• Minifoci

     • Minifoci csapatunk veretlenül jutott tovább a járási fordulóba. Gratulálunk :)

     • Természettudományi vetélkedő

     • 2019. április 10-én Az IVAN KRASKO GIMNÁZIUM Rimaszombatban természettudományi vetélkedőt szervezett biológiából és geográfiából. Iskolánkat a kilencedik évfolyam 4 tanulója képviselte - Csank István, Papp Kira, Majoros Lilla és Szőke András. Tanulóink összesítésben a 2. helyezést érték el. Gratulálunk a csapatnak :) Felkészítő pedagógus: Pierzchala József

     • Barangolások Gömörben

     • „Mert azt tanultam mindenütt, azt láttam minden nagy nemzetnél,

       hogy az apák dolgát folytatják az utódok.”  (Kós Károly)

      2019. 4. 15-én a putnoki Serényi László Általános Iskola immáron XI. éve rendezte meg a Serényi napokat, mely keretében megrendezésre került a Barangolások Gömörben elnevezésű vetélkedő.

      Iskolánkat  ezen a vetélekedőn Marton Emese, Veréb Fanni, Lukács Flórián és Kovács Csaba képviselte a 8.A osztályból.

      A tanulók Tóth Ede: A falu rossz című népszínműből adtak elő dramatizált részletet, s különféle  - Gömörország földrajzi, néprajzi, helytörténeti értékeit érintő - kérdésekre valászoltak.

      A megmérettetés sikeresen zárult, hisz iskolánk csapata első helyezést ért el.

       A tanulóknak ezúton is szívből gratulálunk a szép eredményhez!

     • Dobré slovo - Jó szó

     •  

      2019. április 11-én zajlott a Dobré slovo – Jó szó szlovák nyelvű szavalóverseny kerületi fordulója. 

      A vetélkedőnek a Tornaljai Szabadidőközpont adott otthont. Iskolánkat 8 tanuló képviselte négy kategóriában.  Mindnyájan színvonalas teljesítményt nyújtottak, méltón képviselték iskolánkat.  Az országos fordulóra 2019. április  25-én kerül sor Komáromban, ahol öt tanulónk  vesz részt.

      I. kategóriában – Bíró Izabella és Hajdú Regina

      II. kategóriában Árvai Liana Alexandra                                   

      III. kategóriában   - Makši Réka 

      IV. kategóriában – Havrankó Lara

      A tanulóknak sok sikert kívánunk a felkészüléshez és a megmérettetéshez.                                                                                                                                            

     • Az asztalitenisz világnapja

     • ÁPRILIS 6. az Asztalitenisz Világnap a sport fejlődésének és békéjének napja, mely napon világszerte különféle programokat szerveznek, amelyekhez virtuálisan vagy a valóságban is csatlakozni lehet. Iskolánk tanulói is aktívan bekapcsolódtak a programsorozatba (PROJEKT „...ideme hrať ping – poooooong...“)

      Szervező: Pierzchala József

     • Nyílt nap az iskolában!

     • 2019. április 16-án és 17-én nyílt napot tartunk az ötödik évfolyam 5.A, 5.B és 5.C osztályaiban. Szeretettel várunk mindenkit!

     • PITAGORIÁSZ VERSENY

     • Március végén lezajlott a matematikai Pitagoriász verseny járási fordulója. Iskolánk alsó tagozatát a 3. és a 4. évfolyamból az iskolai forduló 3 – 3 legsikeresebb versenyzője képviselte.

      3. évfolyam:  

      Czetner Dániel     3. B

      Fekiač Kiara        3. C

      Lányi Rebeka       3. B

      4. évfolyam:

      Czigány Péter      4. A

      Orosz Dominik    4. B

      Czókoly Csaba    4. A

      A harmadik évfolyamból Czetner Dániel a 3. helyen, Fekiač Kiara pedig az 5. helyen végzett. Mindketten sikeres megoldók lettek.

      A negyedik évfolyamból Czigány Péter és Orosz Dominik lett sikeres megoldó.

      Gratulálunk a versenyzőknek, s további sok sikert kívánunk számukra!

     • IPOLYI ARNOLD NÉPMESEMONDÓ VERSENY

     • Március 26-án került sor iskolánkon a 10. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny iskolai fordulójára. Az alsó és felső tagozatos tanulóink szép meséiből nehezen tudott a zsűri választani. Minden versenyző emléklapot kapott, gratulálunk nekik, a kiválasztott tíz tanulónak pedig szurkolunk, hisz ők fogják képviselni iskolánkat az Ipolyi  Arnold országos verseny további fordulóin.

