• Mi jut eszembe a Duna Menti Tavaszról?

     • A Duna Menti Tavasz fesztivál idejére minden évben gyermek képzőművészeti versenyt is hirdetnek. Ebben az évben a rajzverseny témája: „Mi jut eszembe a Duna Menti Tavaszról?“

      Gruľo István, iskolánk 3.B osztályos tanulója a képzőművészeti verseny egyik díjazottja lett. Gratulálunk a szép eredmén                                                      

      Horváth Zsuzsa

     • Kirándulás

     • 2018. június 5-én a nulladik, az 1. C, 2. A, 2. D és a 4. D tanulói iskolai kiránduláson vettek részt. Először a betléri kastélyt látogatták meg, majd a gombaszögi barlangot tekintették meg. A tanulókat Pelsőcön meleg ebéd várta. A kirándulást fagyizással fejezték be. Élményekkel gazdagon érkeztek haza.

     • Mátyás király rajzverseny

     • Iskolánk alsó tagozatán rajzversenyt hirdettünk a Mátyás király- emlékév alkalmából.           Az alkotások között nemcsak portré, hanem a királyról szóló mesék is a rajzlapra kerültek. Különdíjban részesült a 2.B osztály Mátyás király Gömörben c. alkotása, amely 3D-s formában lett megjelenítve. Nagyon nehéz volt a döntés, mert nagyon sok szép rajz született. Látszik, hogy a gyerekek igazán szeretik Mátyást, az igazságos királyt. A szebbnél szebb alkotások megtekinthetők iskolánk folyosóján. Gratulálunk minden tanulónak, aki részt vett a versenyen és köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját.

      A díjazottak:

      1.helyezettek: Czetner Zita (2.B), Viola Viktória (2.C),

      Gruľo István (3.B), Budai Veronika (4.A), Botoš Dániel (4.B)

      2.helyezettek: Gášpár Gabriella (2.C), Bubloš Péter (3.B),

       Bocko Mira Szófia (4.A), Gyurkovics Vivien (4.A), Homoly Tara (4.B)

       Molnár Simona (4.C)

      3. helyezettek: Pálinkáš Marianna (2.C), Farkaš Kiara (3.A), Kuchta Vivien (3.B),

                               Árvai Márk (4.A), Perjési Csenge (4.A), Bodnár István (4.B)

      Különdíj: 2.B osztály

                                                                                                  Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

     • Értesítés

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a tanulóknak

      2018. június 7-én /csütörtök/ igazgatói szabad lesz.

     • Arany János rajzpályázat

     •      Az Arany János Alapítvány rajzpályázatot hirdetett magyarországi és határon túli általános iskolások részére, melynek témája Arany János verseinek illusztrálása volt. A diákok a pályázati kiírásban felsorolt harminc vers közül választhatták ki azt az egyet, melyhez rajzot  készítettek. A beérkezett pályaművek közül 50 alkotás került be a kötetbe, melyekböl hetet iskolánk tanulói készítettek.

      MEGJELENÉS A KÖTETBEN:

      Tamás Laura – 9.A: Télben

      Horváth László – 7.A: Pázmán lovag

      Kalydy Boróka – 6.A: Ágnes asszony

      Lukács Lýdia – 8.B: A hegedű

      Varga Emese – 7.B: Válasz Petőfinek

      MEGJELENÉS A KÖTETBORÍTÓ MONTÁZSKÉPÉN:

      Murzsic Ariadné Mariann – 5.A: A tudós macskája

      Lakatos István György – 4.C: Rege a csodaszarvasról

           Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadó gálára 2018. május 30-án, 13 órakor került sor, Budapesten, a Magyar Írószövetség Székházában.

      Minden alkotónak szívből gratulálunk!

