovenska.

            -MT-

          • AZ AIDS VILÁGNAPJA

          • 1988 óta a WHO kezdeményezésére december elsején tartják az AIDS Világnapját. Ezen a napon a világ minden táján rendezvényeket szerveznek azzal a fő céllal, hogy felhívják a figyelmet a HIV-vel élő emberekre és a HIV/AIDS járvány elleni küzdelemre. Iskolánk minden évben bekapcsolódik ebbe a mozgalomba, hogy a különböző előadásokkal bővítse a tanulók tudáshátterét. 

            -PJ,BD-

          • Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba?

          • Iskolánk bekapcsolódott a tornaljai Integrált Gondozási Ügynökség kérésére a „Koľko lásky o.z.” társulás által meghirdetett jótékonysági gyűjtésbe. A cipősdobozokkal városunk ápolásra szoruló nyugdíjasait leptük meg, hogy számukra is meghittebbé tegyük az ünnepeket. Iskolánk tanulói örömmel töltötték fel a dobozokat olyan ajándékokkal, amelyek örömet okozhatnak a legidősebb korosztálynak. Összesen 71 cipősdoboz telt meg édességgel és szívből jövő apróságokkal. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek és a tanulóknak, hogy segítettek megtölteni a cipősdobozokat.

            -MS-

          • Recycling art a Kazinczyban!

          • Manapság sok kortárs művész használ fel újra hulladékká vált tárgyakat alkotásaiban, ennek a neve recycling art. A művészek alkotásaikon keresztül reagálnak a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. Mi is úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk ezt a művészeti ágat és bemutatjuk, hogy a haszontalan tárgyak újragondolva, átértelmezve ismét termékként, vagy éppen művészeti alkotásként hogyan önthetnek újra formát. A projektbe bekapcsolódtak az 5.B, 8.C és a 9.B osztály tanulói. A munkáikból egy igazán sokszínű és változatos kiállítás jött létre, amely megtekinthető iskolánk főbejáratánál.

            -BA-

          • Nebojme sa slovenského pravopisu!

          • 2023. december 1-jén zajlott iskolánkon a ,,Nebojme sa slovenského pravopisu!“ címet viselő szlovák helyesírási verseny. A tanulók egy szlovák nyelvű tollbamondással és helyesírási feladatokkal bizonyíthatták rátermettségüket és mutathatták meg az évek alatt elsajátított helyesírási készségüket. A versenybe 70 tanuló kapcsolódott be és szinte minden évfolyamban szoros volt az állás. Az 1.helyezettek tárgyi nyereményben is részesültek. Az eredmények a következőképpen alakultak:
            5. évfolyam - Imrecze Nikoletta (5.A) és Kruiss Lara (5.A) – megosztott 1. hely
            6. évfolyam - Ambruž Patrik (6.A)
            7. évfolyam - Horváth Zsófia (7.A)
            8. évfolyam - Balog Gregor Dániel (8.A)
            9. évfolyam- Hugyár Nóra (9.C)
            Ők tehát évfolyamuk legjobb helyesírói, akiknek ezúton is szívből gratulálunk.

                                                                                                                                               -DI-

          • Jégre fel!

          • A korcsolyázás nemcsak sport,  hanem örömteli szórakozás is. Idén 70 kisdiák kapcsolódott be alsó és felső tagozatról egyaránt. Mindenki élvezte a téli sportok örömeit a jégkorcsolya tanfolyamon, melyre november 27-től 29-ig került sor a rozsnyói műjégpályán. A mindennapos gyakorlás megtette hatását, mindenki nagyon sokat tanult és fejlődött. Találkozzunk jövőre is!

            -SzZS, PJ-