• Náhradný termín Testovania 9 - 2024

          • Náhradný termín (NT) T9 sa uskutoční 4. a 5. apríla 2024 na vybraných školách v rámci kraja. Testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl, 4. ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a 1. ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatých na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy  je v náhradnom termíne určené žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť Testovania 9 v riadnom termíne v zmysle § 155 odseku 7 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v platnom znení.


            Miesto konania testovania: žiaci s VJ slovenským aj maďarským Základná škola Ferenca Kazinczyho s VJM Mierová 45, 982 01 Tornaľa


            Pótterminus Tesztelés 9 - 2024


            Az alapiskolák 9. osztályos tanulóinak póttesztelésére az iskolánkon kerül sor 2024. április 4-én és 5-én.
            A 9. osztály tanulói az alábbi tantárgyakból írnak tesztet:
            matematika - 2024. április 4. (csütörtök)
             magyar nyelv és irodalom - 2024. április 4. (csütörtök)
             szlovák nyelv és szlovák irodalom - 2024. április 5. (péntek)

          • PROJEKTNAP A KAZINCZYBAN

          • Március 22-én iskolánkban valósult meg a Csemadok Tornaljai Területi Választmánya és a budapesti Ezergyerek Egyesület közös projektnapja. A projektnapra magyarországi, romániai és szerbiai vendégek érkeztek. Diákok érkeztek a Somogy vármegyei Barcsról és Nagykárolyból, akik a mi tanulóinkkal együtt vettek részt a különböző foglalkozásokon.  „Az Európai Unió jövőképe a fenntartható és méltányos holnapért - A fenntartható városok európai hálózata a polgárokért” című projektbe szervesen bekapcsolódtak iskolánk diákjai és tanárai is. Biológia szakos tanáraink vezetésével a 8.A osztályos tanulóink érdekes és hasznos információkat osztottak meg a vizek szennyezéséről, az eutrofizáció folyamatáról. Sajnos ez a folyamat környékünkön is megfigyelhető a műtrágyázás és a természetes vizeink szennyezése következtében. Éppen ezért egy kísérletsorozatot végeztek el a Sajó folyó és a Csincsa patak vízmintáiból. Megvizsgálták a vizeink nitrát és foszfát tartalmát, valamint a pH értéküket. Ezt követően bemutatásra kerül az iskolaújságunk egyik száma, ami a Tiszta Víz című nemzetközi környezetvédelmi projekt keretében készült. Számos értékes lapbook is kiállításra került, amelyet tanulóink a Víz világnapja alkalmából készítettek. Emellett a diákok mikroszkóp segítségével vizsgálták meg a papucsállatkákat és vízierőmű készítésben is jeleskedhettek.  Az egyes foglalkozásokat iskolánk felső tagozatos A és B osztályos tanulói is kipróbálhatták. A projektnapon részt vett városunk polgármestere, Ing. Győrfi Erika, aki a tanárainkkal együtt hallgatta meg az Európai Unió zöldpolitikájáról szóló előadást.

            Köszönjük mindenkinek, hogy munkájával, jelenlétével sikeressé tette a projektnapot! 

            -TÁ-