• Élményeink a nyári napközis táborból
          • Élményeink a nyári napközis táborból

          • Alsó tagozat: Már hagyományosan ebben az iskolai évben is megrendeztük tanulóinknak a napközis nyári tábort. Változatos programot készítettünk, hogy minden gyerek megtalálja a magának megfelelőt.

            Az első napon ismerkedést terveztünk, mivel kisebbek és nagyobbak is voltak a csoportban. A délelőtt folyamán origamizás volt, ahol sok szép lepke, béka és egyéb állatfigurák készültek. Ezután Szeleczky Mária vezetésével Spinning program volt, külön köszönet ugyanis bérmentve tartotta meg az élvezetes sport programot. Ebédelés, fagylaltozás és folytattuk a zöldség-, gyümölcstálak készítésével. Nem hiányzott a szalonna, sajt, valamint a hozzá tartozó péksütemény sem. Itt szeretném megköszönni néhány szülőnek a szponzorálást. Svédasztalos uzsonnaevéssel fejeztük be az első napot. Búcsúzóul szép gyermekénekeket énekeltünk el, és tánccal szórakoztattuk egymást.

                            Kedden reggel buszra szálltunk, Beretkére utaztunk. Elsőként a beretkei tájházba látogattunk el. A kapuban egy kedves, mosolygós néni, Beretkei Judit fogadott bennünket. Bemutatta a tájház szobáit, kincseit, érdekes történeteket mesélt. A gyerekek régi használati tárgyakkal, munkaeszközökkel ismerkedtek meg, amelyekből párat ki is próbálhattak. Ezután kezdődhetett a várva várt strandolás. A nagy kánikulában mindenkinek jól esett a fürdőzés. A bátrabbak csúszdáztak, búvárkodtak, vizicsatáztak. Délután fáradtan új élményekkel gazdagabban szálltunk fel a Tornaljára induló autóbuszra.

                            A nyár egyik legforróbb napján a napközis tábor keretén belül kirándulást szerveztünk Fülekre. Korán reggel gyülekeztünk a vasútállomáson, mivel gyorsvonattal utaztunk, amit már izgatottan vártak a gyerekek. Megérkezésünk után a városi parkban sétáltunk, megreggeliztünk, pihentünk, játszottunk a szép és rendezett játszótéren. Ezután következett a füleki vár megtekintése, ami nagyon tetszett mindenkinek. Középkori jelmezeket, ruhákat tekinthettek meg a gyerekek és kipróbálhatták az akkoriban használt harci eszközöket. Szép élményekkel tértünk haza.

               A napközis tábor negyedik napján kézműves foglalkozást tartottunk. A reggeli üdvözlés után ismertettük a gyerekekkel a napi programot. A délelőtt folyamán kartondoboz, mintás matricák és díszítő kövek felhasználásával készítettek a szüleiknek ékszeres ládikát. Nagy élvezettel kezdtek neki a munkának, mert tudták, hogy ezzel örömet szereznek szüleiknek. Hogy ne legyen üres a ládika, ezért készítettünk bele papírtekercsekből karkötőt és láncokat. Az ebéd és az aszfaltrajz befejezése után fényképkeretet készítettünk a vidám családi fotóknak. A tartalmas és szórakoztató nap végén vidáman, élmények sokaságával tértek haza a gyerekek.

            A nyári tábor utolsó napján a gyerekek legfőképp a Zumbának örültek. De ezt megelőzőleg, versenyjátékokban mérhették össze erejüket, ügyességüket. Jutalomként édességet kaptak. Ezután következet a várva-várt Zumba az iskola udvarán. Itt szeretnénk megköszönni Kalas Péternek ezt a csodálatos, felejthetetlen délelőtti akciót. Az ebéd és a fagylaltozás után mindenki lerajzolta a tábor élvezetes, legszebb élményét. A nap záró pontja volt a kolbász sütés.

            Ha jól éreztétek magatokat és tetszett nektek a programunk, akkor jövőre is szeretettel várunk benneteket.

               

        • A 2015-2016-os tanév első szülői értekezlete
          • A 2015-2016-os tanév első szülői értekezlete

          • Kedves Szülők!

                Szeptember  24-én, csütörtökön 14:30-tól   az  iskola ebédlőjében  összevont szülői értekezletet tartunk. Ezt követően az osztályokban szülői értekezlet kezdődik az osztályfőnökök vezetésével. Szeretettel várjuk Önöket!

             

        • Értesítés
          • Értesítés

          •                                               Az ember a természet része. Fontos a kölcsönös harmónia.

