• Olimpiai nap 2019

     • Iskolánkon is megszervezésre került az olimpiai nap, amelyen több mint 60 tanuló vett részt a 6. és a 7. évfolyamból. Gratulálunk a szép teljesítményekhez!

     • Lehetsz király!

     • Ebben az iskolai évben ismét megrendezésre került olvasási versenyünk LEHETSZ KIRÁLY! címmel. A gyerekeknek a Malac Julcsa c. könyvet kellett elolvasniuk. A versenybe minden osztályból bekapcsolódtak a tanulók. Illusztrációkat készítettek a mesékhez, amely iskolánk folyosóján megtekinthető, valamint olvasónapló formájában is feldolgozták azokat. A győzteseknek gratulálunk! A pedagógusoknak pedig köszönjük a felkészítést!
      Az idei királyok: Farkas Eszter (1.B), Ferenc Bálint (2.D), Miklós Mária Noémi (3.B), Csízi Lilien Zille (4.A)
      2. helyezés: Kerestes Zoé Rebeka (1.B), Lehotská Ciara (2.A), Fekiač Kiara (3.C), Hugyár Nóra (4.A)
      3. helyezés: Iván Tamás (1.A), Ferencz Tímea (2.D), Kárász Márk (3.A), Kalas Zsófia (4.A)
      Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

     • Az erdő dala - díjkiosztó

     • A Debreceni Nagyerdőért Egyesület "Az erdő dala" című verspályázatának díjkiosztó ünnepségén vettek részt tanulóink Budapesten. Molnár Bálint verse 1. helyezést, Heinrich Zsófia 3. helyezést ért el. A tanulók verseit 850 beérkezett vers közül választották ki. Gratulálunk a szép eredményhez!

     • 10. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - döntő

     • A 10. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntőjén iskolánkat négy tanuló képviselte sikeresen. Heinrich Zsófia és Veréb Fanni aranysávos, Sósik Beáta ezüstsávos, Deme Réka pedig bronzsávos besorolást ért el. Gratulálunk a szép eredményekhez!

     • Gyermeknapi zumba

     • Hazánkban, mint ahogy a legtöbb külföldi országban is, évente megünneplik a GYERMEKNAPOT. Mi is ezt tettük 2019. május 31-én. A délelőtti programokat délután zumbával tettük színesebbé, célunk volt a közös élmény és az öröm szerzése. 

     • Romano dzsivipen - A roma élet

     •  A Gömör-Kishonti Múzeum rajzversenyt hirdetett meg Romano dzsivipen - A roma élet címmel. A versenybe mi is több alkotással beneveztünk. Nagy örömünkre a szakmai zsűri döntése alapján Váradi Alex (3.A) az Igazgatónő díját nyerte el, Szajkó Mónika (3.D) osztályos tanuló pedig elismerő oklevelet kapott. A beküldött  rajzokból a múzeum épületében május 28-án kiállítás nyílt, amelynek megnyitóján a nyertes gyerekek ünnepélyes keretek között vehették át díjaikat. Gratulálunk nekik! A kiállítás augusztus végéig megtekinthető.

     • Hallottad-e hírét - népdalverseny

     • Szombaton Füleken zajlott a Hallottad-e hírét c. népdalverseny, amelyen LÁZÓK ADRIKA, iskolánk 5.A osztályos tanulója ARANYPACSIRTA díjat nyert, valamint egyhetes nyári magyarországi táborozást. Szívből gratulálunk! 

     • „Rákóczi emlékek“ - rajzpályázat

     • A Duna Menti Tavasz szervezőbizottsága  által hirdetett  képzőművészeti versenybe ismét szép alkotásokkal jelentkeztünk be. A zsűri értékelése alapján díjazásra került Gruľo István (4.B), Bocko Mira Szófia (5.A) és Horváth László (8.A) alkotása is. Gratulálunk!

     • A magyar sport napja

     • A magyar sport napja

      2019. május 15-én a MAGYAR SPORT NAPJA alkalmából iskolánkon a Diákönkormányzat két tagja -  Lukács Flórián és Marton Emese -  prezentációt mutatott be a felső tagozatos tanulóknak. A prezentációban, videókban a legkülönlegesebb, leghíresebb magyar sportolók munkásságát mutatták be. Egyaránt bemutatásra kerültek nemcsak az ,,ép” sportolók, hanem a parasportolók és a már elhunyt legendák is. A diákok nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták az előadást.

