• Farsang

     • 2019. március 1.

      A gyerekek minden évben nagyon várják a farsangi mulatságot. Idén sem volt ez másképpen. Az alsó tagozatos diákok  jelmezben ropták a táncot.  Volt humor, móka, kacagás, játék, verseny, tánc.... Sok-sok csillogó gyermekarc töltötte be a termet. Az alsósok ezen a napon minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a telet végre felváltsa a kikelet.

       

      További képek az iskola Facebook oldalán találhatók. 

     • Éljen a farsang, süssünk fánkot!

     • Február utolsó napján a nulladik, a 3.A és a 3.D tanulói felavatták iskolánk újabban C épületnek nevezett részét, amit mindenki csak kis ház néven ismer. Nemcsak a megnevezés új, maga a hely is fel van újítva. Ezt fedezték fel a tanulók, akik farsangi fánkot sütöttek a konyhai részleggel berendezett kis házban. A hangulatról beszéljenek a képek!

     • FIGYELEM! Olvasói verseny!

     •  

      Iskolánk alsó tagozatán immár 3. éve kerül megrendezésre a Király lehetsz! nevű olvasói verseny. A tanulóknak idén B. Kovács István - Malac Julcsa című mesegyűjteményét kell figyelmesen elolvasniuk júniusig, ha részt szeretnének venni a júniusi versenyen, ahol kiderül, hogy ki lesz könyvtárunk legújabb királya.

     • TOMPA MIHÁLY VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

     • Iskolánkon ezévben is megrendezésre került a Tompa Mihály Országos Verseny iskolai fordulója. A tanulók lelkesen készülődtek a versenyre. Az első kategóriában (1-3. évfolyam) mind a vers, mind a prózamondók nagyszámban képviseltették magukat. A második (4-6. évfolyam) és harmadik kategóriában (7-9. évfolyam) 66 tanuló mondott szebbnél szebb verset és prózát.

      A hamarosan megrendezésre kerülő járási fordulón a következő tanulók képviselik iskolánkat: 

      1. kategória:

      Versmondók:

      Anderkó Fanni 1.B
      Molnár Bálint 2.A
      Hugyár Gábor 3.A
      Czetner Zita 3.B

      Prózamondók:

      Vavrek István 1.A
      Kovács Dominik 2.A
      Marton Ádám 2.D
      Miko Lilianna 2.D

      2. kategória:

      Versmondók:

      Kuchta Vivien 4.B

      Bášti Fanni 4.A

      Klement Kinga Kitti 5.A

      Szívós Lilla 5.A

      Revaj Bernadett 6.A

      Prózamondók:

      Csízi Lilien Zille 4.A

      Makai Emese 4.A

      Hacsi Dániel 5.A

      Nagy Máté Botond 6.A

      Csala Rebeca 6.A

      3. kategória

      Versmondók:

      Deme Mátyás 7.A

      Marton Emese 8.A

      Székely Fanni 9.A

      Lukács Lýdia 9.B

      Prózamondók:

      Szobonya Lilla Zsuzsanna 7.A

      Lukács Flórián 8.A

      Pierzchala Virág Anna 9.A

       

      Gratulálunk a továbbjutóknak és további sok sikert kívánunk nekik.

       

     • Lezajlottak a szlovák nyelvű versenyek

     • Február hónapban két jelentős szlovák nyelvű verseny iskolai fordulóját tartottuk meg a Kazinczy Ferenc  Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola épületében.

      Először a Dobré slovo – Jó szó elnevezésű szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny került megrendezésre. A tanulók négy kategóriában versenyeztek és minden kategóriában négy tanuló képviseli majd iskolánkat a március hónapban megrendezésre kerülő körzeti fordulón. A szervezők örömére ebben az évben 42 tanuló kapcsolódott be a versenybe és mindenki színvonalas előadást nyújtott. Mindenkinek szívből gratulálunk, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk.

      Lezajlott a Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny iskolai fordulója is. Ez a verseny a tanulók szlovák nyelven való értését, beszédkészségét és kreativitását méri fel négy feladat segítségével. A versenyen öt tanuló vett részt a 8. illetve a 9. évfolyamból. Mindnyájan  legjobb tudásuk szerint oldották meg a feladatokat. A zsűri értékelése alapján a verseny a következőképpen alakult:

      1. Havrankó Lara – 8.B – aranysávos minősítés, 

      2. Kamenyík Márk Ármin – 9.A – ezüstsávos minősítés,                                                                             

      3. Lukács Flórián – 8.A – bronzsávos minősítés

       

       A résztvevőknek gratulálunk, a továbbjutó tanulóknak pedig sok sikert kívánunk.