      Czikora Ilona és Szabó Nikola

       

     • Hóvirág Népdalkör

     • A Hóvirág Népdalkör Füleken vendégszerepelt a 'Hallottad-e hírét...?' c. népdalversenyen, ahol Csutor Sofia és Magicz Vivien szólóéneklésben ismét 'ARANYPACSIRTÁK' lettek, valamint elnyerték a Seszták Julianna-díjat is, valamint 4 napos budapesti meghívást a Kárpát-medencei Virágok vetélkedőjére. SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!   

                            Berhédy M.

     • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny elődöntőjén

     • A IX. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny elődöntőjén, Bátkában,  négy felső tagozatos tanuló képviselte sikeresen iskolánkat.Ragályi Attila ezüstsávval végzett, Veréb Fanni,  Sósik Beáta és Páll Ádám aranysávos besorolással  jutott tovább az országos döntőbe. További sikeres szereplést kívánunk nekik.   /Kosztúr Á./

     • Anyák napja a felső tagozaton

     • Az édesanya

      Nincsen a gyermeknek
      Olyan erős vára,
      Mint mikor az anyja
      Őt karjaiba zárja.
      Nincsen őrzőbb angyal
      Az édesanyánál,
      Éberebb csillag sincs
      Szeme sugaránál.
      Nincs is annyi áldás
      Amennyi sok lenne,
      Amennyit az anya
      Meg ne érdemelne.

      Minden gyermek tudja, hogy május első vasárnapján az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat  ünnepeljük. Ekkor megköszönjük nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoztak bennünket. 2018. május 15-én iskolánk 8.A és 8.B osztályos tanulói szívet melengető magyar, szlovák és angol nyelvű versekkel és dalokkal köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat e jeles ünnep alkalmából.

       

     • Itt járt Mátyás király!

     • Májusban a könyvtári órák keretein belül Mátyás királlyal és meséivel foglalkoztunk. A tevékenységek célja a játékos ismeretszerzés volt az igazságos királyról. A mesék közül a Mátyás király Gömörben került feldolgozásra. Júniusban második alkalommal kerül megrendezésre olvasói versenyünk: Lehetsz király! címmel. A verseny témája szintén Mátyás király és a hozzá kapcsolódó mesék lesznek. Jó felkészülést és kellemes olvasást kívánunk a versenyig!

                                                                                        Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

     • A szeretet a szívekben virágzik

     • 2018. május 4-én a tornaljai szociális szolgáltatások és idősek otthonának lakóit újra meglátogatták iskolánk diákjai, most az Anyák napja alkalmából, hogy magyar és szlovák nyelvű énekekkel és versekkel köszöntsék fel az anyákat és nagymamákat e jeles nap alkalmából. A Hóvirág énekegyüttes és az 5.A osztály tanulóinak nívós műsorát a szociális otthon lakóinak hálás tapsa kísérte. Ezúton is köszönjük az intézmény igazgatónőjének kedves köszönő szavait. Diákjainknak pedig a színvonalas előadást! 

                                                                                           Berhédy Mária, Marcela Bundová

     • Ipolyi Arnold népmesemondó verseny

     • Május 16-án  megrendezésre került  az  Ipolyi Arnold népmesemondó verseny. A regionális fordulónak a Bátkai Alapiskola adott otthont. Iskolánk alsó tagozatát hat  tanuló képviselte. Az eredmények a következőképpen alakultak:

      Heinrich Zsófia                       1. A                     ezüstsáv

      Miko Lilianna                         1. D                     ezüstsáv

      Czigány Péter                         3. A                     ezüstsáv

      Sofranko Áron                       4. A                     aranysáv

      Szabon István                         4. A                     ezüstsáv

      Szívós Lilla                             4. A                     ezüstsáv

       

      A Rozsnyón megrendezésre kerülő országos döntőn iskolánk alsó tagozatát

      Sofranko Áron képviseli majd. Sok szerencsét kívánunk neki.

      Gratulálunk minden mesemondónknak, és sikeres mesélést kívánunk  nekik a következő iskolai évre is.

      Köszönjük!!!

