• Beszélgetés Balajti Lajossal

          • 2017. szeptember 27-én iskolánk vendége volt Balajti Lajos, intézményünk volt pedagógusa, aki egy nagyon értékes előadást tartott tanulóinknak városunk múltjáról. Ez a rendhagyó beszélgetés jó alapul szolgált tanítványainknak, akik a Városnapok keretén belül bekapcsolódtak egy helytörténeti projektbe, mely Tornalja kultúrtörténetét érinti. Balajti tanító bácsi beszámolt diákjainknak az egykori városi életről és híres tornaljai személyiségekről egyaránt, persze kellő szakmai ismeretekre és élettapasztalatokra hagyatkozva. Az előadásba jó pedagógushoz mérten bevonta a nebulókat is, akik tudatosították sok más mellett a lokálpatriotizmus mivoltját és annak fontosságát, valamint felelevenített megannyi számára kedves emléket. /képek a galériában/

                 

             

        • A népmese világnapja
          • A népmese világnapja

          • 2005. szeptember 30-án Benedek Elek születésnapján rendezték meg először a népmese világnapját. A cél az volt, hogy a könyvtárosok, óvónők, pedagógusok, a mesével foglalkozó szakemberek, a meseszerető felnőttek és gyerekek különös, megkülönböztetett figyelemmel, szeretettel és tisztelettel forduljanak a magyar és más népek meséi felé.

            Ezen jeles alkalomból iskolánk tanulói 2017. szeptember 29-én egy játékos vetélkedőn vehetnek részt. 

                          Elolvasandó mesék: 

                                      Mesek_(1).pdf 

                                             

             

             

             

        • EURÓPAI  SPORTHÉT
          • EURÓPAI SPORTHÉT

          • Az Európai Sporthét keretén belül 2017. szeptember 28-án SPORTNAPOT tartunk.

            Az Európai Sporthét célja a sport és testmozgás népszerűsítése egész Európában, új tevékenységeket ösztönöz, de egyben épít a már sikeres, bevált kezdeményezésekre mind európai, nemzeti, regionális és lokális szinteken. A Sporthét célközönségébe mindenki beletartozik, kortól és edzettségi szinttől függetlenül. Több mint 100 tanulónk vesz benne részt AKTÍVAN.

        • Értesítés
          • Értesítés

          •  

            A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt szülőket, hogy 2017. szeptember 27-én 14:30 órai kezdettel az iskola ebédlőjében ÖSSZ-SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET tart. Ezt követően az osztályokban folytatódnak a szülői értekezletek. 

        • Értesítés
          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt szülőket, hogy 2017. október 5-én /csütörtökön/ a tanulóknak igazgatói szabad lesz, a tanítás szünetel. 

             

            A tanítás 2017. október 6-án /pénteken/ folytatódik.

            Október 6-án REKREÁCIÓS NAPOT tartunk az iskolában. 

             Az ARADI VÉRTANÚK emléknapján ünnepi műsort tekintenek meg tanulóink az iskola ebédlőjében.

            A délelőtt folyamán az egészség védelmével is foglalkoznak a diákok, és a szív világnapjáról is megemlékeznek.

            Ezen a napon TÁNCHÁZ is lesz.

             

              Ebéd - 12:00

                     A napközi üzemel ezen a napon. 

          • Várhosszúréten jártunk - "Rendületlenül"

          • 2017. szeptember 23-án egy megható és felemelő megemlékezésen vehettünk részt Felvidéken, a Gömör megyei Várhosszúréten. Az 1944 végén és '45 elején zajló harcok során elesett, és a római katolikus templomkertben eltemetett magyar katonák emlékére új emlékművet avattak. Iskolánk Galiba Gyermekcsoportja is meghívást kapott erre a megemlékezésre, ahol a Fütyül a masina c. szerkesztett játékukat mutatták be. /képek a galériában/ 

                  

          • „VADKERTI, SIPOS, ZSAPKA”

          • A trió 2014. tavaszán állt össze azzal az elsődleges céllal, hogy az általános és középiskolás diákok számára emberi közelségbe hozza a korosztály számára talán már idegennek és ismeretlennek tűnő 70 – és 80 – as évek ismert, értékes magyar dalait, valamint a verséneklés varázsát. A dalok és versek két akusztikus gitár, valamint fúvós hangszerek kíséretében szólalnak meg, zenei alapok használata nélküli élő hangzásban.

                / képek e galériában /

          • Lehetsz király! - olvasói verseny

          • Ezen a címen került megrendezésre iskolánkon először az alsó tagozat olvasói vetélkedője. Az eseményen 32 tanuló vett részt és 7 próbát kellett kiállniuk, miközben nem csak a tudásukat, hanem az ügyességüket is kamatoztathatták. A tanulók 8 csoportra voltak osztva, minden csoport egy-egy szín nevét viselte, a feladatok megoldásait a 3 tagú zsűri ellenőrizte.

            A KIRÁLYok a narancssárga csapat tagjai lettek:         Šmíro Martin 1. A

                                                                                              Kalas Zsófia  2. A

                                                                                              Perjési Csenge 3. A

                                                                                              Bakó Emese 4. B

            Második helyen a lila csapat végzett: Miklós Mária Noémi (1. B), Szilágyi Lara (2. A), Peprik Zsófia (3. B), Berki Karolina (4. B)

            A harmadik helyet a kékek csapata foglalta el: Gáspár Gabriella (1. C), Forgon Anna Borbála (2. B), Hencz Vivien (3. B), Martinovics Márk (4. A)

            Horváth Zsuzsa és Bódi Szilvia

            GRATULÁLUNK A TANULÓKNAK ÉS KÖSZÖNJÜK A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUSOK MUNKÁJÁT!