             

            A Kazinczy Ferenc MTNYA igazgatósága tisztelettel értesíti a kedves szülőket, hogy iskolánk felső tagozatán 2015.9.11-én (pénteken) és 2015. 9. 14-én (hétfőn) egészség- és környezetvédelmi napot tartunk 

            az alsó tagozaton pedig 2015. 9. 14-én / hétfőn / didaktikai sportjátékok napja lesz.

        • Értesítés
          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola  igazgatósága értesíti a szülőket, hogy a 2015/16 – os iskolai évben a következő szakkörök működnek iskolánk

            felső tagozatán: 

            A szakkör neve: 

            1. Utazók és városnézők köre - Bene Csaba
            2. Angol nyelvű társalgás - Juhász Judit
            3. Játékos földrajz  - Szászi Edina 
            4. Sportkör I. - Iván László 
            5. Sportkör  II. - Klobusiczky Gabriella
            6. Német nyelvű társalgás - Szabó Nikola  
            7. Lövészkör - Pierzchala József 
            8. Matematika 5. évf. - Deákpál Mária
            9. Szlovák nyelvű társalgás - Benický Tibor
            10. Számítástechnika - Varga Csaba
            11. Helyesírási szakkör - Ligárt Nikolett
            12. Informatika - Székesi László  

             

            alsó tagozatán:

            1. Hagyományőrző - Csótó Eleonóra                                         
            2. Gyereksarok - Tímár Csilla
            3. Mesevilág - Horváth Zsuzsa
            4. Játékos matematika - Kiss Sarolta
            5. Játsszunk és énekeljünk - Czigány Erika
            6. Képzőművészeti kör - Pierzchala Mária
            7. Beszédművelés - Bódi Szilvia
            8. Értő olvasás I. - Mészáros Piroska
            9. Értő olvasás II. - Babús Melinda
            10. Játékos zeneóra - Molnár Zsuzsa
            11. Kreatív gyermekek köre - Okos Zsuzsanna
            12. Olvassatok minden nap- Czetner Hajnalka
        • 2015/2016-os iskolai év ünnepélyes tanévnyitója
          • 2015/2016-os iskolai év ünnepélyes tanévnyitója

          • Szép volt idén is a nyár, nagyon szép!

            Most ősz van és az iskolák megint kinyitva

            Sötétlő szájuk elnyeli mindazt, mi kéjes volt a nyárban:

            Követ, füvet,vizet, csigát, kalandot!

            Szép volt a nyár, a víz, a rét,a játék és az utazás,

            ott rezdül a hangjukba méga nagy élmény: a nyaralás.

            Ízlelgetik a tegnapot,a sok jót, mit a nyár adott.

            Csipognak, mint a madarak,zsibong tőlük a tanterem.


                                                               De csitt, csend lesz egy perc alatt, ha tanítójuk megjelen.

                                              Igen, a tanító belép, és megkezdődik a tanév.

             

            A költő szavaival köszöntöm tanévnyitó ünnepségünkön tanítványainkat, az őket kísérő szülőket, kollégáimat, iskolánk dolgozóit, ünnepségünk minden kedves vendégét. Külön köszöntöm nagytiszteletű  Fazekas Ágnes református lelkésznőt, Szögedi Anna polgármesterasszonyt,  valamint a városi hivatal képviseletében megjelent minden kedves vendégünket!

            Mindig különös varázsa van a tanévnyitó ünnepségeknek!

            Kedves Tanulók!

            Valamennyien még a nyári élmények hatása alatt álltok, nem is igen akarjátok elhinni, hogy már véget is ért a júniusban még olyan hosszúnak tűnő nyári szünet. Másrészt mégis örülünk annak, hogy újra látjuk az ismerős arcokat, a hiányzó barátokat. Nagy örömömre szolgál, hogy körbetekintve sok-sok mosolygós arcot, vidáman csillogó szemet látok magam körül.  Nekem úgy tűnik, hogy mindenki megfogadta júniusi intelmeimet, s a szünidőben valóban sokat pihentetek, játszottatok a szabad levegőn, így most testileg - lelkileg felkészülve vágtok neki az új tanévnek.

            Tisztelt Szülők!

            Köszönjük, hogy minket választottak,  hogy  magyar iskolába íratták gyermekeiket,  hogy anyanyelvükön szerezzék meg tudásuk alapjait. Megtisztelő mindannyiunk számára ez a bizalom. Mindennapi munkánkkal arra törekszünk, hogy nevelési alapelveinket megtartva, megfeleljünk az Önök elvárásainak. Ehhez folyamatos együttműködésre van szükség, erre törekszik tantestületünk, és ezt kérjük Önöktől is, hogy a pedagógusokkal karöltve segítsék közösen gyermekeik boldogulását, elképzeléseik megvalósítását. Köszönöm, hogy számíthatunk az Önök áldozatos munkájára, segítő együttműködésükre.