     • Language Flower

     • 2018. március 2-án először vett részt iskolánk a Language Flower elnevezésű idegen nyelvű vers- és prózamondó verseny területi válogatóján Besztercebányán. Drámakaterógiában a 6.A osztályos  Bíró Izabella, Kalydy Boróka, Szekeres Fruzsina, Szívós Boglárka, Szekeres Damian és Székesi László  alkotta kis csapat a területi válogató 3. helyezettjeként jutott tovább, így bejutott az április 13-i kerületi döntőbe,  így újra visszatérhettünk a besztercebányai Országos Tudományos Könyvtár ódon épületébe, ahonnan a kerületi forduló 3. helyezettjeként távozhattunk nem kis büszkeséggel. Nagyon-nagyon köszönjük nektek, gyerekek! Élmény volt ilyen hihetetlenül kreatív, ötletgazdag és tehetséges kis csapattal együtt dolgozni! Szívből gratulálunk az eredményhez, valóban megérdemeltétek! Vavrek Hubay Gabriella és Juhász Judit

       

     • Értesítés

     • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy a tanulóknak 

      2018. május 7-én /hétfőn/ igazgatói szabad lesz. 

     • A 43. DUNA MENTI TAVASZ

     • Idén 43.alkalommal tették közzé a Duna Menti Tavasz felhívását. A népszerű gyermek színjátszó- és bábfesztiválra amatőr csoportok és egyének jelentkezését várták. Az érdeklődők három kategóriába jelentkezhettek (bábjáték, színjátszó és szerkesztett játékok). 2018. május 2-án Tornalján rendezték meg az egyik regionális elődöntőt. A Kazinczy Ferenc MTNYA tanulói továbbjutottak az országos döntőbe. Gratulálunk a Galiba  és a Kincskeresők nagyszerű szerepléséhez!

     • Apáczai Csere János nemzetközi tantárgyverseny

     • 2018. április 19-22. között a Kalydy Boróka, Bíró Izabella, Varga Vivien 6.A, Bódi Kata, Holló Réka, Pierzchala Virág Anna, Papp Kíra 8.A, valamint Asztalos Nikolett, László Fruzsina és Patinák Noémi   9.A osztályos tanulók alkotta kis csapat Erdélybe utazott, hogy részt vegyen a Nemzetközi Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra tantárgyversenyen Székelyudvarhelyen, amelyet az idén a romániai Tanügyminisztérium, a Hargita megyei Tanfelügyelőség, valamint a fennállásának 425. évfordulóját ünneplő székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium rendezett. A nívós nemzetközi verseny szövegértés- és alkotás kategóriájában Kalydy Boróka 3. helyezést ért el, versmondásáért a 2. helyezést, dramatizálásért pedig különdíjat kapott. Fogalmazásáért több különdíjat is bezsebelt. Boróka mellett Varga Vivien is különdíjas fogalmazásának köszönhetően. Versmondó kategóriában Pierzchala Virág Anna 3. helyezést ért el. Varga Vivien és Bíró Izabella különdíjat kapott. Dramatizálásban az Asztalos Nikolett, László Fruzsina és Patinák Noémi alkotta csapat 2. díjat kapott. A diákok felkészítői Szászi Edina, Ligárt Nikoletta és Kovács Beáta, útitársaik Ragályi Emese és Juhász Judit voltak.

     • DOBRÉ SLOVO - országos döntő

     • 2018. április 28-án zajlott Komáromban a Selye János Gimnázium aulájában a „Dobré slovo – Jó szó“ szlovák nyelvű szavaló és prózamondó verseny országos döntője.A Kazinczy Ferenc Alapiskolát 2 tanuló – Marton Emese /7.A/ és Asztalos Nikolett /9.A/ - képviselte. Az I. kategóriában Marton Emese az 1. helyen, a III. kategóriában Asztalos Nikolett a 4. helyen végzett.Gratulálunk az országos versenyen elért nagyon szép eredményekhez.