• Madáretető szépségverseny és kiállítás

     • A téli hónapokban nagyon nehezen találnak táplálékot az itthon maradt tollas barátaink. Éppen ezért fontosnak tartottuk a madarak téli időszakban történő etetését ebben az iskolai évben is. A madarakat etető ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatói látványában és jóleső érzéssel figyeli táplálkozásukat, egy nagyszerű emberi tulajdonságról is számot ad: önzés nélkül segít. A kreativitás és a segítőkészség találkozásából nagyon szép és különleges munkák születtek, összesen 33 darab. A tanulók munkáiból kiállítást szerveztünk, a versenyt pedig kiértékeltük.

      A verseny eredménye alapján:

      1. helyezett: Szabad Liliana – 5.B,
      2. helyezett : Pósa Réka – 5.B,
      3. helyezett: Csízi Emma – 5.B.
      Két különdíjat is kiosztottunk : Czókoly Krisztián – 5.A és Apostol Lili – 5.B osztályos tanulók
      részére.

      Mindegyik versenyzőt dicséret illeti a sok szép madáretető elkészítéséért. Kiváló munkájukért köszönet és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!


      PaedDr. Barnócky Anita

     • Betlehemezés az alsó tagozaton

     • A karácsonyi időszak egyik kiemelkedő népszokása a betlehemezés, melyet házról házra járva adtak elő, hogy köszöntsék a háziakat és hirdessék Jézus születését. A 2.A és a 2.D tanulói is így tettek, útba ejtve a Református óvodát, az Iskola utcai óvodát és a Városházát is. 

      -KS,Bsz- 

     • Értesítés

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a tanulóknak 2023. december 22-én /pénteken/ igazgatói szabad lesz. A tanítás 2024. január 8-án /hétfőn/ folytatódik. 

     • Drónverseny

     • Drónversenyt rendeztek a Füleki Gimnáziumban, amelyre december 15-én került sor. A versenyzőknek egy akadálypályán kellett végigvezetniük a drónt, először kézi vezérléssel, majd programozott irányítással. A drónversenyt követően tanulóinkat egy fizikai kísérletekkel összekötött vetélkedővel is meglepték a szervezők. Nyolcadikosainkra mindkét verseny után joggal lehetünk büszkék.

      Drónverseny - 1. hely: Deme Ákos György, 3. hely: Kuba Dávid

      Fizikai vetélkedő - 1. hely: Deme Ákos György, 2. hely: Vincze Csongor

      Gratulálunk a szép teljesítményhez!

      -MT-

     • Advent két kis gyertyalángja

     • 2023. december 10-én (vasárnap) a városi parkban sor került a második adventi gyertya meggyújtására. A rendezvényt Nagy Katalin, iskolánk igazgatója nyitotta meg. Ezt követően ntű. Fazekas Ágnes református lelkész hirdette az igét és mondott adventi áldást, miközben a koszorún meggyújtották a második gyertyát. Majd iskolánk tanulóinak zenés-verses összeállítása következett, ahol a 4. és 7. évfolyam tanulói szavaltak és énekeltek. A Csicsergők énekkar - közel 80 tanuló - pedig lélekmelengető énekekkel emelte a rendezvény
      hangulatát. Az összejövetelt városunk polgármestere, Győrfi Erika zárta ünnepi jókívánságaival.

      2023. december 7-én iskolánk tanulói meglátogatták az idősek otthonát, ahol zenés- verses karácsonyváró műsorral kedveskedtek az ott élő szépkorúaknak. Az ünnepi alkalom kétnyelvű ökumenikus áhítattal kezdődött, ahol ntű. Fazekaz Ágnes református lelkész, Jozef Markotán római katolikus lelkiatya és Matúš Korenko evangélikus lelkész hirdették az igét és közösen imádkoztak a gyülekezettel. Ezt követően tanulóink adventi versekkel és énekekkel igyekeztek szebbé tenni a délutánt és ünnepi hangulatot varázsoltak az otthon lakóinak
      hétköznapjaiba.

      -DI-

     • Mikulás party a Szabadidőközpontban

     • 2023. december 8-án Mikulás bulin vettünk részt iskolánk diákparlamentjének tagjaival, valamint néhány hatodikos és hetedikes tanulóval a Szabadidőközpontban. A helyi szlovák alapiskola diákjaival szórakozhattunk, illetve különféle versenyjátékokon mérettethettünk meg. A játékok nyertesei értékes tárgyi nyereményekben részesültek, ezúton is köszönöm iskolánk vezetőségének a támogatást. Nagyon jól éreztük magunkat, a hangulat fergeteges volt. Köszönjük a Szabadidőközpont dolgozóinak a jó hangulatot és a tartalmas estét.
      Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

      Miko Lilianna, a Diákparlament elnöke

     • ANGOL NYELVI OLIMPIA - iskolai forduló

     • November 30-án zajlott az angol nyelvi olimpia iskolai fordulója. Az 1A kategóriában 8, az 1B kategóriában 9 tanuló kapcsolódott be a versenybe, melynek során nyelvtani, nyelvhasználati, szövegértési és szóbeli szövegalkotási feladatokat oldottak meg. A versenyezúttal is nagyon szoros volt. Az eredmények a következőképpen alakultak:
      Az 1A kategória:
      Gergely Bence (6.A) – 1. hely
      Mészáros Zoé (6.A) és Vavrek István (6.A) – megosztott 2. hely
      Az 1B kategória:
      Tóth Claudia (8.B)– 1. hely
      Dusza Hanna Zsófia (8.A) – 2. hely
      Thuza Gréta (8.A) – 3. hely
      Iskolánkat a járási fordulóban Gergely Bence és Tóth Claudia képviseli.
      Minden résztvevőnek gratulálunk a szép teljesítményhez!
      A további fordulókhoz eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk!

      -JJ, VHG -

     • Lövészverseny Nagyrőcén

     • Nagyrőcén december 6-án és 7-én lezajlott lövészversenyen diákjaink kiváló teljesítményt nyújtottak. Az első napon Iván Ádámnak a 22 versenyző közül az 5. helyezést sikerült megszereznie. A második napon Kuba Dávid még sikeresebben szerepelt. A 27 versenyző közül a 2. helyezést sikerült megszereznie. Ennek köszönhetően képviselheti iskolánkat a kerületi fordulóban. A többiek jól bírták a gyűrődést, rengeteg új tapasztalattal tértek haza, melyeket az előttük álló versenyeken kamatoztathatnak.

       Ezúton is gratulálunk nekik!

       -PJ, BD-

     • Ypsilon - slovina je hra

     • Iskolánk idén is bekapcsolódott a játékos szlovák nyelvtani feladatokból álló ,,Ypsilon“ versenybe. Ez a verseny elsősorban szlovák iskolások részére van meghirdetve, de ötödikes és hatodikos diákjaink legjobb tudásuk szerint igyekeztek megbirkózni az igényes feladatokkal. Sok szerencsét kívánunk nekik a januári sorsoláson, ahol értékes díjak lesznek kisorsolva az ország legsikeresebb tanulói közül.

      Naša škola sa aj tento rok zapojila do jazykovej súťaže zo slovenského jazyka. Súťaž ,,Ypsilon” je určená v prvom rade pre slovenské školy, ale naši piataci a šiestaci sa pokúsili dosiahnuť čo najlepší výsledok pri písaní písomných testov. Prajeme im veľa šťastia na januárovom žrebe, keď organizátori vylosujú vecné ceny z najúspešnejších súťažiacich Slovenska.

      -MT-