• Pósa Lajos kiállításon jártunk

     • Rendhagyó óra keretében iskolánk 8.A osztályos tanulói Pósa Lajos költő, a századforduló nagy meseírójának szentelt  tárlaton vettek részt Nemesradnóton. A képtár bejárata előtt a költőnek és feleségének rövid életrajza olvasható. A helyiségben  20 kinagyított fényképet találunk, ezenkívül emléktárgyak,több kötet album, a költő életének eseményeiről tanúskodó dokumentumok is megtalálhatók itt. Köszönjük a kedves fogadtatást, a színvonalas  kiállítást és  a sok új információt!

      -KA-

       

     • GEOCACHING

     • Iskolánk 5.A osztályos tanulói a geográfia órák keretén belül a szélességi és hosszúsági körökkel, valamint a földrajzi fokhálózattal és a GPS koordinátákkal ismerkedtek meg. Az elsajátított ismereteiket gyakorlatban is kipróbálhatták, a geocaching (vagy magyarul geoládázás) játékával. A játék lényege, hogy egy érdekes látnivaló közelében ládákat rejtünk el. A mi esetünkben Tornalja város érdekességei közelében rejtettük el ezeket a ládákat. A gyerekek GPS koordináták alapján és egy okostelefon segítségével keresték meg a geoládákat. A dobozban egy füzet is volt, amiben rövid üzenetet is hagytak a tanulók. Reméljük, hogy jól szórakoztak! 

                                                                                                                                                        -SZE-

     • Győzelem bármi áron 1939-1945 - történelmi vetélkedő

     • Iskolánkban első alkalommal került megrendezésre a Győzelem bármi áron 1939-1945 elnevezésű történelmi vetélkedő. A versenybe hét kilencedikes páros kapcsolódott be. A vetélkedőn minden duó egy második világháborúval kapcsolatos prezentációt mutatott be, majd egy tesztet kellett kitölteniük. A bemutatókat maguk a versenyző diákok is pontozták. Az összesített pontok alapján alakult ki a végeredmény:

       

      1.    Britek párosa - Csízi Lilien Zille, Kuchta Vivien (9. A)

      2.    USA – Japán páros – Hugyár Éva – Viola Róbert (9. C)

      3.    Szlovákok párosa – Gazso Krisztofer – Oláh János (9. C)

       

      Minden csapat nagyon jól teljesített, hiszen színvonalas prezentációk születtek, és a teszt kitöltése során is magas pontszámokat értek el a tanulók. Gratulálunk mindenkinek! 

      -TÁ-

     • TAVASZI SZÜNIDŐ

     • A tavaszi szünet 2024. február 19-től - 2024. február 25-ig tart.

      A szünet utáni első tanítási nap 2024. február 26. (hétfő).

      Kellemes szünidőt kívánunk mindenkinek! 

     • SZÉP MAGYAR BESZÉD - járási forduló

     • 2024. 02. 15-én a rimaszombati Relax Szabadidőközpontban került megrendezésre a Szép magyar beszéd járási fordulója. A versenyen iskolánkat 6 tanuló képviselte: Kovács Réka Andrea (4.B) Galko Hanna Andrea (5.A), Kiss Zsófia (5.A), Vavrek István (6.A), Fekiač Kiara (8.A), Eötvös Bernadett (9.A).Galko Hanna Andrea (3. hely) és Vavrek István (2. hely) továbbjutottak a kerületi fordulóra.A résztvevőknek gratulálunk!

      -MS-

       

     • A MAGYAR PARASPORT NAPJA

     • Iskolánkon hagyománnyá vált, hogy megemlékezünk a Magyar Parasport Napjáról. Célunk, hogy az egészséges emeberek megértsék a fogyatékkal élők világát, s a sport által közelebb kerüljenek egymáshoz. Az előadást felső tagozatos diákok hallgatták meg. 

