• Ökoházak projektnap

          • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Az ökoházak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy tanulóink megismerkedjenek a zöld ház projekttel, amelyre 2024.1.25-én került sor. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Eötvös Bernadett a 9.A osztályból, Szilágyi Lara a 9.A osztályból, valamint Balog Bianka a 9.B osztályból adtak elő. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették a megszerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat. Erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is át lesznek ültetve. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

            PaedDr. Barnócky Anita

          • A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

          • Iskolánk izgalmas módon ünnepelte a magyar kultúra napját. Diákjaink részt vettek egy rendhagyó történelem-, irodalom- és zeneórán, melyet ezúttal Katona István és a MÉRGES BANDA zenekar tartott. Tanulóinknak ez a különleges esemény segített mélyebb kapcsolatot kialakítani a hazai kulturális örökségekkel.

            -BD-

          • Madáretető szépségverseny és kiállítás

          • A téli hónapokban nagyon nehezen találnak táplálékot az itthon maradt tollas barátaink. Éppen ezért fontosnak tartottuk a madarak téli időszakban történő etetését ebben az iskolai évben is. A madarakat etető ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatói látványában és jóleső érzéssel figyeli táplálkozásukat, egy nagyszerű emberi tulajdonságról is számot ad: önzés nélkül segít. A kreativitás és a segítőkészség találkozásából nagyon szép és különleges munkák születtek, összesen 33 darab. A tanulók munkáiból kiállítást szerveztünk, a versenyt pedig kiértékeltük.

            A verseny eredménye alapján:

            1. helyezett: Szabad Liliana – 5.B,
            2. helyezett : Pósa Réka – 5.B,
            3. helyezett: Csízi Emma – 5.B.
            Két különdíjat is kiosztottunk : Czókoly Krisztián – 5.A és Apostol Lili – 5.B osztályos tanulók
            részére.

            Mindegyik versenyzőt dicséret illeti a sok szép madáretető elkészítéséért. Kiváló munkájukért köszönet és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!


            PaedDr. Barnócky Anita

          • Betlehemezés az alsó tagozaton

          • A karácsonyi időszak egyik kiemelkedő népszokása a betlehemezés, melyet házról házra járva adtak elő, hogy köszöntsék a háziakat és hirdessék Jézus születését. A 2.A és a 2.D tanulói is így tettek, útba ejtve a Református óvodát, az Iskola utcai óvodát és a Városházát is. 

            -KS,Bsz- 

          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a tanulóknak 2023. december 22-én /pénteken/ igazgatói szabad lesz. A tanítás 2024. január 8-án /hétfőn/ folytatódik. 

          • Drónverseny

          • Drónversenyt rendeztek a Füleki Gimnáziumban, amelyre december 15-én került sor. A versenyzőknek egy akadálypályán kellett végigvezetniük a drónt, először kézi vezérléssel, majd programozott irányítással. A drónversenyt követően tanulóinkat egy fizikai kísérletekkel összekötött vetélkedővel is meglepték a szervezők. Nyolcadikosainkra mindkét verseny után joggal lehetünk büszkék.

            Drónverseny - 1. hely: Deme Ákos György, 3. hely: Kuba Dávid

            Fizikai vetélkedő - 1. hely: Deme Ákos György, 2. hely: Vincze Csongor

            Gratulálunk a szép teljesítményhez!

            -MT-

          • Advent két kis gyertyalángja

          • 2023. december 10-én (vasárnap) a városi parkban sor került a második adventi gyertya meggyújtására. A rendezvényt Nagy Katalin, iskolánk igazgatója nyitotta meg. Ezt követően ntű. Fazekas Ágnes református lelkész hirdette az igét és mondott adventi áldást, miközben a koszorún meggyújtották a második gyertyát. Majd iskolánk tanulóinak zenés-verses összeállítása következett, ahol a 4. és 7. évfolyam tanulói szavaltak és énekeltek. A Csicsergők énekkar - közel 80 tanuló - pedig lélekmelengető énekekkel emelte a rendezvény
            hangulatát. Az összejövetelt városunk polgármestere, Győrfi Erika zárta ünnepi jókívánságaival.

            2023. december 7-én iskolánk tanulói meglátogatták az idősek otthonát, ahol zenés- verses karácsonyváró műsorral kedveskedtek az ott élő szépkorúaknak. Az ünnepi alkalom kétnyelvű ökumenikus áhítattal kezdődött, ahol ntű. Fazekaz Ágnes református lelkész, Jozef Markotán római katolikus lelkiatya és Matúš Korenko evangélikus lelkész hirdették az igét és közösen imádkoztak a gyülekezettel. Ezt követően tanulóink adventi versekkel és énekekkel igyekeztek szebbé tenni a délutánt és ünnepi hangulatot varázsoltak az otthon lakóinak
            hétköznapjaiba.

            -DI-

          • Mikulás party a Szabadidőközpontban

          • 2023. december 8-án Mikulás bulin vettünk részt iskolánk diákparlamentjének tagjaival, valamint néhány hatodikos és hetedikes tanulóval a Szabadidőközpontban. A helyi szlovák alapiskola diákjaival szórakozhattunk, illetve különféle versenyjátékokon mérettethettünk meg. A játékok nyertesei értékes tárgyi nyereményekben részesültek, ezúton is köszönöm iskolánk vezetőségének a támogatást. Nagyon jól éreztük magunkat, a hangulat fergeteges volt. Köszönjük a Szabadidőközpont dolgozóinak a jó hangulatot és a tartalmas estét.
            Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

            Miko Lilianna, a Diákparlament elnöke