     • Kiszehajtás

     • Idén is megrendezésre került a Kiszehajtás, a tavaszi időszak jelentős hagyományainak egyike,a női ruhába öltöztetett szalmabáb elégetése. Mi is elègettük a Kiszebábot azt remélve, hogy vele távozik a tél, s minden rossz dolog.

     • Zlatá krajina - Aranyország, Vers- és meseíró pályázat

     • Április 4-én került sor a rimaszombati Matej Hrebenda Városi Könyvtár vers- és meseíró pályázatának kiértékelésére. Az irodalmi seregszemle XXVII. alkalommal került megrendezésre. Az V.B osztályból Homoly Tara ragadott tollat, három versével ő képviselte iskolánkat.Köszönjük Nagyferenc Marika néninek a szívélyes fogadtatást, Zsélyi Katalinnak pedig a művek élményszerű bemutatását, értékelését, ősztönző szavait. Tarának pedig további sok ihletet, ötletet és kedvet a további alkotásokhoz.

     • A víz világnapja

     • Ebben az évben iskolánkon rendhagyóan emlékeztünk meg a víz világnapjáról. A diákönkormányzat tagjai vizet osztogattak a tanulóknak, tanároknak, s felhívták a figyelmet a tiszta víz fontosságára, a Föld vízkészletének védelmére.

      A világnap előtt a diákönkormányzat tagjai versenyt hirdettek, melyben vízzel kapcsolatos kérdéseket tettek fel. Nagyon sok tanuló vett részt a versenyben, s helyes válaszát beledobta a Gubics üzenőládájába. A sorsoláson három tanulónak kedvezett a szerencse (Tóth Claudia – 3.C, Lázók Kevin - 9.A, Szőke András – 9.A), akik a DÖK elnökétől átvették jutalmukat.

      Az alsó tagozatos tanulók is megemlékeztek a víz világnapjáról. A 3.B osztály tanulói rajzaikkal és a vízzel kapcsolatos ismereteikkel, gondolataikkal díszítették fel osztályukat. 

     • A NAGY HO-HO-HO, A PECHES HORGÁSZ

     • Csukás István mesehősei kedves humorral sugározzák az életörömöt, és talán ez teszi őket annyira szerethetővé. A ’80-as évek egyik legviccesebb meséje A Nagy Ho-ho-ho horgász volt. A szenvedélyének élő horgász őrültebbnél őrültebb terveket eszelt ki, csakhogy halat foghasson. Ha ritkán sikerült is neki, természetesen visszadobta a kopoltyúsokat. A könyvtáros délutánon ezzel a horgásszal és barátaival ismerkedhettek meg a gyerekek. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak a könyv elolvasásához!

     • Poznaj slovenskú reč!

     • 2019.3.19-én Havranko Lara, Kamenyik Márk Ármin, Juhász Bence és Šereš Szilvia a „POZNAJ SLOVENSKÚ REČ“ verseny járási fordulóján vettek részt. Juhász Bence 3.B osztályos tanulónk 2.helyezést ért el, s ő képvisel minket a kerületi fordulón.

     • Nyitott nap

     • 2019. március 13-án, 14-én és 15-én nyitott napokat tartottunk az 1. évfolyam osztályaiban. Pierzchala Mária, Kiss Sarolta és Czigány Erika tanító nénik magyar nyelv, matematika és szlovák nyelv órát tarottak, ahol betekintést nyújtottak az első osztályosokkal folyó oktató-nevelő munkába. A gyerekek bemutatták, hogy magas szinten elsajátították az előírt tananyagot, az órák telítve voltak az elsősök életkori sajátosságainak megfelelő játékos feladatokkal. A nyitott órákon a beíratás előtt álló óvodások is részt vettek, akik egy-egy foglalkozásba is bekapcsolódhattak.

       

      Köszönjük az első osztályos tanulók szüleinek és az óvodásoknak, hogy munkánk iránti érdeklődésükkel megtiszteltek.

       

      Szeretettel várjuk a beíratásra az óvodás gyermekeket szüleik kíséretében

      2019.4.5-én 14.00-tól 18.00-ig

      vagy

      2019.4.6-án 8.00-tól 14.00-ig

      az iskola főépületében.

       

      Kérjük, hogy hozzák magukkal a gyermek keresztlevelét is.

     • Gazdálkodj okosan!

     •  Iskolánkon már több éve fejlesztjük tanulóink pénzügyi intelligenciáját. A témával foglalkozó interaktív órák neve Gazdálkodj okosan! A március 14-én tartott órán a spórolásról, takarékoskodásról volt szó, amin a 2. évfolyam tanulói vettek részt. A tanulók nagyon figyelmesek és aktívak voltak, ami a képeken is látható.