• A NAGY HO-HO-HO, A PECHES HORGÁSZ

          • Csukás István mesehősei kedves humorral sugározzák az életörömöt, és talán ez teszi őket annyira szerethetővé. A ’80-as évek egyik legviccesebb meséje A Nagy Ho-ho-ho horgász volt. A szenvedélyének élő horgász őrültebbnél őrültebb terveket eszelt ki, csakhogy halat foghasson. Ha ritkán sikerült is neki, természetesen visszadobta a kopoltyúsokat. A könyvtáros délutánon ezzel a horgásszal és barátaival ismerkedhettek meg a gyerekek. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak a könyv elolvasásához!

          • Poznaj slovenskú reč!

          • 2019.3.19-én Havranko Lara, Kamenyik Márk Ármin, Juhász Bence és Šereš Szilvia a „POZNAJ SLOVENSKÚ REČ“ verseny járási fordulóján vettek részt. Juhász Bence 3.B osztályos tanulónk 2.helyezést ért el, s ő képvisel minket a kerületi fordulón.

          • Nyitott nap

          • 2019. március 13-án, 14-én és 15-én nyitott napokat tartottunk az 1. évfolyam osztályaiban. Pierzchala Mária, Kiss Sarolta és Czigány Erika tanító nénik magyar nyelv, matematika és szlovák nyelv órát tarottak, ahol betekintést nyújtottak az első osztályosokkal folyó oktató-nevelő munkába. A gyerekek bemutatták, hogy magas szinten elsajátították az előírt tananyagot, az órák telítve voltak az elsősök életkori sajátosságainak megfelelő játékos feladatokkal. A nyitott órákon a beíratás előtt álló óvodások is részt vettek, akik egy-egy foglalkozásba is bekapcsolódhattak.

             

            Köszönjük az első osztályos tanulók szüleinek és az óvodásoknak, hogy munkánk iránti érdeklődésükkel megtiszteltek.

             

            Szeretettel várjuk a beíratásra az óvodás gyermekeket szüleik kíséretében

            2019.4.5-én 14.00-tól 18.00-ig

            vagy

            2019.4.6-án 8.00-tól 14.00-ig

            az iskola főépületében.

             

            Kérjük, hogy hozzák magukkal a gyermek keresztlevelét is.

          • Gazdálkodj okosan!

          •  Iskolánkon már több éve fejlesztjük tanulóink pénzügyi intelligenciáját. A témával foglalkozó interaktív órák neve Gazdálkodj okosan! A március 14-én tartott órán a spórolásról, takarékoskodásról volt szó, amin a 2. évfolyam tanulói vettek részt. A tanulók nagyon figyelmesek és aktívak voltak, ami a képeken is látható. 

          • Magyar vagyok határtalanul

          • 2019. március 13-án Ikri Aurélia 4.A osztályos tanulónk Miskolcon vehette át a Magyar vagyok határtalanul címmel meghirdetett rajzpályázat díját. GRATULÁLUNK ! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png

          • Nőnap az öregotthonban

          • Március 8-án tartjuk a nők ünnepét, a nőnapot. Ebből az alkalomból iskolánk második osztályos tanulói és a Csalogány népdalcsoport versekkel, dalokkal köszöntötték az időseket. Reméljük, sok örömteli pillanatot szereztünk mindenkinek. Köszönjük a meghívást. Felkészítők: Molnár Zsuzsa és Czigány Erika.

          • Farsang

          • 2019. március 1.

            A gyerekek minden évben nagyon várják a farsangi mulatságot. Idén sem volt ez másképpen. Az alsó tagozatos diákok  jelmezben ropták a táncot.  Volt humor, móka, kacagás, játék, verseny, tánc.... Sok-sok csillogó gyermekarc töltötte be a termet. Az alsósok ezen a napon minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a telet végre felváltsa a kikelet.

             

            További képek az iskola Facebook oldalán találhatók. 

          • Éljen a farsang, süssünk fánkot!

          • Február utolsó napján a nulladik, a 3.A és a 3.D tanulói felavatták iskolánk újabban C épületnek nevezett részét, amit mindenki csak kis ház néven ismer. Nemcsak a megnevezés új, maga a hely is fel van újítva. Ezt fedezték fel a tanulók, akik farsangi fánkot sütöttek a konyhai részleggel berendezett kis házban. A hangulatról beszéljenek a képek!