     • XVIII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny

     • Iskolánk az idén is bekapcsolódott a XVIII. Ferenczy István Országos  Képzőművészeti Versenybe. A versenybe összesen 30 iskolából 182 pályamunka érkezett. A „Régi hangszerek“ témában Bocko Míra Szófia (5.A) tollrajzát a szakmai zsűri második hellyel díjazta. A díjátadó ünnepségre és a pályamunkákból készült kiállítás megnyitójára 2019. február 22 –én került sor Rimaszombatban  a Tompa Mihály Alapiskola Novomeský utcai épületében. A kiállítás március 15-ig lesz megtekinthető.

      Gratulálunk a szép eredményhez!

     • Könyvtárban jártunk!

     • Minden év februárjában a második évfolyam ellátogat a városi könyvtárba. Ebben az évben sem volt ez másként. A 2. A, 2. B és a 2. D tanulói megtudhatták, miben rejlik a könyvtár titka, de a képek is magukért beszélnek.

     • Sítanfolyam

     • 2019. február 11. és 15. között iskolánkon már hagyományosan megrendezésre került a sítanfolyam. Az eseményt lázas készülődés előzte meg. Öt nap a barátok közt, s a kedvelt sporttevékenységünket is űzhetjük. Kell ennél több??? Hatalmas volt az érdeklődés, közel 60 tanuló vett részt az iskolai akción. Reméljük, mindenki jól érezte magát és jövőre is újra találkozunk https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png

     • Mozgó Mozi

     • 2019.2.11-én iskolánkat meglátogatták a Rákóczi Szövetség képviselői. A Mozgó Mozi program keretén belül tanulóink az Árvácska című filmet tekintették meg. A délutáni filmvetítésen a beíratás előtt álló óvodások és szüleik vettek részt.

      A Szaffi című mese megtekintése után a Rákóczi Szövetség munkatársa a magyar iskola választásának fontosságáról beszélt, majd a beíratási program további két fontos állomásáról informálta a szülőket: 1. Minden magyar iskolába íratott gyermek iskolatáskát kap a Rákóczi Szövetségtől.

      2. Minden gyermek, aki szeptemberben magyar iskolában kezdi az első évfolyamot, megkapja a Rákóczi Szövetség 10 000 Ft értékű tanulmányi ösztöndíját.

      Köszönjük a Rákóczi Szövetség képviselőinek, a szülőknek és az óvoda pedagógusainak, hogy segítettek a Mozgó Mozi programjának megvalósításában.

     • ÉRTESÍTÉS!

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2019. február 14. és 15. között /csütörtök – péntek/ a tanulók és pedagógusok magas számú influenzás megbetegedése miatt a tanítás szünetel.

      A tanítás 2019. február 18-án /hétfőn/ folytatódik.

     • Online próbatesztelés!

     • Iskolánk 9.A és 9.B osztályos tanulói online próbatesztelésen vesznek részt 2019. február 13-án (szerda) matematikából és magyar nyelvből! A résztvevő tanulók a tesztelés után hazamehetnek!

     • Értesítés

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a félévi bizonyítványokat a tanulók

      2019. január 31-én (csütörtökön) a 4. tanítási órán kapják meg.

      A tanítás a 4. óra után befejeződik.

      Egyúttal értesítjük az alsó tagozatos tanulók szüleit, hogy ezen a napon napközi 12.30-ig üzemel.

     • Értesítés

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy 2019. február 1-jén /pénteken/ félévi szünidő lesz. 

     • Színházi előadás

     • 2018. január 24-én iskolánk tanulói a 7., 8. és 9. osztályból színházi előadáson vettek részt Kassán a Thália Színházban. Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig! című ifjúsági regényének musical változata minden kisdiák szemébe könnyeket csalt. A tanulókat Miko Katalin, Székely Zsuzsa, Szabó Nikola és Pierzchala József kísérte el.

     • A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

     • Iskolánk idén is megemlékezett egy kis műsorral a KULTÚRA NAPJÁRA. Az idei évben rendhagyó előadást tekinthettek meg a tanulók. A nyolcadikos és kilencedikes diákokból álló csapat a tavalyi év Padagógiai Projektnapjára készült műsort elevenítették fel, melyben Szombathy Viktorra, Rimaszombat szülöttére emlékeztek.