• Értesítés

          •  

            Köszönjük támogatóinknak a szavazatokat, Önök nélkül ez nem sikerült volna!

             

            Hlasovanie bolo ukončené 3.11., následne prebehla kontrola platnosti hlasov a výsledok je nasledovný:

            V súťaži o digitálnu nástenku získal najväčší počet hlasov projekt zo základnej školy v Tornali.

            Gratulujeme víťazovi.

          • Októberi jeles napok

          • Iskolánk alsó tagozatos tanulói részt vettek a kézmosás világnapja és az egészséges életmód világnapja  alkalmából megrendezésre kerülő előadáson. Beszélgettünk a higiénia fontosságáról, illetve a 2.C, 2.B. és a 4.C osztály közösen házi készítésű szappant készített, melyet ajándékba kapott minden osztály. Feladatként pedig ételpiramist készítettek a tanulók.

            -SzÉ-

          • AlgoritMánia

          • Iskolánk ebben az iskolai évben is részt vett az AlgoritMánia informatikai versenyen a Füleki Gimnáziumban. Idén két csapattal neveztünk be erre a versenyre. A 7.A osztályos csapat tagjai: Fekiač Dávid, Magyari Zille, Molnár Bálint. A 8.A osztályos csapat tagjai: Czetner Dániel, Juhász Bence és Kuba Dávid. A tanulóknak igényes feladatokat kellett megoldaniuk a versenyen, ahol az általános számítástechnikai ismeretek és az algoritmikus, kreatív gondolkodás felhasználása került a középpontba. Tanulóink a középmezőnyben végeztek, értékes tapasztalatokkal és egy kis ajándékkal is gazdagodtak. Gratulálunk!

            -ICS, MT-

          • NYELVEK EURÓPAI NAPJA

          • Minden évben szeptember 26-án emlékezünk meg a Nyelvek európai napjáról. Ezt a napot követően az októberi hónap is az Európában honos nyelvcsaládok megismerésével telik. Iskolánkon már hagyománnyá vált, hogy videófelvételek, online ismertető oldalak, játékos feladatok és vetélkedők formájában tanulóink megismerkedhetnek az európai országok kultúrájával, elsajátíthatják egy-egy nyelv leggyakoribb kifejezéseit, mindezt jó hangulatban, szórakoztató tanórák keretén belül. Az idegennyelv-órákon ezúttal nemcsak az angol és szlovák nyelvé volt a főszerep. :)

            -DI,VHG-

          • Újabb asztalitenisz-bajnokság a Kazinczyban

          • Iskolánk újabb asztalitenisz-bajnokságot rendezett, melyre meghívta a tornaljai Szakközépiskola tanulóit is. Diákjaink nem ijedtek meg a kihívástól, méltóképpen képviselték iskolánkat. 

            Eredményeink a következők:

            1. hely : Deme Ákos György (KFMTNYAT) 

            2. hely. Kárász László (SZKI Tornalja)

            3. hely. Pajor Róbert (SZKI Tornalja)

            Ezúton is gratulálunk mindkét iskola diákjainak ! 

            -BD, PJ-

          • Őszi szünet

          • Az őszi szünet 2023. október 30-tól 2023. november 1-ig tart.

            A szünet utáni első tanítási nap 2023. november 2. (csütörtök).

            Kellemes szünidőt kívánunk! 

          • Idősek köszöntése

          • Október az idős emberek iránti tisztelet jegyében zajlik. Ebből az alkalomból meglátogattuk a nyugdíjas otthon lakóit, ahol verssel, dalokkal és egy néptáncos műsorral köszöntöttük őket. Iskolánk tanulói kedves és szeretetteljes műsorát az idősek sok mosollyal és tapssal hálálták meg.

            -SZE,MK,SzZs, FH- 

          • Tanulmányi kirándulás Kokaván

          • Iskolánk 2.B, 2.C, 3.C és 4.C osztályainak tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt Kokaván. A délelőtt folyamán a tanulók sportjátékokkal és lovaglással töltötték idejüket. Ebéd után túráztak, ahol a helyi növény- és állatvilágba nyerhettek betekintést. Sok szép élménnyel tértek haza. 