          • FIGYELEM! Olvasói verseny!

          •  

            Iskolánk alsó tagozatán immár 3. éve kerül megrendezésre a Király lehetsz! nevű olvasói verseny. A tanulóknak idén B. Kovács István - Malac Julcsa című mesegyűjteményét kell figyelmesen elolvasniuk júniusig, ha részt szeretnének venni a júniusi versenyen, ahol kiderül, hogy ki lesz könyvtárunk legújabb királya.

          • TOMPA MIHÁLY VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

          • Iskolánkon ezévben is megrendezésre került a Tompa Mihály Országos Verseny iskolai fordulója. A tanulók lelkesen készülődtek a versenyre. Az első kategóriában (1-3. évfolyam) mind a vers, mind a prózamondók nagyszámban képviseltették magukat. A második (4-6. évfolyam) és harmadik kategóriában (7-9. évfolyam) 66 tanuló mondott szebbnél szebb verset és prózát.

            A hamarosan megrendezésre kerülő járási fordulón a következő tanulók képviselik iskolánkat: 

            1. kategória:

            Versmondók:

            Anderkó Fanni 1.B
            Molnár Bálint 2.A
            Hugyár Gábor 3.A
            Czetner Zita 3.B

            Prózamondók:

            Vavrek István 1.A
            Kovács Dominik 2.A
            Marton Ádám 2.D
            Miko Lilianna 2.D

            2. kategória:

            Versmondók:

            Kuchta Vivien 4.B

            Bášti Fanni 4.A

            Klement Kinga Kitti 5.A

            Szívós Lilla 5.A

            Revaj Bernadett 6.A

            Prózamondók:

            Csízi Lilien Zille 4.A

            Makai Emese 4.A

            Hacsi Dániel 5.A

            Nagy Máté Botond 6.A

            Csala Rebeca 6.A

            3. kategória

            Versmondók:

            Deme Mátyás 7.A

            Marton Emese 8.A

            Székely Fanni 9.A

            Lukács Lýdia 9.B

            Prózamondók:

            Szobonya Lilla Zsuzsanna 7.A

            Lukács Flórián 8.A

            Pierzchala Virág Anna 9.A

             

            Gratulálunk a továbbjutóknak és további sok sikert kívánunk nekik.

             

          • Lezajlottak a szlovák nyelvű versenyek

          • Február hónapban két jelentős szlovák nyelvű verseny iskolai fordulóját tartottuk meg a Kazinczy Ferenc  Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola épületében.

            Először a Dobré slovo – Jó szó elnevezésű szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny került megrendezésre. A tanulók négy kategóriában versenyeztek és minden kategóriában négy tanuló képviseli majd iskolánkat a március hónapban megrendezésre kerülő körzeti fordulón. A szervezők örömére ebben az évben 42 tanuló kapcsolódott be a versenybe és mindenki színvonalas előadást nyújtott. Mindenkinek szívből gratulálunk, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk.

            Lezajlott a Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny iskolai fordulója is. Ez a verseny a tanulók szlovák nyelven való értését, beszédkészségét és kreativitását méri fel négy feladat segítségével. A versenyen öt tanuló vett részt a 8. illetve a 9. évfolyamból. Mindnyájan  legjobb tudásuk szerint oldották meg a feladatokat. A zsűri értékelése alapján a verseny a következőképpen alakult:

            1. Havrankó Lara – 8.B – aranysávos minősítés, 

            2. Kamenyík Márk Ármin – 9.A – ezüstsávos minősítés,                                                                             

            3. Lukács Flórián – 8.A – bronzsávos minősítés

             

             A résztvevőknek gratulálunk, a továbbjutó tanulóknak pedig sok sikert kívánunk.

          • XVIII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny

          • Iskolánk az idén is bekapcsolódott a XVIII. Ferenczy István Országos  Képzőművészeti Versenybe. A versenybe összesen 30 iskolából 182 pályamunka érkezett. A „Régi hangszerek“ témában Bocko Míra Szófia (5.A) tollrajzát a szakmai zsűri második hellyel díjazta. A díjátadó ünnepségre és a pályamunkákból készült kiállítás megnyitójára 2019. február 22 –én került sor Rimaszombatban  a Tompa Mihály Alapiskola Novomeský utcai épületében. A kiállítás március 15-ig lesz megtekinthető.

            Gratulálunk a szép eredményhez!