                                                                                                                                                   Marton Emese, DÖK elnök

     • Bátrak ligája

     • 2019. május 10-én rendezték meg a Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa vetélkedősorozat selejtezőjét Felsőzsolcán. Idén először iskolánk is bekapcsolódott a versenybe, ahol a csapatoknak 10 versenyszámban kellett megmérkőzniük egymással. 8 diákunk vett részt a megmérettetésen: Árvai Liana, Deme Mátyás, Kalaš Ádám, Szőke Tamás – 7.ACsapó Renáta, Lukács Flórián, Ország Norbert, Plánka Attila – 8.A. Köszönettel tartozunk a magyarországi Honvédelmi Sportszövetségnek, amely 500 000 forint értékű sportszercsomaggal díjazta csapatunkat. Versenyzőinket a 7.A és a 8.A osztály 32 tanulója is elkísérte, akik lelkesen szurkoltak az osztálytársaiknak. Gratulálunk a versenyzőknek, akik kiválóan teljesítették a feladatokat.

     • X. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

     • Május 9-én Bátkában rendezték meg a X. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny területi elődöntőjét.

      Iskolánkat ezen a megmérettetésen tíz diák képviselte a következő eredményekkel:

      Alsó tagozat:

      Deme Réka – 1.B – aranysáv

      Heinrich Zsófia – 2.A – aranysáv

      Deme Dániel – 1.B – ezüstsáv

      Czigány Péter – 4.A – ezüstsáv

       

      Felső tagozat:

      Veréb Fanni – 8.A – aranysáv

      Sósik Beáta – 9.B – aranysáv

      Sofranko Áron – 5.A – ezüstsáv

      Páll Ádám – 7.A - ezüstsáv

      Tóth Kinga – 8.B – ezüstsáv

      Szívós Lilla – 5.A – bronzsáv

       

      Mindenkinek szívből gratulálunk!

      A továbbjutóknak az országos döntőn való részvételhez sok sikert kívánunk!

     • TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY - DÖNTŐ

     • Iskolánk számos tanulóval idén is bekapcsolódott a 28. Tompa Mihály Szavalóversenybe. A többfordulós megmérettetésen iskolánk négy tanulója eljutott egészen az országos döntőig. Mint minden év áprilisában, idén is Rimaszombat adott otthont a már szinte fesztiváljellegű döntőnek, ahol a versenyzések mellett különböző kísérőprogramok tették oldottabbá a versenyzést. Többek között Szarka Tamás és zenekarának koncertjét élvezhették, valamint a Komáromi Jókai Színház előadását tekinthették meg az érdeklődők.

      Az idei döntőn négy kategóriában rekordszámú versenyző vett részt.

      Iskolánkat az alsó tagozatos Molnár Bálint és Vavrek István, illetve a felső tagozatról Deme Mátyás és Pierzchala Virág Anna képviselte, akik mindnyájan bronzsávos minősítést értek el.

     • Dobré slovo - Jó szó országos döntő

     • 2019. április 25-én került megrendezésre Komáromban a Dobré slovo – Jó szó szlovák nyelvű szavalóverseny döntője. Az országos szintű megmérettetésen iskolánkat öt tanuló képviselte négy kategóriában. Tanulóink méltón helyt álltak és szép eredményeket értek el. Ehhez utólag is gratulálunk nekik.

      Eredmények: I.kategória:       Bíró Izabella, 7.A  - 3. helyezett

                                                     Hajdú Regina, 7.B – 4. helyezett

                              II. kategória:   Árvai Liana Alexandra, 7.A – 3. helyezett

                              III. kategória: Makši Réka, 9.A – 4. helyezett

                              IV. kategória: Havrankó Lara, 8.B – 2. helyezett

      Büszkék vagyunk rátok.

     • Gál Tamás műsora

     • Gál Tamást jelölték a Magyar Színikritikusok Díjára a Nagyidai cigányok produkcióban nyújtott művészi megjelenéséért, amit iskolánk tanulói is megtekinthettek.