• Karácsonyi műsor

          • A karácsony a szeretet, meghittség és a család ünnepe. Ennek szellemében iskolánk tanulói egy kedves és nagyon hangulatos ünnepi műsorral kedveskedtek szüleiknek, hozzátartozóiknak.

          • Látogatás a Gemerka üzemben

          • Iskolánk 5.B osztályos tanulói ellátogattak a Tornalján működő, Csevice ásványvíztöltő üzembe. A tanulók sok érdekes információt kaptak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerül a híres Csevice a 115m mélységű furatokból a különféle palackokba, amelyet aztán Gemerka néven vásárolhatunk meg az üzletek polcairól. A tanulók csodálkozva hallgatták, hogy milyen hatalmas mennyiségű ásványvizes palack kerül ki naponta a gyártósorról. Bepillantást nyerhettek a vízzel kapcsolatos tisztítási munkálatokba, a gépek által végzett munka óriási horderejére. Végül összehasonlították az eredeti Csevice ízét a palackozott, vasmentesített és szén-dioxiddal dúsított Gemerkával.

          • KORISULI 2019

          • Tanulóink ismét részt vehettek Rimaszombatban a hagyományos korcsolya tanfolyamon. Mindenki nagyon ügyesen siklott a jégen :) Gratulálunk !

          • Karácsony

          • Az  alsó tagozatos tanulóink (0., 1. C, 3. C, 4. A, 4. D) szüleiknek karácsonyi műsorral kedveskedtek.

          • Ökoházak projekt iskolánkon

          • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Hogyan lehetne csökkenteni a víz és az áram fogyasztását, vagy hogyan lehetne bekapcsolódni a szemét újrahasznosításába. Ez mind hozzájárul a környezetünk állapotához, valamint a földünk klímaváltozásához. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy megismerkedjen az ökoház projekttel, amelyre 2019.12.6-án került sor a könyvtárban. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Huslik Mónika és Bakó Emese a 7.A osztályból, valamint Hencz Vivien a 6.B osztályból adtak elő kiválóan. A felkészítő pedagógusok PaedDr. Barnócky Anita, PaedDr. Gulyás Veronika és PaedDr. Pierzchala József voltak. Az egyes évfolyamok tanulói megtudhatták, hogy az ökoház vagy zöld ház olyan építmény, ami a legkisebb káros hatást gyakorolja a környezetére, előtérbe helyezi a környezetben fellelhető építőanyagokat (kő, fa, vályog, pala, kavics, homok, parafa, nád, szalma stb.). Károsanyag-kibocsátása alacsony és nagy hangsúlyt fektet a zöld növényzet termesztésére házon belül és kívül. Mindeközben fontos a szemét osztályozása, a komposztálás, a bicikli parkolók kialakítása, valamint az elektromos autók töltőállomásának létesítése. A zöld házak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették újonnan szerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat és erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is beépülnek. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

            PaedDr. Barnócky Anita                

          • Ismerd meg a jogaidat! – gyermekjogi vetélkedő

          • A GYEREKEK JOGAINAK VILÁGNAPJA alkalmából  gyermekjogi vetélkedőt szerveztünk iskolánkon, ahol 10 csapat mérte össze tudását és ügyességét. A vetélkedő többféle feladatból állt: kvízfeladatból, szövegértési és szókincsre épülő feladatokból. A versenyzőknek ügyességi feladatokat is teljesíteniük kellett, amelyek a szórakozás mellett hasznos ismeretekkel is szolgáltak. A feladatokat azzal a céllal készítettük, hogy felhívjuk a diákok figyelmét a gyermekjogokra és kialakítsuk bennük az egyenlőség és a méltóság iránti tiszteletet.

            A vetélkedő második részében a DÖK tagjai mutatták be  az UNICEF-ről készített prezentációjukat, amely a szervezet történetét, küldetését és szervezeti felépítését ismertette. Versenyzőink egy rövid videót is megtekinthettek az UNICEF Gyermekjogi egyezményének pontjairól.

            Mindegyik csapat kiválóan teljesített. Gratulálunk Nekik!

