• Tanár-diák kosárlabda 2019

          • December végén ismét sorra került a hagyományos tanár-diák kosárlabda mérkőzés, amelyet ezúttal egy szoros meccsen a tanárok nyertek. Gratulálunk a tanulóinknak a kitűnő teljesítményhez. Szép volt fiúk!!! 

          • Karácsonyváró kézműveskedés

          • A diákönkormányzat kézműves foglalkozást szervezett az ebédlőben a felső tagozat számára. A tanulók nagyon sok szép, kreatív, ügyes karácsonyi dekorációkat, ajándékokat készítettek. A DÖK valamennyi tagja nevében minden tanárnak, iskolai alkalmazottnak, diáknak, szülőnek áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok:Marton Emese, DÖK elnök

          • Karácsonyi műsor

          • A karácsony a szeretet, meghittség és a család ünnepe. Ennek szellemében iskolánk tanulói egy kedves és nagyon hangulatos ünnepi műsorral kedveskedtek szüleiknek, hozzátartozóiknak.

          • Látogatás a Gemerka üzemben

          • Iskolánk 5.B osztályos tanulói ellátogattak a Tornalján működő, Csevice ásványvíztöltő üzembe. A tanulók sok érdekes információt kaptak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerül a híres Csevice a 115m mélységű furatokból a különféle palackokba, amelyet aztán Gemerka néven vásárolhatunk meg az üzletek polcairól. A tanulók csodálkozva hallgatták, hogy milyen hatalmas mennyiségű ásványvizes palack kerül ki naponta a gyártósorról. Bepillantást nyerhettek a vízzel kapcsolatos tisztítási munkálatokba, a gépek által végzett munka óriási horderejére. Végül összehasonlították az eredeti Csevice ízét a palackozott, vasmentesített és szén-dioxiddal dúsított Gemerkával.

          • KORISULI 2019

          • Tanulóink ismét részt vehettek Rimaszombatban a hagyományos korcsolya tanfolyamon. Mindenki nagyon ügyesen siklott a jégen :) Gratulálunk !

          • Karácsony

          • Az  alsó tagozatos tanulóink (0., 1. C, 3. C, 4. A, 4. D) szüleiknek karácsonyi műsorral kedveskedtek.

          • Ökoházak projekt iskolánkon

          • A gyermekeknek és a felnőtteknek is fontos tudniuk, hogy hogyan lehetne az otthonukban, iskolában vagy a munkahelyeken csökkenteni a felesleges energiafogyasztást. Hogyan lehetne csökkenteni a víz és az áram fogyasztását, vagy hogyan lehetne bekapcsolódni a szemét újrahasznosításába. Ez mind hozzájárul a környezetünk állapotához, valamint a földünk klímaváltozásához. Éppen ezért iskolánk is fontosnak tartotta, hogy megismerkedjen az ökoház projekttel, amelyre 2019.12.6-án került sor a könyvtárban. A projekt keretén belül elhangzott 3 prezentáció, amelyeket Huslik Mónika és Bakó Emese a 7.A osztályból, valamint Hencz Vivien a 6.B osztályból adtak elő kiválóan. A felkészítő pedagógusok PaedDr. Barnócky Anita, PaedDr. Gulyás Veronika és PaedDr. Pierzchala József voltak. Az egyes évfolyamok tanulói megtudhatták, hogy az ökoház vagy zöld ház olyan építmény, ami a legkisebb káros hatást gyakorolja a környezetére, előtérbe helyezi a környezetben fellelhető építőanyagokat (kő, fa, vályog, pala, kavics, homok, parafa, nád, szalma stb.). Károsanyag-kibocsátása alacsony és nagy hangsúlyt fektet a zöld növényzet termesztésére házon belül és kívül. Mindeközben fontos a szemét osztályozása, a komposztálás, a bicikli parkolók kialakítása, valamint az elektromos autók töltőállomásának létesítése. A zöld házak célja az emberek egészségének javítása, megőrzése, valamint az életkörnyezet magasabb minőségének elérése. Az előadások után tanulóink egy kvíz során leellenőrizhették újonnan szerzett ismereteiket. A kiértékelt kvízfeladat bebizonyította, hogy a tanulók nagyon ügyesen megjegyezték az új információkat és erről több csapat is oklevelet vehetett át a projektnap végén. Bízzunk benne, hogy ezek az információk fokozatosan a gyakorlatban is beépülnek. Gratulálunk az előadóknak és az ügyes csapatoknak!

