• Minden könyv ad valamit

          • Az alsó tagozaton ismét megrendezésre kerültek a könyvtári órák, melyeknek legfőbb célja az olvasóvá nevelés. A foglalkozásokon Nógrádi Gábor: Segítség, ember! c. könyvével ismerkedhettek meg a gyerekek. Vajon mit gondolnak az állatok rólunk? Vajon mit mondanának nekünk, ha emberi nyelven megszólalhatnának? Negyvenöt állat beszél, morog, kacag, kiabál benne, és kevés dicséri az embert. Mind ugyanazt szeretnék, ugyanazt mondják: tudjuk, hogy szereted az állatokat, és mi is szeretünk téged, de kérünk, ésszel szeress bennünket, ne csak szívvel! Az őszi könyvvásáron, ami az elmúlt hetekben zajlott az alsó tagozatos könyvtárban, többek között ennek a könyvnek a megvásárlására is lehetőség nyílt. Az iskola folyosóján megtekinthetők a tanulók kedvenc és védett állatokkal kapcsolatos munkái. Ne feledjétek: Olvasni jó! Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

          • Mikulás kupa 2018

          • Idén is megrendezésre került iskolánkon a minifoci-bajnokság a Mikulás kupáért, ahol 5. és 6. évfolyamos tanulóink az élen végeztek. GRATULÁLUNK a szép teljesítményhez!

          • Bavme deti športom

          • 2018. november 15-én iskolánk másodikos tanulói sportversenyen vettek részt Besztercebányán, ahol sikeresen szerepeltek és dicséretben részesültek. A „Bavme deti športom” elnevezésű atlétikai versenyen tanulóink 21 alapiskolával mérték össze erejüket és ügyességüket. A versenyszámok között szerepelt: a kitartó futás, akadálypálya, ugrókötelezés, dobás nehezített labdával. A felkészülést tovább folytatják, reméljük, hogy jövőre ugyanilyen szépen szerepelnek majd. Felkészítők: Molnár Zsuzsa és Árvai Diana.

          • Értesítés!

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy 2018. december 12-től (SZERDÁTÓL) a tanítás zavartalanul folytatódik!

          • Madáretető szépségverseny

          • Madáretető szépségverseny

            2018 októberében lett meghirdetve a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum által a madáretetők építésével kapcsolatos verseny, amelybe több iskola is benevezett a régióból. A tanulóink is szép létszámmal kapcsolódtak be a versenybe. Tudatában annak, hogy a tél számunkra, emberek számára is nagy kihívás, és érezzük, hogy bizony a természetben milyen komoly erőpróba lehet. A madarakat etető ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatói látványában és jóleső érzéssel figyeli táplálkozásukat, egy nagyszerű emberi tulajdonságról is számot ad: önzés nélkül segít. A kreativitás és a segítőkészség találkozásából nagyon szép és különleges munkák születtek.

            2018.11.15-én került sor a verseny ünnepélyes kiértékelésére Rimaszombatban. Az 1. díjat iskolánk 7.B osztályos tanulója, Hajdú Regina nyerte el. Emellett dicsérettel illették iskolánk tanulóit a sok szép madáretető elkészítéséért. Kiváló munkájukért köszönet és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

            PaedDr. Barnócky Anita

          • Tesztelés - T5/2018

          • A Kazinczy Ferenc Alapiskola igazgatósága értesít mindenkit, hogy a  2018/2019-es tanévben az 5. évfolyamot látogató tanulók tesztelésen vesznek részt 2018. november 21–én  a következő tantárgyakból: matematika, magyar nyelv és irodalom.

            Szervezési okok miatt 2018. november 21-én szabadot kapnak a következő osztályok:

            6.C, 6.D, 6.E, 7.C, 7.D, 8.C, 8.D.

          • iBOBOR 2018

          • iBobor informatikai verseny 2018

            Az idei évben 81 tanuló vett részt az iBobor online informatika versenyen!

            A verseny feladatai megoldásánál fő szerepet kapott az algoritmikus és logikus gondolkodás!

            A tanulók közül a legtöbb pontot Murzsicz Ariadné Mariann, 6.A osztályos tanuló szerezte!

            Gratulálunk!

        • Projekt "Tudom, hogy mit eszek"
          • Projekt "Tudom, hogy mit eszek"

          •  

            A Nestlé Healthy Kids világprogram „Tudom, hogy mit eszek“ elnevezésű projektébe az  5.B osztályos tanulók részvételével idén is bekapcsolódtunk.

            A program célja, motiválni a tanulókat a kiegyensúlyozott életmódra és a helyes étkezési szokásokra.

            A projekt első részének a megvalósításra 2018. november 8-án került sor, melynek témája a változatos táplálkozás volt.

             

             

          • Kincskeresők XIV.

          • 2018. november 7-én és 8-án a Kincskeresők XIV. – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján vettünk részt Dunaszerdahelyen. Immár tizennegyedik alkalommal kapcsolódhattunk be az országos diákkonferenciába. Iskolánkat a 9.A osztályból Gál Georgina és Székely Fanni képviselték immáron negyedik alkalommal. Előadásuk témája: „Régészeti kutatások Méhiben“. Munkájukat a zsűri aranysávos minősítéssel ismerte el. Szívből gratulálunk a szép teljesítményhez!

             

            Ragályi Emese és Szabó Nikola

          • Szilágyi Domokos szavalóverseny

          • Iskolánk diákjai október 25-én a putnoki Városi Könyvtár által szervezett Szilágyi Domokos szavalóversenyen vettek részt. A 7.A osztály tanulói a következő verseket szavalták el: Bíró Izabella: Édesanyám, Deme Mátyás: Új utca és Páll Ádám: Tavaszodik. Diákjaink emléklapot kaptak a szép szavalatokért.

            Szabó Nikola

          • Halloween

          • Októberi csütörtök, Vidám ez a sütőtök, Világít a szemürege, Pedig nincsen szemüvege, Csak egy tökfej kalapja, Gömbölyű az alakja, Közepén egy mécses, Ha megsütjük, édes.

          • „Köszönöm, Isten, ezt a szép világot” - rajzpályázat

          • A Palóc Társaság „Köszönöm, Isten, ezt a szép világot” címmel rajzpályázatot hirdetett Sajó Sándor, a honszerető költő és tanár születésének 150. évfordulója alkalmából. A díjátadásra 2018. október 24-én került sor az Ipolysági Városi Könyvtárban.

            Iskolánk díjazottjai:

            A korosztály (7-10 évesek):    2. hely:  Orosz Dominik (4.B)

            B korosztály (10-18 évesek):  1. hely:  Majoros Lilla (9.A)

                                                               2. hely:  Molnár Alexandra (7.A)

            Különdíjban részesültek:

            Gruľo István (4.B), Murzsicz Ariadné Mariann (6.A), Balázs Barbara (8.A), Tamás Laura.

            Gratulálunk a tanulóknak!