• Sakkbajnokság

     • Iskolánk diákjai ezúttal stratégiai készségeiket tehették probára, az első alkalommal megrendezett sakkbajnokságunkon. Húsz tehetséges tanuló mérte össze tudását az elmék grandiózus csatájában. Közülük két diák képviselheti majd iskolánkat a februárban megrendezésre kerülő járási fordulón.

      Ezúton is gratulálunk nekik! 

      -BD, PJ, KT

     • Ökoházak projektnap

     • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Az ökoházak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy tanulóink megismerkedjenek a zöld ház projekttel, amelyre 2024.1.25-én került sor. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Eötvös Bernadett a 9.A osztályból, Szilágyi Lara a 9.A osztályból, valamint Balog Bianka a 9.B osztályból adtak elő. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették a megszerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat. Erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is át lesznek ültetve. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

      PaedDr. Barnócky Anita

     • A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

     • Iskolánk izgalmas módon ünnepelte a magyar kultúra napját. Diákjaink részt vettek egy rendhagyó történelem-, irodalom- és zeneórán, melyet ezúttal Katona István és a MÉRGES BANDA zenekar tartott. Tanulóinknak ez a különleges esemény segített mélyebb kapcsolatot kialakítani a hazai kulturális örökségekkel.

      -BD-

     • Madáretető szépségverseny és kiállítás

     • A téli hónapokban nagyon nehezen találnak táplálékot az itthon maradt tollas barátaink. Éppen ezért fontosnak tartottuk a madarak téli időszakban történő etetését ebben az iskolai évben is. A madarakat etető ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatói látványában és jóleső érzéssel figyeli táplálkozásukat, egy nagyszerű emberi tulajdonságról is számot ad: önzés nélkül segít. A kreativitás és a segítőkészség találkozásából nagyon szép és különleges munkák születtek, összesen 33 darab. A tanulók munkáiból kiállítást szerveztünk, a versenyt pedig kiértékeltük.

      A verseny eredménye alapján:

      1. helyezett: Szabad Liliana – 5.B,
      2. helyezett : Pósa Réka – 5.B,
      3. helyezett: Csízi Emma – 5.B.
      Két különdíjat is kiosztottunk : Czókoly Krisztián – 5.A és Apostol Lili – 5.B osztályos tanulók
      részére.

      Mindegyik versenyzőt dicséret illeti a sok szép madáretető elkészítéséért. Kiváló munkájukért köszönet és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!


      PaedDr. Barnócky Anita

     • Betlehemezés az alsó tagozaton

     • A karácsonyi időszak egyik kiemelkedő népszokása a betlehemezés, melyet házról házra járva adtak elő, hogy köszöntsék a háziakat és hirdessék Jézus születését. A 2.A és a 2.D tanulói is így tettek, útba ejtve a Református óvodát, az Iskola utcai óvodát és a Városházát is. 

      -KS,Bsz- 

     • Értesítés

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a tanulóknak 2023. december 22-én /pénteken/ igazgatói szabad lesz. A tanítás 2024. január 8-án /hétfőn/ folytatódik. 

     • Drónverseny

     • Drónversenyt rendeztek a Füleki Gimnáziumban, amelyre december 15-én került sor. A versenyzőknek egy akadálypályán kellett végigvezetniük a drónt, először kézi vezérléssel, majd programozott irányítással. A drónversenyt követően tanulóinkat egy fizikai kísérletekkel összekötött vetélkedővel is meglepték a szervezők. Nyolcadikosainkra mindkét verseny után joggal lehetünk büszkék.

      Drónverseny - 1. hely: Deme Ákos György, 3. hely: Kuba Dávid

      Fizikai vetélkedő - 1. hely: Deme Ákos György, 2. hely: Vincze Csongor

      Gratulálunk a szép teljesítményhez!

      -MT-