            PaedDr. Barnócky Anita                

          • Ismerd meg a jogaidat! – gyermekjogi vetélkedő

          • A GYEREKEK JOGAINAK VILÁGNAPJA alkalmából  gyermekjogi vetélkedőt szerveztünk iskolánkon, ahol 10 csapat mérte össze tudását és ügyességét. A vetélkedő többféle feladatból állt: kvízfeladatból, szövegértési és szókincsre épülő feladatokból. A versenyzőknek ügyességi feladatokat is teljesíteniük kellett, amelyek a szórakozás mellett hasznos ismeretekkel is szolgáltak. A feladatokat azzal a céllal készítettük, hogy felhívjuk a diákok figyelmét a gyermekjogokra és kialakítsuk bennük az egyenlőség és a méltóság iránti tiszteletet.

            A vetélkedő második részében a DÖK tagjai mutatták be  az UNICEF-ről készített prezentációjukat, amely a szervezet történetét, küldetését és szervezeti felépítését ismertette. Versenyzőink egy rövid videót is megtekinthettek az UNICEF Gyermekjogi egyezményének pontjairól.

            Mindegyik csapat kiválóan teljesített. Gratulálunk Nekik!

             

            Ragályi Emese és Kucsera Dóra

          • Beszélgetés Bőd Titanillával

          • A média szakkör és a diákönkormányzat meghívására iskolánkra látogatott Bőd Titanilla, az Új Szó c. napilap főszerkesztő-helyettese, sportközvetítője, akit nagy-nagy örömmel fogadtunk. Az újságíró mesélt gyökereiről, munkásságáról, utazásairól, valamint válaszolt a tanulók kérdéseire. Egy élmény volt, köszönjük az érdekes társalgást és a látogatást! Marton Emese, DÖK-elnök

          • Többtusa - alsó tagozat

          • 2019. november 13-án iskolánk harmadik osztályos tanulói az őszi járási többtusa próbán vettek részt Rimaszombatban, ahol négy versenyszámban mérhették össze erejüket. A verseny ezekből a versenyszámokból állt: helyből távolugrás, dobás, csónakfutás 4x10 m és rúdmászás 4,5 m.

            Egy érmet is sikerült megszereznünk: Blaha Áron /3.A/ 3. helyezés

            További sikeres résztvevők: Árvai Nimród /3.A/ 

            Molnár Bálint /3.A/

            Iván Ádám /3.A/

            Minden tanuló kiválóan teljesített! Gratulálunk!

          • „Harisnyás Pippi, avagy a világ legerősebb gyereke”

          • A vadóc, vörös copfos kislány, Harisnyás Pippi történetét 1944-ben vetette papírra Astrid Lindgren svéd írónő, aki addig csak kislányának mesélt a különös, lázadó természetű hősről. Az írónő regényét azóta 77 nyelvre fordították le és több mint 65 millió példány fogyott belőle világszerte.

            A könyvtáros délutánon ezzel a bátor és jókedvű szupererős kislánnyal és barátaival ismerkedhettek meg a gyerekek. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak a könyv elolvasásához!

            Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

          • LÁTOGATÁS A TORNALJAI VÁROSI HIVATALBAN

          • Mi, a 9.A osztály tanulói a polgári nevelés órán látogatást tettünk a Tornaljai Városi Hivatalba. Nagy László, a város elöljárója fogadott bennünket, s érdekes, tartalmas és számunkra hasznos információkat osztott meg velünk a város ügyeivel, a hivatal teendőivel kapcsolatban. Köszönjük, hogy ott lehettünk!

                                                                                                                                                   Marton Emese

          • Kincskeresők XV.

          • 2019. november 13-án és 14-én a Kincskeresők XV. – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján vettünk részt Dunaszerdahelyen. Immár tizenötödik alkalommal kapcsolódhattunk be az országos diákkonferenciába. Iskolánkat a 8.A osztályból Kariž Dominika és Varga Vivien képviselték, akik Beretke község tájházát és néprajzi értékeinket mutatták be. Kutatómunkájukat a zsűri aranysávos minősítéssel ismerte el. Szívből gratulálunk a szép teljesítményhez!

            Ragályi Emese és Szabó Nikola