• DOBRÉ SLOVO

          • Április 18-án a tornaljai Szabadidőközpont adott otthont a ,,Dobré slovo”  soron következő fordulójának. A kerületi megmérettetés után iskolánk tanulóira joggal lehetünk büszkék. Kitűnően helytállt Dusza Hanna Zsófia (4. hely) és Czetner Zita (3. hely), de a legnagyobb örömöt Miko Lilianna /6.A/, Asztalos Donát /8.A/ és Klement Kinga Kitty /9.A/ továbbjutása okozta. Az országos döntő április 26-án Komáromban kerül megrendezésre.Sok sikert kívánunk tanulóinknak!    

            -MT-

          • Kosárlabda-bajnokság Bátkában

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai kosárlabda-bajnokságon vettek részt Bátkában, ahol a 2. helyen sikerült végezniük.  Gratulálunk nekik!

            -BD-

          • A ma7 médiacsalád szavalóversenyének kiértékelése, eredményhirdetés

          • Az idén ötéves Ma7 médiacsalád megalakulásának jubileuma, valamint a költészet napja alkalmából szavalóversenyt hirdetett a felső tagozatos és középiskolás diákok számára. Egy nagyon erős mezőnyben iskolánk egyik tanulójának, Horváth Máriának /6.B/ sikerült az 1.helyen végeznie a szavalóverseny közönségszavazásán. Mindemellett mivel intézményünk nevezte a legtöbb versenyzőt (17 tanuló), a legaktívabb iskola díját is iskolánknak ítélték. A versenyben országszerte 155 alapiskolás tanuló vett részt. Köszönjük a diákok részvételét és a  felkészítő pedagógusok odaadó munkáját, mellyel tovább öregbítették iskolánk hírnevét.

            -BD-

          • Biohulladék és a papír újrahasznosítása

          • 2023. április 5-én és 12-én iskolánk tanulói a szelektív gyűjtési projekt keretén belül egy előadáson vettek részt, amely a konyhai hulladék és a papír újrahasznosítását célozta meg. Tornalja városa iskolánkkal karöltve fontosnak tartja, hogy már fiatal kortól elsajátítsuk az újrahasznosítás fortélyait. Iskolánk tanulói: Misurák Balázs és Molnár József  a 9.A osztályból prezentációk bemutatásával fejtették ki a témát. Utána pedig beszélgetés formájában merültek el a tanulók az adott témakörben.

            Barnócky Anita

          • A magyar költészet napja

          • Április 11-e a magyar költészet napja. Alsó tagozatos tanulóink irodalmi parkot varázsoltak a városba. Aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, hozza ki bátran kedvenc versét. Emlékezzünk együtt József Attila születésnapjára!

            -CzE, MZs-

          • Belső továbbképzés

          • Pedagógusaink a mai napon belső továbbképzést tartottak, ahol számos hasznos és aktuális információt osztottak meg egymással.

          • Tavaszi nagytakarítás

          • 2023. március 29-én a LIDL üzletlánc „Jarné upratovanie” – „Tavaszi nagytakarítást” szervezett,
            melybe iskolánk is bekapcsolódott. Ezen az eseményen a Diákparlament tanulói, illetve a 7.A és a 7.B
            osztály diákjai vettek részt tanári kísérettel. Az akció célja volt a természet megtisztítása és védelme,
            valamint felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Diákjaink sok-sok
            szemeteszsákot pakoltak tele. Mindenkinek köszönjük a felelősségteljes és példamutató munkát!

            -KA, AHA- 

          • Március a könyv hónapja!

          • Mint minden évben, idén is megrendeztük napközis csoportjaink között a márciusi olvasó délutánt.

            Az elsősök, másodikosok meglátogatták a harmadikosokat, negyedikeseket. Közösen olvastak, meséltek, daloltak, rajzoltak ....

          • Olvasni jó!

          • 2023.3.24-én zajlott a rimaszombati Csillagházban az Olvasni jó elnevezésű olvasói verseny, amelyen iskolánk csapata is képviseltette magát.

            A verseny témája Majoros Nóra: A néma táltos című ifjúsági regénye volt, amely a Pagony Kiadó Abszolút töri sorozatában jelent meg, és a honfoglalást megelőző időszakba kalauzolja vissza az olvasót ifjú főszereplőinek időutazása által.

            Iskolánk csapata talán a mezőny legfiatalabbjai közé tartozott (Varga Áron Sámuel 5.A, Vavrek István 5.A, Horváth Mária 6.B), ám a feladatokban ügyesen teljesített. A döntőbe ugyan nem kerültek be, de az elődöntőben szépen megallták a helyüket.

            Fantasztikus élmény volt, hogy a versenyzők találkozhattak az írónővel, aki mesélt életéről, írói pályafutásáról és nem utolsó sorban a regény keletkezésének körülményeiről, a szereplők születésétől a megíráshoz szükséges kutatásokig. A beszélgetést követően dedikálásra került sor.

            Erre a vetélkedőre különösen igaz a mondás, miszerint nem a győzelem a fontos, hiszen a cél az olvasás megszerettetése, a felkészülési időszak öröme. És ezt a célt minden versenyző elérte. A vetélkedő napján szerzett tapasztalatok, élmények már önmagukban is jutalomként szolgáltak.

            "Semmi sem fontosabb az olvasásnál: hazudik, aki azt állítja, hogy az olvasás passzív időtöltés. Olvasni, érezni, érteni, tanulmányozni, ez az egyetlen módja, hogy az ember megtapasztaljon egy másik, a sajátjával párhuzamos életet."

            -VTK, VHG-

          • Újabb siker a Tompa Mihály Országos Versenyen!

          • Örömmel adjuk hírül, hogy 16 tanulónk ismét kitűnően szerepelt a Tompa Mihály Országos Verseny országos elődöntőjében, amire 2023.03.30-án Ipolyszécsénykén került sor. A Kazinczysok 3 arannyal, 9 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza. Aranysávos minősítést ért el Jánosdeák Zoltán (II.A), Molnár Bálint (VI.A) és Hencz Vivien (IX.B), akik júniusban a rimaszombati országos döntőben képviselik iskolánkat. Gratulálunk!

            Szép volt, Kazinczysok! 

            -TÁ- 

          • Húsvétváró

          • A II. A osztályos tanulóink szerda délután húsvéti tojásfestő programban vettek részt, amelyet a Csemadok Tornaljai Területi Választmánya és a Tojásdíszítők Egyesülete szervezett. Ujváry Mária, a putnoki Gömöri Múzeum alkalmazottja különböző technikákat mutatott be napköziseinknek, akikkel együtt szebbnél szebb tojásokat festettek. A tanulók nagy élvezettel és érdeklődéssel vettek részt a foglalkozáson, és boldogan tértek haza a pazarul díszített tojásaikkal.

            -TÁ-

          • XIII. Ipolyi Arnold Népesemondó Verseny iskolai forduló

          • Iskolánkban szerdán rendezték a XIII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny iskolai fordulóját, amelybe 18 tanuló kapcsolódott be. A versenyen aranysávos minősítést értek el a következő tanulók: Kariž Alexa I.D, Molnár Levente I.D, Molnár Ádám II.A, Dieneš  László II.A, Anderkó Zsófia II.B, Legát Kinga IV.A, Galko Hanna IV.A, Čúr Viktória V.A, Szarka Vivien V.A és Miklós Mária Noémi VII.A. Gratulálunk a győzteseknek, akik a bátkai területi elődöntőben képviselik majd iskolánkat!

            -TÁ-