             

            Ragályi Emese és Kucsera Dóra

          • Beszélgetés Bőd Titanillával

          • A média szakkör és a diákönkormányzat meghívására iskolánkra látogatott Bőd Titanilla, az Új Szó c. napilap főszerkesztő-helyettese, sportközvetítője, akit nagy-nagy örömmel fogadtunk. Az újságíró mesélt gyökereiről, munkásságáról, utazásairól, valamint válaszolt a tanulók kérdéseire. Egy élmény volt, köszönjük az érdekes társalgást és a látogatást! Marton Emese, DÖK-elnök

          • Többtusa - alsó tagozat

          • 2019. november 13-án iskolánk harmadik osztályos tanulói az őszi járási többtusa próbán vettek részt Rimaszombatban, ahol négy versenyszámban mérhették össze erejüket. A verseny ezekből a versenyszámokból állt: helyből távolugrás, dobás, csónakfutás 4x10 m és rúdmászás 4,5 m.

            Egy érmet is sikerült megszereznünk: Blaha Áron /3.A/ 3. helyezés

            További sikeres résztvevők: Árvai Nimród /3.A/ 

            Molnár Bálint /3.A/

            Iván Ádám /3.A/

            Minden tanuló kiválóan teljesített! Gratulálunk!

          • „Harisnyás Pippi, avagy a világ legerősebb gyereke”

          • A vadóc, vörös copfos kislány, Harisnyás Pippi történetét 1944-ben vetette papírra Astrid Lindgren svéd írónő, aki addig csak kislányának mesélt a különös, lázadó természetű hősről. Az írónő regényét azóta 77 nyelvre fordították le és több mint 65 millió példány fogyott belőle világszerte.

            A könyvtáros délutánon ezzel a bátor és jókedvű szupererős kislánnyal és barátaival ismerkedhettek meg a gyerekek. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak a könyv elolvasásához!

            Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

          • LÁTOGATÁS A TORNALJAI VÁROSI HIVATALBAN

          • Mi, a 9.A osztály tanulói a polgári nevelés órán látogatást tettünk a Tornaljai Városi Hivatalba. Nagy László, a város elöljárója fogadott bennünket, s érdekes, tartalmas és számunkra hasznos információkat osztott meg velünk a város ügyeivel, a hivatal teendőivel kapcsolatban. Köszönjük, hogy ott lehettünk!

                                                                                                                                                   Marton Emese

          • Kincskeresők XV.

          • 2019. november 13-án és 14-én a Kincskeresők XV. – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján vettünk részt Dunaszerdahelyen. Immár tizenötödik alkalommal kapcsolódhattunk be az országos diákkonferenciába. Iskolánkat a 8.A osztályból Kariž Dominika és Varga Vivien képviselték, akik Beretke község tájházát és néprajzi értékeinket mutatták be. Kutatómunkájukat a zsűri aranysávos minősítéssel ismerte el. Szívből gratulálunk a szép teljesítményhez!

            Ragályi Emese és Szabó Nikola

          • Tesztelés-5

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesít mindenkit, hogy a  2019/2020-as tanévben az 5. évfolyamot látogató tanulók tesztelésen vesznek részt 

            2019. november 20-án 

            a következő tantárgyakból: matematika, magyar nyelv és irodalom.

             

            Szervezési okok miatt 2019. november 20-án szabadot kapnak a következő osztályok:

            6.D, 6.E, 6.F, 7.D, 8.C, 8.D, 9.C

          • iBobor informatikai verseny

          • A legjobbak:

            Sebők Eszter 8.A

            Kalydy Boróka 8.A

            Csapó Renáta 9.A

            Pacek Fanni 9.A

            Szekeres Fruzsina 8.A

            Šimon Noel 7.B

            Mišurák Balázs 6.A

            Molnár József 6.A

            Zsíros Dániel 7.A

            Krištof Béla 7.B

            GRATULÁLUNK 

             

          • Mozgásban az élet - Život v pohybe

          • A 4. A és a 4. D osztály tanulói ismét sikeresen szerepeltek Feleden, ahol 9. alkalommal került megrendezésre a tehetséges roma tanulók számára a Mozgásban az élet - Život v pohybe nevű fesztivál.