            -ÁD-

          • 1956-os forradalom

          • Iskolánk tanulói részt vettek a Csemadok által szervezett 1956-os forradalmi megemlékezésen a Tompa Mihály VMK-ban. A nagy sikert aratott műsorban felléptek: Kiss Jázmin (VIII.B), Mezei Márk (VIII.B), Tóth Claudia (VIII.B), Grľák Fabio (VIII.C), Kolesár Miklós (VIII.C), Mogyoródi Bianka (VIII.C) és Ruszó Elizabeth (IX.B). Köszönjük a lelkes közreműködést! 

            -TÁ-

          • Asztalitenisz-bajnokság

          • Iskolánk falai között lezajlott a tanév első asztalitenisz-bajnoksága. A felső tagozatoról 25 tanuló mérte össze erejét.

            Eredményeink a következők : 

            7. évfolyam 

            1. hely - Márton Ádám (7.A)

            2. hely - Molnár Bálint (7.A)

            3. hely - Tóth Gergely (7.C)

            8. évfolyam 

            1. hely - Deme Ákos György

            2. hely - Kovács Ádám 

            3. hely - Bencső Balázs

            9. évfolyam 

            1. hely - Asztalos Donát

            2. hely - Szilágyi Lara

            3. hely - Czókoly Csaba

            Ezúton is gratulálunk nekik !

            -BD, PJ-

          • Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

          • A Szükséget Szenvedő Egyház nemzetközi segélyszervezet minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért. A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuela fővárosából, Caracasból. Egy gyermekcsoport rózsafüzért imádkozott egy útszéli Mária-kegykép előtt. Az arra járók közül többen felfigyeltek az imádkozó gyerekekre, és néhányan visszaemlékeztek Pio atya szavaira: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, megváltozik a világ.” Az imakampány ezután gyorsan elterjedt az egész világon. Október 18-án felső tagozatos tanulóink egy csoportja is csatlakozott az imalánchoz. A tornaljai Jézus Szent Szíve templomban mondták el közösen a rózsafűzért Markotán József lelkiatyával és a P.J.Šafárik iskola tanulóival, felajánlva imájukat népünk és a világ békéjéért.

            -DI-

          • TECHNIKAI OLIMPIÁSZ

          • 2023. október 11-én került sor a Technikai olimpiász iskolai fordulójára. Iskolánkat Albert Daniel, Berky Alex, Porteleki Benjamin és Kuchta Bálint, 7.B osztályos tanulók képviselték. Az iskolai forduló továbbjutója Kuchta Bálint. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a járási fordulóhoz!

            -AHA-

          • Tanulmányi kirándulás

          • Iskolánk alsó tagozatos tanulói 2023.10.11-én tanulmányi kiránduláson vettek részt Poroszlón. A nap során Tisza-tavi Ökocentrum varázslatos vízi világával ismerkedhettek meg. Az óriás akvárium nagyhalai és élővilága elkápráztatta a gyerekeket. A szabadidőparkban közvetlen kapcsolatba kerülhettek a térség állataival is. A kirándulás zárásaként csodálatos élményt nyújtott a Tisza-tavon való csónakázás. Új ismeretekkel, élményekben gazdagon tértek vissza a tanulók.  

            A centrum tárlata Magyarországon egyedülálló, emellett az alapiskola természetismereti tananyagának kiegészítő, gyakorlati oktatásában komoly szerepet tölthet be a bemutatója. Örülünk, hogy iskolánk tanulói is részesei lehettek ezeknek az élményeknek. 

            -MZs-

          • Lövészverseny Fehérkúton

          • Iskolánk igyekszik mindent megtenni azért, hogy a fiatalabb generációval is megismertesse, megszerettesse ezt a sportot. Október 11-én nagyszabású versenyt rendeztek Fehérkúton, melyen 16 klub 40 versenyzője vett részt, köztük az országot nemzetközi versenyeken is képviselő lövészekkel. Diákjaink jól bírták a gyűrődést, rengeteg új tapasztalattal tértek haza, melyeket az előttük álló versenyeken kamatoztathatnak.

            -BD,PJ-

          • A Naprendszerünk modelljei

          • Iskolánk 5.A osztályos tanulói a Naprendszer modelljét készítették el a geográfia óra keretén belül. A gyerekek nagy örömmel vetették bele magukat a  projekt megvalósításába. Szorgalmasan ragasztottak, festettek, hogy elkészüljenek ezek a kreatív alkotások. Iskolánk főbejáratánál kiállítást is szerveztünk a szebbnél szebb munkákból. 

            -SzE-