      -KG- 

     • VALENTIN-NAP A KAZINCZYBAN

     • Diákparlamentünk tagjai e héten is szorgoskodtak. Iskolánk megannyi tanulója számára készítettek Valentin-napi fotósarkat, amely nagy népszerűségnek örvendett a kicsik és a nagyok körében is. Ezen kívül lehetőségük volt a diákoknak titkos üzenetet küldeni ezen a jeles napon egy számukra fontos személynek. Bízunk benne, hogy sikerült sokak számára szebbé tenni ezt a napot.

      Miko Lilianna

      A Diákparlament elnöke

       

     • Sakkbajnokság Nagyrőcén

     • Iskolánk tanulói járási sakkbajnokságon vettek részt Nagyrőcén. A tornára 6 iskola nevezett , ebből 5 általános és 1 középiskola. A játszmák az előre közzétett előírásoknak megfelelően zajlottak (mindenki játszik  mindenkivel). Mérkőzésenként két versenyző képviselhette az iskoláját. A  győztes iskola 2-0 arányú eredményért 3 pontot, az 1,5-0,5 arányú eredményért 2 pontot, a döntetlenért mindkét iskola 1-1 pontot kapott. A tornát a tapasztalt sakkjátékos Jiří Chyla felügyelte, aki nagymértékben hozzájárult az esemény lebonyolításához. Tanulóink jól bírták a gyűrődést, és a középiskolás diákoktól sem rémültek meg. Kitartásuknak  köszönhetően sikerült az előkelő  1. helyen végezniük.

      Ezúton is gratulálunk nekik! 

      -BD, KT-

     • Prevenciós nap az iskolánkban

     • 2024.február 6-án délelőtt iskolánk ebédlőjében első alkalommal került megrendezésre a rendőrség részéről a prevenciós nap. A tanulókat bővebb információkkal látták el bűnügyi és jogi szempontból, illetve a zaklatással, kyberbiztonsággal, erőszakos cselekményekkel, valamint iskolakerüléssel kapcsolatban. Ilyen prevenciós napot még a közeljövőben is tervezünk, hogy iskolánk minden felső évfolyamos tanulója részt vehessen rajta.


      Varga Csaba - nevelési és pályaválasztási tanácsadó

     • Labdarúgó-bajnokság Nagyrőcén

     • Diákjaink labdarúgó-bajnokságon vettek részt Nagyrőcén. Hatalmasat küzdöttek, aminek az eredménye ezúttal egy 2.hely volt. A pályán kifejtett kitartásuk és összetartásuk példaértékűnek bizonyult. Ezúton is gratulálunk nekik!

      -BD , PJ-

     • Sakkbajnokság

     • Iskolánk diákjai ezúttal stratégiai készségeiket tehették probára, az első alkalommal megrendezett sakkbajnokságunkon. Húsz tehetséges tanuló mérte össze tudását az elmék grandiózus csatájában. Közülük két diák képviselheti majd iskolánkat a februárban megrendezésre kerülő járási fordulón.

      Ezúton is gratulálunk nekik! 

      -BD, PJ, KT

     • Ökoházak projektnap

     • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Az ökoházak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy tanulóink megismerkedjenek a zöld ház projekttel, amelyre 2024.1.25-én került sor. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Eötvös Bernadett a 9.A osztályból, Szilágyi Lara a 9.A osztályból, valamint Balog Bianka a 9.B osztályból adtak elő. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették a megszerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat. Erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is át lesznek ültetve. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

      PaedDr. Barnócky Anita

     • A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

     • Iskolánk izgalmas módon ünnepelte a magyar kultúra napját. Diákjaink részt vettek egy rendhagyó történelem-, irodalom- és zeneórán, melyet ezúttal Katona István és a MÉRGES BANDA zenekar tartott. Tanulóinknak ez a különleges esemény segített mélyebb kapcsolatot kialakítani a hazai kulturális örökségekkel.

      -BD-