• Éljen a farsang, süssünk fánkot!

          • Február utolsó napján a nulladik, a 3.A és a 3.D tanulói felavatták iskolánk újabban C épületnek nevezett részét, amit mindenki csak kis ház néven ismer. Nemcsak a megnevezés új, maga a hely is fel van újítva. Ezt fedezték fel a tanulók, akik farsangi fánkot sütöttek a konyhai részleggel berendezett kis házban. A hangulatról beszéljenek a képek!

          • FIGYELEM! Olvasói verseny!

          •  

            Iskolánk alsó tagozatán immár 3. éve kerül megrendezésre a Király lehetsz! nevű olvasói verseny. A tanulóknak idén B. Kovács István - Malac Julcsa című mesegyűjteményét kell figyelmesen elolvasniuk júniusig, ha részt szeretnének venni a júniusi versenyen, ahol kiderül, hogy ki lesz könyvtárunk legújabb királya.

          • TOMPA MIHÁLY VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

          • Iskolánkon ezévben is megrendezésre került a Tompa Mihály Országos Verseny iskolai fordulója. A tanulók lelkesen készülődtek a versenyre. Az első kategóriában (1-3. évfolyam) mind a vers, mind a prózamondók nagyszámban képviseltették magukat. A második (4-6. évfolyam) és harmadik kategóriában (7-9. évfolyam) 66 tanuló mondott szebbnél szebb verset és prózát.

            A hamarosan megrendezésre kerülő járási fordulón a következő tanulók képviselik iskolánkat: 

            1. kategória:

            Versmondók:

            Anderkó Fanni 1.B
            Molnár Bálint 2.A
            Hugyár Gábor 3.A
            Czetner Zita 3.B

            Prózamondók:

            Vavrek István 1.A
            Kovács Dominik 2.A
            Marton Ádám 2.D
            Miko Lilianna 2.D

            2. kategória:

            Versmondók:

            Kuchta Vivien 4.B

            Bášti Fanni 4.A

            Klement Kinga Kitti 5.A

            Szívós Lilla 5.A

            Revaj Bernadett 6.A

            Prózamondók:

            Csízi Lilien Zille 4.A

            Makai Emese 4.A

            Hacsi Dániel 5.A

            Nagy Máté Botond 6.A

            Csala Rebeca 6.A

            3. kategória

            Versmondók:

            Deme Mátyás 7.A

            Marton Emese 8.A

            Székely Fanni 9.A

            Lukács Lýdia 9.B

            Prózamondók:

            Szobonya Lilla Zsuzsanna 7.A

            Lukács Flórián 8.A

            Pierzchala Virág Anna 9.A

             

            Gratulálunk a továbbjutóknak és további sok sikert kívánunk nekik.

             

          • Lezajlottak a szlovák nyelvű versenyek

          • Február hónapban két jelentős szlovák nyelvű verseny iskolai fordulóját tartottuk meg a Kazinczy Ferenc  Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola épületében.

            Először a Dobré slovo – Jó szó elnevezésű szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny került megrendezésre. A tanulók négy kategóriában versenyeztek és minden kategóriában négy tanuló képviseli majd iskolánkat a március hónapban megrendezésre kerülő körzeti fordulón. A szervezők örömére ebben az évben 42 tanuló kapcsolódott be a versenybe és mindenki színvonalas előadást nyújtott. Mindenkinek szívből gratulálunk, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk.

            Lezajlott a Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny iskolai fordulója is. Ez a verseny a tanulók szlovák nyelven való értését, beszédkészségét és kreativitását méri fel négy feladat segítségével. A versenyen öt tanuló vett részt a 8. illetve a 9. évfolyamból. Mindnyájan  legjobb tudásuk szerint oldották meg a feladatokat. A zsűri értékelése alapján a verseny a következőképpen alakult:

            1. Havrankó Lara – 8.B – aranysávos minősítés, 

            2. Kamenyík Márk Ármin – 9.A – ezüstsávos minősítés,                                                                             

            3. Lukács Flórián – 8.A – bronzsávos minősítés

             

             A résztvevőknek gratulálunk, a továbbjutó tanulóknak pedig sok sikert kívánunk.

          • XVIII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny

          • Iskolánk az idén is bekapcsolódott a XVIII. Ferenczy István Országos  Képzőművészeti Versenybe. A versenybe összesen 30 iskolából 182 pályamunka érkezett. A „Régi hangszerek“ témában Bocko Míra Szófia (5.A) tollrajzát a szakmai zsűri második hellyel díjazta. A díjátadó ünnepségre és a pályamunkákból készült kiállítás megnyitójára 2019. február 22 –én került sor Rimaszombatban  a Tompa Mihály Alapiskola Novomeský utcai épületében. A kiállítás március 15-ig lesz megtekinthető.

            Gratulálunk a szép eredményhez!

          • Könyvtárban jártunk!

          • Minden év februárjában a második évfolyam ellátogat a városi könyvtárba. Ebben az évben sem volt ez másként. A 2. A, 2. B és a 2. D tanulói megtudhatták, miben rejlik a könyvtár titka, de a képek is magukért beszélnek.

          • Sítanfolyam

          • 2019. február 11. és 15. között iskolánkon már hagyományosan megrendezésre került a sítanfolyam. Az eseményt lázas készülődés előzte meg. Öt nap a barátok közt, s a kedvelt sporttevékenységünket is űzhetjük. Kell ennél több??? Hatalmas volt az érdeklődés, közel 60 tanuló vett részt az iskolai akción. Reméljük, mindenki jól érezte magát és jövőre is újra találkozunk https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png

          • Mozgó Mozi

          • 2019.2.11-én iskolánkat meglátogatták a Rákóczi Szövetség képviselői. A Mozgó Mozi program keretén belül tanulóink az Árvácska című filmet tekintették meg. A délutáni filmvetítésen a beíratás előtt álló óvodások és szüleik vettek részt.

            A Szaffi című mese megtekintése után a Rákóczi Szövetség munkatársa a magyar iskola választásának fontosságáról beszélt, majd a beíratási program további két fontos állomásáról informálta a szülőket: 1. Minden magyar iskolába íratott gyermek iskolatáskát kap a Rákóczi Szövetségtől.

            2. Minden gyermek, aki szeptemberben magyar iskolában kezdi az első évfolyamot, megkapja a Rákóczi Szövetség 10 000 Ft értékű tanulmányi ösztöndíját.

            Köszönjük a Rákóczi Szövetség képviselőinek, a szülőknek és az óvoda pedagógusainak, hogy segítettek a Mozgó Mozi programjának megvalósításában.

          • ÉRTESÍTÉS!

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2019. február 14. és 15. között /csütörtök – péntek/ a tanulók és pedagógusok magas számú influenzás megbetegedése miatt a tanítás szünetel.

            A tanítás 2019. február 18-án /hétfőn/ folytatódik.

          • Online próbatesztelés!

          • Iskolánk 9.A és 9.B osztályos tanulói online próbatesztelésen vesznek részt 2019. február 13-án (szerda) matematikából és magyar nyelvből! A résztvevő tanulók a tesztelés után hazamehetnek!