            Kedves pedagógustársaim!

            Az új tanév megnyitása előtt kérek mindenkit, hogy a 2015/2016-os tanévben is dolgozzunk együtt!  Törekedjünk arra, hogy ez év folyamán minél több diákunk érjen el sikereket tanulmányaikban! És bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket is adjon! Az osztálykirándulások,a közös kultúrműsorok, az iskolai vetélkedők mind-mind új élményekkel gazdagíthat, és nem utolsósorban fontos építőkocka lehet egy valódi közösség formálásában!Soha ne feledjük:  - A pedagógus nevel, növel, bíztat, megmutatja a láthatót, s megsejteti a láthatatlant.  - Megtanítja, hogy embernek lenni nem adottság, hanem feladat.  - Megtanítja, hogy a szülőföld megtart, s néha azt is, hogy a szülőföldet meg kell tartani. Mindenkor közösségben kell gondolkodnunk, együtt kell menetelnünk előre! Sziklaszilárdságú alapokra kell támaszkodnunk, hittel és reménnyel kell a jövőbe tekinteni, s tehetségünkhöz mérten kell munkálkodnunk egymásért, egymást segítve.

             

             

                       

            http://www.televizio.sk/2015/09/egesz-nap-csak-ulni-kell/

        • Ünnepélyes tanévnyitó
          • Ünnepélyes tanévnyitó

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy 2015. szeptember 2-án /szerdán/ 9:00 órai kezdettel kerül sor a 2015/2016-os iskolai év ünnepélyes tanévnyitójára az iskola udvarán.

            Mindenkit szeretettel várunk!

        • Informácia o výsledku vyhodnotenia ponúk
          • Informácia o výsledku vyhodnotenia ponúk

          • Informácia o výsledku vyhodnotenia ponúk

            „ OPLOTENIE AREÁLU ZŠ FERENCA KAZINCZYHO S VJM V TORNALI“

            zverejnené na webovej stránky školy

                        V súlade s výzvou na predkladanie ponúk zverejnené na webovej stránky školy a podmienkami uvedených v súťažných podkladoch v termíne na predkladanie ponúk svoje ponuky predložili  uchádzači:

            1. Gemer Plot s.r.o., Školská 11, 982 01 Tornaľa

                        Po otváraní obálok boli zistené:

            Ponuka Gemer Plot s.r.o., Školská 11, 982 01 Tornaľa je predložená v súlade s podmienkami zverejnenými obstarávateľom.

            Ponuknuté ceny uchádzačov

             

            UCHÁDZAČ

            CENA S DPH

            EUR

            PORADIE

            UCHÁDZAČA

            Gemer Plot s.r.o., Školská 11, 982 01 Tornaľa

            27 840 €

            1.

             

             

        • VI. Ipolyi Arnold népmesemondó verseny
          • VI. Ipolyi Arnold népmesemondó verseny

          • Alsó tagozat: VI. Ipolyi Arnold népmesemondó verseny

            A júniusi hónapban megrendezésre került  a VI. Ipolyi Arnold népmesemondó verseny. A regionális fordulónak már hagyományosan Várhosszúrét adott otthont. Iskolánk alsó tagozatát négy tanuló képviselte. Az eredmények a következőképpen alakultak:

            Szabon István                         1. A                     aranysáv

            Beke Stefánia                         2. B                      ezüstsáv

            Molnár József                         1. A                     bronzsáv

            Šofranko Áron                       1. A                     bronzsáv

            A Rozsnyón lezajlott országos fordulón Szabon István a nagyszámú, szokatlanul erős mezőnyben is szép eredményt ért el, ezüstsávos besorolásban részesült.

            Gratulálunk minden mesemondónknak, és sikeres mesélést kívánunk  nekik a következő iskolai évre is. 

          • Népdalverseny

          • Hallottad-e hírét regionális népdalverseny, Fülek, 2015. június 6.

            A Hóvirág népdalkör, mint vendégszereplő lépett fel. Három tagja szólóéneklésben is szerepelt. Magicz Vivien- arany pacsirta, Csutor Sofia- ezüst pacsirta, Molnár Erika- bronz pacsirta díjasok lettek. Gratulálunk nekik.

             

          • Íjászat

          • Alsó tagozat:

            Idén is meglátogattuk a Szabadidőközpont íjász körét az alsó tagozatos tanulóinkkal. Az egész évi munkájukból egy nagyon szép íjász bemutatót tartottak nekünk. Nagy élmény volt a gyerekeknek, amikor maguk is kipróbálhatták az íjászkodást.