• XIV. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

          • Szerdán zajlott a XIV. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny  bátkai regionális elődöntője. Iskolánkból 10 tanuló jutott be az elődöntőbe, ahonnan négy bronz sávos minősítéssel, öt ezüst sávos minősítéssel és egy arany sávos besorolással tértek haza. A harmadik kategóriában Miklós Mária Noémi (VIII.A) kiemelkedő teljesítményt nyújtott, így bejutott a júniusi gombaszögi országos döntőbe. Minden versenyzőnek gratulálunk! 

            -TÁ- 

          • Európai Zöld Kilátások - Budapest

          • Múlt héten iskolánk 8 tanulója: Farkaš Kiara (IX.B),  Gažo Kristofer (IX.C), Hugyár Éva (IX.C), Hugyár Nóra (IX.C), Oláh Ján (IX.C), Ruszó Elizabeth(IX.B), Váradi Dániel (IX.C), és Viola Róbert (IX.C) részt vett Budapeseten a CSEMADOK Tornaljai Területi Választmánya és az Ezer Gyerek Egyesület közös projektjében. Az Európai Zöld Kilátások c. projekt keretén belül a csütörtöki napon Kazinczysok a nagykárolyi Kalazanci Szt. József Római Katolikus Líceum diákjaival egy csapatépítő foglalkozáson vettek részt. A tanulóink a pénteki napon  a budapesti Közgazdasági Politechnikumban vettek rész olyan workshopokon, amelyek egy élhetőbb életet mutattak meg a XXI. századi fiatalok számára. A főprogramok mellett a csapat járt még a Hősök terén, a Corvin közben és a Holokauszt Emlékközpontban is.

            -TÁ-

          • Dobré slovo

          • Május 14-én Komáromban jártunk a Dobré slovo szlovák szavalóverseny országos megmérettetésén. Iskolánkat idén Miko Lilianna és Horváth Mária képviselte.

            Az erős mezőnyben hetedikeseink remekül helytálltak és teljesítményükért minden dicséretet megérdemelnek.

            -MT-

             

          • RoboSum

          • Május 14-én zajlott a robotika kedvelőinek versenye, a RoboSum. A Füleki Gimnázium által megszervezett eseményen magyar és szlovák alap- és középiskolák csapatai vettek részt.

            A programozási és technikai készségeket igénylő versenyen  iskolánk csapatát Deme Ákos György (8.A) és Czetner Dániel (8.A) alkották. Tanulóink egy hajszállal lemaradva a negyeddöntőről csoportjuk harmadik helyén végeztek. Gratulálunk!

            -MT-

          • Miskolcon jártunk

          • 2024. május 9-én Diákparlamentünk tagjaival részt vettünk egy tartalmas jutalomkiránduláson Miskolcon, ahol a Cinema City moziban megnézhettünk egy szuper vígjátékot. Jókat ettünk és fagyiztunk, ez egy igazi csapatépítő kirándulás volt. Ezúton is szeretném megköszönni a Diákparlament nevében az igazgatóságnak ezt a fantasztikus napot.

            Miko Lilianna

            A Diákparlament elnöke

             

          • Barangolás az állatok birodalmában

          • Iskolánk 5.A és 5.B osztályos tanulói a szlovák órák keretén belül prezentációkat készítettek kedvenc állataikról. A gyerekek nagy örömmel vetették bele magukat a projekt megvalósításába. Szorgalmasan ragasztottak, festettek, információkat gyűjtöttek, hogy elkészüljenek ezek a kreatív alkotások. Az elkészült műveket kiállítottuk, bárki megtekintheti az ötödikes folyosón.

            -IZS-

          • Májusfaállítás

          • Tavasszal számtalan régi hagyományt őrző népszokást ünnepelünk. Ilyen többek között a májusfa felállítása is. Ebből az alkalomból április 30-án iskolánk alsó tagozatos tanulói ünnepi műsorral készültek. Versekkel, énekkel és tánccal köszöntötték a kicsik a tavaszt. “ Ahogy nézi a sok ember, szívük, lelkük is vigad, kezdődhet a víg mulatság, te is érezd jól magad! “