• VALENTIN NAPI TITKOS POSTA

     • A diákönkormányzat által szervezett VALENTIN NAPI TITKOS POSTA célja az volt, hogy az iskola tanulói névvel vagy névtelenül üzenhettek bárkinek az iskolán belül. A leveleket a DÖK néhány tagja juttatta el a címzetteknek. Nagy volt az érdeklődés (aminek nagyon örültek a DÖKösök), rengetegen üzentek egymásnak a diákok, de a tanároknak, szakács néniknek is sok üzenet érkezett.

      Marton Emese, DÖK elnök

     • „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv”

     • A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége már hatodik alkalommal hirdette meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv” – Wacha Imre emlékére címmel. A két szervezet az elnevezéssel a 2018-ban elhunyt nyelvészre, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségi tagjára, Wacha Imrére emlékezik, aki számára fontos volt anyanyelvünk. A verseny felvidéki középdöntőjen, Kassán iskolánk négy hatodik osztályos tanulója - Hencz Vivien, Koncz Barbara, Szívós Lilla és Ikri István - vett részt. A versenybe kategóriánként több mint 20 csapat jelentkezett. A középdöntőbe a legjobb nyolc formáció jutott be, ahonnan csak az első helyezett vehet részt a döntőn. Iskolánk tanulói az izgalmakkal teli műveltségi vetélkedőn nagyon ügyesen versenyeztek, szép eredményt értek el és rendkívül élvezték ezt a napot. Gratulálunk!

     • Rendhagyó irodalomóra

     • Vers-zarándoklat Radnóti Miklós emlékéreA Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Magyarság Háza jóvoltából 2020. február 5-én felvidéki turnéja egyik állomásaként iskolánkra látogatott Tóth Péter Lóránt, volt kunszentmiklósi pedagógus, Radnóti- és Latinovits Zoltán-díjas versmondó. A rendhagyó irodalomórán, „…lélek vagyok, élni szeretnék!” című összeállításával – amely Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó rendezésében Radnóti Miklós Bori notesze és Kőszegi Ábel Töredék című könyve alapján készült –emlékezik a 35 évesen méltatlan halált halt költőre, Radnóti Miklósra és sorstársaira. A versek mellett a diákok nagy figyelemmel, átérzéssel hallgatták a versvándort gyalogos zarándoklatáról is, amellyel Radnóti és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emléke előtt tisztelgett. 2019. augusztus 31-én indult a szerbiai Borból – 850 kilométert megtéve az erőltetett menet útján –, hogy szeptember 24-én a Győr melletti Abdára, a költő halálának feltételezett helyszínére érkezzen. Összesen 700 kilométert tett meg gyalog, a Mohács és Szentkirályszabadja közti 150 kilométert pedig vonaton, mivel az utóbbi távon a bori munkaszolgálatosok is vagonokban utaztak. Tóth Péter Lóránt úgy véli, hogy minden nemzetnek fontos a saját anyanyelve, kultúrája, ám „nekünk, magyaroknak ezen értékeink megőrzésére hatványozottan oda kell figyelnünk, mivel a történelmünk Trianonban úgy alakult, hogy sok nemzetfitársunk határon túlra sodródott, így önmagunkkal vagyunk szomszédosak. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az anyanyelvi identitás megőrzésére, ami erőt adhat a további küzdelmeinkhez is“.Köszönjük az élményt! További sok erőt, kitartást kívánunk!

     • Kidobó és kosárlabda 2020

     • A hagyományokhoz hűen ismét megrendezésre került iskolánk felső tagozatos leány tanulóinak a kosárlabda és kidobó versenye. A 7., 8. és 9. évfolyamos lányok kosárlabdában, az 5. és 6. évfolyamos lányok pedig kidobóban mérték össze a tudásukat. Gratulálunk minden csapatnak!

     • Sítanfolyam 2020

     • 2020. január 20-24. között iskolánkon már hagyományosan megrendezésre került a sítanfolyam. Az eseményt lázas készülődés előzte meg. Öt nap a barátok közt, mik a kedvelt sporttevékenységünket is űzhetjük. Kell ennél több??? Reméljük mindenki jól érezte magát és jövőre is újra találkozunk :)

     • Tanár-diák kosárlabda 2019

     • December végén ismét sorra került a hagyományos tanár-diák kosárlabda mérkőzés, amelyet ezúttal egy szoros meccsen a tanárok nyertek. Gratulálunk a tanulóinknak a kitűnő teljesítményhez. Szép volt fiúk!!! 

     • Karácsonyváró kézműveskedés

     • A diákönkormányzat kézműves foglalkozást szervezett az ebédlőben a felső tagozat számára. A tanulók nagyon sok szép, kreatív, ügyes karácsonyi dekorációkat, ajándékokat készítettek. A DÖK valamennyi tagja nevében minden tanárnak, iskolai alkalmazottnak, diáknak, szülőnek áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok:Marton Emese, DÖK elnök

     • Karácsonyi műsor

     • A karácsony a szeretet, meghittség és a család ünnepe. Ennek szellemében iskolánk tanulói egy kedves és nagyon hangulatos ünnepi műsorral kedveskedtek szüleiknek, hozzátartozóiknak.

     • Látogatás a Gemerka üzemben

     • Iskolánk 5.B osztályos tanulói ellátogattak a Tornalján működő, Csevice ásványvíztöltő üzembe. A tanulók sok érdekes információt kaptak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerül a híres Csevice a 115m mélységű furatokból a különféle palackokba, amelyet aztán Gemerka néven vásárolhatunk meg az üzletek polcairól. A tanulók csodálkozva hallgatták, hogy milyen hatalmas mennyiségű ásványvizes palack kerül ki naponta a gyártósorról. Bepillantást nyerhettek a vízzel kapcsolatos tisztítási munkálatokba, a gépek által végzett munka óriási horderejére. Végül összehasonlították az eredeti Csevice ízét a palackozott, vasmentesített és szén-dioxiddal dúsított Gemerkával.

     • KORISULI 2019

     • Tanulóink ismét részt vehettek Rimaszombatban a hagyományos korcsolya tanfolyamon. Mindenki nagyon ügyesen siklott a jégen :) Gratulálunk !