• Látogatás a Gemerka üzemben

          • Iskolánk 5.B osztályos tanulói ellátogattak a Tornalján működő, Csevice ásványvíztöltő üzembe. A tanulók sok érdekes információt kaptak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerül a híres Csevice a 115m mélységű furatokból a különféle palackokba, amelyet aztán Gemerka néven vásárolhatunk meg az üzletek polcairól. A tanulók csodálkozva hallgatták, hogy milyen hatalmas mennyiségű ásványvizes palack kerül ki naponta a gyártósorról. Bepillantást nyerhettek a vízzel kapcsolatos tisztítási munkálatokba, a gépek által végzett munka óriási horderejére. Végül összehasonlították az eredeti Csevice ízét a palackozott, vasmentesített és szén-dioxiddal dúsított Gemerkával.

          • KORISULI 2019

          • Tanulóink ismét részt vehettek Rimaszombatban a hagyományos korcsolya tanfolyamon. Mindenki nagyon ügyesen siklott a jégen :) Gratulálunk !

          • Karácsony

          • Az  alsó tagozatos tanulóink (0., 1. C, 3. C, 4. A, 4. D) szüleiknek karácsonyi műsorral kedveskedtek.

          • Ökoházak projekt iskolánkon

          • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Hogyan lehetne csökkenteni a víz és az áram fogyasztását, vagy hogyan lehetne bekapcsolódni a szemét újrahasznosításába. Ez mind hozzájárul a környezetünk állapotához, valamint a földünk klímaváltozásához. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy megismerkedjen az ökoház projekttel, amelyre 2019.12.6-án került sor a könyvtárban. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Huslik Mónika és Bakó Emese a 7.A osztályból, valamint Hencz Vivien a 6.B osztályból adtak elő kiválóan. A felkészítő pedagógusok PaedDr. Barnócky Anita, PaedDr. Gulyás Veronika és PaedDr. Pierzchala József voltak. Az egyes évfolyamok tanulói megtudhatták, hogy az ökoház vagy zöld ház olyan építmény, ami a legkisebb káros hatást gyakorolja a környezetére, előtérbe helyezi a környezetben fellelhető építőanyagokat (kő, fa, vályog, pala, kavics, homok, parafa, nád, szalma stb.). Károsanyag-kibocsátása alacsony és nagy hangsúlyt fektet a zöld növényzet termesztésére házon belül és kívül. Mindeközben fontos a szemét osztályozása, a komposztálás, a bicikli parkolók kialakítása, valamint az elektromos autók töltőállomásának létesítése. A zöld házak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették újonnan szerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat és erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is beépülnek. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

            PaedDr. Barnócky Anita