• Sakkbajnokság

          • Iskolánk diákjai ezúttal stratégiai készségeiket tehették probára, az első alkalommal megrendezett sakkbajnokságunkon. Húsz tehetséges tanuló mérte össze tudását az elmék grandiózus csatájában. Közülük két diák képviselheti majd iskolánkat a februárban megrendezésre kerülő járási fordulón.

            Ezúton is gratulálunk nekik! 

            -BD, PJ, KT

          • Ökoházak projektnap

          • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Az ökoházak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy tanulóink megismerkedjenek a zöld ház projekttel, amelyre 2024.1.25-én került sor. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Eötvös Bernadett a 9.A osztályból, Szilágyi Lara a 9.A osztályból, valamint Balog Bianka a 9.B osztályból adtak elő. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették a megszerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat. Erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is át lesznek ültetve. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

            PaedDr. Barnócky Anita

          • A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

          • Iskolánk izgalmas módon ünnepelte a magyar kultúra napját. Diákjaink részt vettek egy rendhagyó történelem-, irodalom- és zeneórán, melyet ezúttal Katona István és a MÉRGES BANDA zenekar tartott. Tanulóinknak ez a különleges esemény segített mélyebb kapcsolatot kialakítani a hazai kulturális örökségekkel.

            -BD-

          • Madáretető szépségverseny és kiállítás

          • A téli hónapokban nagyon nehezen találnak táplálékot az itthon maradt tollas barátaink. Éppen ezért fontosnak tartottuk a madarak téli időszakban történő etetését ebben az iskolai évben is. A madarakat etető ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatói látványában és jóleső érzéssel figyeli táplálkozásukat, egy nagyszerű emberi tulajdonságról is számot ad: önzés nélkül segít. A kreativitás és a segítőkészség találkozásából nagyon szép és különleges munkák születtek, összesen 33 darab. A tanulók munkáiból kiállítást szerveztünk, a versenyt pedig kiértékeltük.

            A verseny eredménye alapján:

            1. helyezett: Szabad Liliana – 5.B,
            2. helyezett : Pósa Réka – 5.B,
            3. helyezett: Csízi Emma – 5.B.
            Két különdíjat is kiosztottunk : Czókoly Krisztián – 5.A és Apostol Lili – 5.B osztályos tanulók
            részére.

            Mindegyik versenyzőt dicséret illeti a sok szép madáretető elkészítéséért. Kiváló munkájukért köszönet és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!


            PaedDr. Barnócky Anita