• ÉRTESÍTÉS

     •  

      A 678. sz. kormányrendelet alapján az iskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2020. november 3-án az alsó tagozatos tanulók a következő feltételeket betartva jöhetnek iskolába:

      Az iskolát látogató gyermek törvényes képviselője az országos tesztelés után felmutatja a Nyilatkozatot arról, hogy a gyermeknek és törvényes képviselőjének nincs fertőző betegsége (Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti). A nyomtatvány letölthető az iskola honlapjáról. Az alapiskola nem kér negatív teszteredményt a törvényes képviselőktől.

      Az alapiskola alkalmazottai a Tt. 124/2006. sz., a munkabiztonsági és munka-egészségügyi törvény értelmében az országos tesztelés után felmutatják a negatív eredményről szóló igazolást.

      Azok a 10 évet már betöltött alsó tagozatos tanulók, akik nem tudnak negatív teszteteredményt felmutatni, nem vehetnek részt az iskolai oktatásban.

       

       

     • OKTÓBER 15. - A KÉZMOSÁS VILÁGNAPJA

     • Iskolánkban nagyon fontosnak tartjuk tanulóink egészséges életmódra nevelését, illetve ennek részeként a helyes higiéniai szokások kialakítását is. Október 15-én A Kézmosás Világnapján, a kézhigiénia fontosságára hívtuk fel diákjaink figyelmét. Alapos tájékoztatást hallhattak a kézmosás lépéseiről. Bízunk benne, hogy ha a gyerekek fiatal korban megtanulják a helyes kézmosás lépéseit, akkor felnőttként is ügyelni fognak kezük tisztaságára. Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

                                                                                       -AHA-

     • SZEPTEMBER 26. - A NYELVEK EURÓPAI NAPJA

     • Iskolánkon minden évben megemlékezünk a Nyelvek Európai Napjáról, amely az Európa Tanács 47 tagállamának 800 millió lakosát buzdítja további nyelvek tanulására, bármilyen korban, az iskolában és azon kívül is. Az Európa Tanács meggyőződése, hogy a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, továbbá kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális örökségének, ezért elkötelezett a többnyelvűség támogatása mellett Európa egészében. A szlovák, illetve angol órák keretén belül foglalkoztunk a nyelvek sokszínűségével.             

                                                                                   -VHG-

      A 9.B osztályos tanulók által szerkesztett újság itt megtekinthetőclass-newspaper_9.B_ujsag.pdf

     • Micro:bit csámborgás

     • Iskolánk részt vesz a Füleki Gimnázium által indított „Micro:bit csámborgás” nevű projektben. Az iskolánk  15 db micro:bitet és különféle kiegészítőt kapott kölcsön egy hónapra. Ezeket az eszközöket az informatika órákon tudjuk használni. A BBC micro:bit egy kifejezetten oktatási célra létrehozott kisméretű, programozható panel. Érdekesebbé, kézzelfoghatóbbá teszi a programozás tanulását. Online óra keretén belül ismerkedtek meg a tanulók és az informatikus pedagógusok a micro:bit használatával. 

                                                                                                                                -ICs-

     • OKTÓBER 6. - Aradi vértanúk iskolai emléknapja

     • 1849. október 6-án tizenhárom honvéd főtisztet végeztek ki Aradon. Haláluk napja a forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának szimbóluma lett.

      Tisztelet a hősöknek!

      Iskolánk tanulói minden évben, így idén is megemlékeztek nemzeti gyásznapunkon a 13 aradi vértanúról.

     • OKTÓBER 1. - A zene világnapja

     • A zene világnapján Ludwig van Beethovenre és Johann Sebastian Bachra emlékeztek a Kazinczysok. A tanítási órák keretén belül a tanulók meghallgatták Beethoven IX. szimfóniáját, a zeneirodalom egyik legismertebb alkotását.