• OZNAM - ÉRTESÍTÉS

     •                                                                           Oznam

      Vážení rodičia, milí žiaci,

      vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie (podľa COVID AUTOMATU sa nachádzame v čiernom semafore, kedy školy zotrvávajú v dištančnej forme vzdelávania) odvolávame testovanie na COVID 19 v termíne 6., 9. a 10. januára 2021 v antigénovom mobilnom odberovom mieste MUDr. Martina Slezáka na Ulici Poštová 1038/11, TORNAĽA v čase od 8:00 do 20:00 hod. 

      Akonáhle vydá MŠ SR nové usmernenia ohľadom nástupu do škôl resp.- testovania na Covid 19  alebo forme vzdelávania,  do konca vianočných prázdnin (najneskôr do 10. januára 2021) Vás budeme určite informovať.

      Za Vaše pochopenie a ústretovosť Vám ďakujeme. 

                                                                                         S pozdravom: riaditeľstvo školy

       

      Értesítés

      Tisztelt Szülők, kedves tanulók!

      Tekintettel az epidemiológiai helyzet alakulására (a COVID–AUTOMATA szerint a fekete jelzésben vagyunk, miszerint az iskolákon továbbra is a távoktatás marad érvényben) visszavonjuk a 2021. január 6-ra, 9-re és 10-re tervezett COVID19 tesztelést, mely MUDr. Slezák Martin mobil tesztelő állomásán valósult volna meg 8.00 és 20.00 óra között.

      Amennyiben az Oktatásügyi Minisztérium kiadja az újabb rendelkezéseket az iskolakezdéssel, illetve az ezt megelőző teszteléssel kapcsolatban, azonnal informáljuk Önöket a karácsonyi szünidő végéig, legkésőbb 2021. január 10-ig.

      Megértésüket köszönjük!

                                                                                Üdvözlettel: az iskola igazgatósága

     • Karácsonyi üdvözlet

     • Aranyosi Ervin: Örökké karácsony

      A karácsony jelkép, szeretet jelképe.

      Lelkünk ragyogja be egő gyertya fénye!

      Őrizgetni kéne tovább ezt a lángot,

      Legyen minden napunk szeretettel áldott.

      Legyen részünk mindig örömökben, jóban,

      Emberi érzésben, tiszta, igaz szóban!

      Legyen a szeretet minden napunk része,

      Alakuljon jobbá a világ egész része!

      Legyen egészséges, boldog minden ember,

      Ennél jobb kívánság senkinek sem kell!

      Múljon a rossz kedvünk, létünk legyen álom,

      Legyen a világon örökké karácsony!

     • DECEMBER 4. - MIKULÁSVÁRÓ DÉLELŐTT

     • Jó szokásához híven ebben az éven is ellátogatott iskolánkba a Mikulás. Végigjárta az osztályokat, ajándékokkal kedveskedve a jó gyerekeknek.Köszönet a Mikulásnak a jókedvű délelőttért. 

     • Jótékonysági kupakgyűjtés

     • Iskolánkon az idei tanév októberétől jótékonysági kupakgyűjtés zajlott. Mi is szerettük volna támogatni a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola egyik tanulóját. Gyógykezeléséhez 20 zsák kupakkal járultak hozzá iskolánk diákjai és dolgozói.  Örülünk, hogy segíthettünk, és ezúton is szeretnénk megköszönni tanulóink segítségét.

     • Pályaválasztás előtt álló tanulók figyelmébe ajánljuk!

     •  

      Szeretnénk felhívni a kilencedikes tanulók és a kedves szülők figyelmét a  weboldalunkon található menüpontra   >>> "Žiaci a rodičia - Tanulók és szülők" >>> "Pályaválasztás - Voľba povolania",  ahol információkat találnak a középiskolákkal kapcsolatban.

       

     • ÉRTESÍTÉS

     •  

      A 678. sz. kormányrendelet alapján az iskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2020. november 3-án az alsó tagozatos tanulók a következő feltételeket betartva jöhetnek iskolába:

      Az iskolát látogató gyermek törvényes képviselője az országos tesztelés után felmutatja a Nyilatkozatot arról, hogy a gyermeknek és törvényes képviselőjének nincs fertőző betegsége (Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti). A nyomtatvány letölthető az iskola honlapjáról. Az alapiskola nem kér negatív teszteredményt a törvényes képviselőktől.

      Az alapiskola alkalmazottai a Tt. 124/2006. sz., a munkabiztonsági és munka-egészségügyi törvény értelmében az országos tesztelés után felmutatják a negatív eredményről szóló igazolást.

      Azok a 10 évet már betöltött alsó tagozatos tanulók, akik nem tudnak negatív teszteteredményt felmutatni, nem vehetnek részt az iskolai oktatásban.

       

       

     • OKTÓBER 15. - A KÉZMOSÁS VILÁGNAPJA

     • Iskolánkban nagyon fontosnak tartjuk tanulóink egészséges életmódra nevelését, illetve ennek részeként a helyes higiéniai szokások kialakítását is. Október 15-én A Kézmosás Világnapján, a kézhigiénia fontosságára hívtuk fel diákjaink figyelmét. Alapos tájékoztatást hallhattak a kézmosás lépéseiről. Bízunk benne, hogy ha a gyerekek fiatal korban megtanulják a helyes kézmosás lépéseit, akkor felnőttként is ügyelni fognak kezük tisztaságára. Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

                                                                                       -AHA-

     • SZEPTEMBER 26. - A NYELVEK EURÓPAI NAPJA

     • Iskolánkon minden évben megemlékezünk a Nyelvek Európai Napjáról, amely az Európa Tanács 47 tagállamának 800 millió lakosát buzdítja további nyelvek tanulására, bármilyen korban, az iskolában és azon kívül is. Az Európa Tanács meggyőződése, hogy a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, továbbá kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális örökségének, ezért elkötelezett a többnyelvűség támogatása mellett Európa egészében. A szlovák, illetve angol órák keretén belül foglalkoztunk a nyelvek sokszínűségével.             

                                                                                   -VHG-

      A 9.B osztályos tanulók által szerkesztett újság itt megtekinthetőclass-newspaper_9.B_ujsag.pdf

     • Micro:bit csámborgás

     • Iskolánk részt vesz a Füleki Gimnázium által indított „Micro:bit csámborgás” nevű projektben. Az iskolánk  15 db micro:bitet és különféle kiegészítőt kapott kölcsön egy hónapra. Ezeket az eszközöket az informatika órákon tudjuk használni. A BBC micro:bit egy kifejezetten oktatási célra létrehozott kisméretű, programozható panel. Érdekesebbé, kézzelfoghatóbbá teszi a programozás tanulását. Online óra keretén belül ismerkedtek meg a tanulók és az informatikus pedagógusok a micro:bit használatával. 

                                                                                                                                -ICs-