• Tanulóink kiemelkedő sikere az „Informatický BOBOR” elnevezésű on-line, országos tanulmányi versenyen
          • Tanulóink kiemelkedő sikere az „Informatický BOBOR” elnevezésű on-line, országos tanulmányi versenyen

          • Diákjaink két kategóriában versenyeztek, összesen tizennégyen.
            A benjámin kategóriában (5-7. évfolyam) országos viszonylatban 3447 tanuló versenyzett. Iskolánk négy diákja maximális pontszámmal az első helyezést érte el. Név szerint: Filep Diana (VI. A), Hubay Kevin (VI. A), Szabó Zsófia (VI. B), Trenka Andrea (VII.A).
            Kadét kategóriában (8-9. évfolyam) 2814 tanuló versenyzett országszerte. Bodor István (VIII. A) és Fűkő Csaba (IX. A) szinén maximális pontszámmal az első helyezést érte el ebben a kategóriában. Mindenkinek szeretettel gratulálunk!
          • Erdei élménynap

          • Idén ősszel szintén részt vettünk az erdei élménynapon. Ez az esemény most Murányban volt megrendezve a várrom udvarán.
            10 iskola vett részt a nagyrőccei járásból. A rendezvényen megmutattuk, hogy milyen jól is müködik az érzékszerveink többsége. Feladatként kaptuk, hogy bekötött szemmel ismerjük fel azt, hogy milyen töltelék van a kapott kalácsokban. Ez a feladat mindenki számára könnyen ment. A következők között szerepelt az, amikor tapintással kellett meghatározni, hogy milyen tárgyat éreztünk a vászontáskában. Egyikünk másikunk meg is ijedt kellőképpen, amikor az erdész kígyóval ijesztgetett. Nagyon jó volt az a feladat is, amikor bekötött szemmel kellett végigmenni a fák között egy kifeszített spárga mentén. A feladatok elvégeztével elmesélték nekünk Murány várának történetét. Hihetetlenül jó hangulatban telt el az a délelőtt, annak ellenére, hogy az idő sajnos nem kedvezett nekünk. Igazi túlélőtúra lett belőle, amikor a csúszós köveken araszolgattunk lefelé a várból a szakadó esőben.A feladatok sokszínüsége magával ragadott minket, így már előre várjuk a májusban megrendezésre kerülő versenyt.
            Oravec Anita tanító néni, és az 5.A – ból : Bodor Fanni, Rási Kinga, Bodor Gábor, Halász Richard, Csízi Dániel.
            Oravec Anita
        • Tanulmányi kiránduláson voltunk
          • Tanulmányi kiránduláson voltunk

          • 2008.október 9-én sikerült megvalósítani a már régen tervezett kirándulást. Reggel csillogó szemű, sportosan öltözött gyerkőcök várták az autóbuszt. 34-en a VI.A és VI.B osztályból. Az idő is kedvezett, ragyogóan sütött a napocska.
            Elindultunk. Első állomásunk Derencsény (Drienčany) volt. Itt élt Pavol Dobšinský; neve számunkra már ismert, tavaly több népmesét olvastunk, melyeket ő gyűjtött. Sírja az evengélikus templom mellett található és az ablakon bekukkanthattunk a paplakba, ahol lakott. Aztán Kőhegyre (Lukovištia) mentünk. Ivan Krasko sírját rögtön megtaláltuk Itt született és itt van eltemetve.
            Hazafelé jövet megálltunk még Felső – Szikláson ( Vyšný Skálnik ). Itt született Ján Botto. Szülőházán emléktábla található, a ház mellett pedig a költő szobra.
            Utolsó állomásunk Hanva ( Chanava) volt, ahol Tompa Mihály sírjánál tisztelegtünk
            A gyerekek a kiránduláson jól érezték magukat és remélem megjegyezték, hogy az említett írók, költők régiónkból származnak, vagy itt éltek és alkottak.
            Dubovský Lászlóné
        • Remek színházi élmény
          • Remek színházi élmény

          • Október 7-8-án a VIII. és a IX. évfolyam tanulói a Thália Színház előadásában Edmond Rostand Cyrano de Bergerac c. romantikus verses drámáját tekinthették meg Kassán.
            Cyrano, a dráma hőse, nemes lelkű, gyöngéd szerelmes, azonban hatalmas orra miatt viszonzott szerelemre sosem számíthatott. Sziporkázóan szellemes párbajhős, akinek a becsület mindennél fontosabb, ugyanakkor gyengéd és érzelmes, önfeláldozóan jóságos. Félelmetes kardforgató, jókedvű ivócimbora, de ismeretekre szomjazó szellem és versek költője is.
            Cyrano beleszeret Roxánba a csodálatosan szép lányba, ám a hölgy a szép, de értéktelen Christiant szereti. Cyrano gyönyörű lírai versekben udvarol Christian nevében Roxánnak, s az ő kedvéért védi Christiant a háborúban. Arra azonban, hogy Roxán is Cyranot szereti, csak a főhős halála előtti pillanatokban derül fény.
            Mindezek a mélységek olykor komikumba csomagolva jelennek meg. A nagyszerű színészi játék a közönség bevonásával maradandó élményt nyújtott mindannyiunknak.
            A 36 évet élt lovag történetével az itthon maradt tanulók is megismerkedhetnek, mert december elején városunkban vendégszerepel a színház társulata ugyanezzel a darabbal.
            Mint a mellékelt képek is bizonyítják, az előadás kezdete előtt a városban tett sétánk során megnéztük az irodalmunk s történelmünk szempontjából is nevezetes épületeket, emlékeket.
            Czikora Ilona
        • Szelektív hulladékgyűjtés iskolánkon
          • Szelektív hulladékgyűjtés iskolánkon

          • Tanulóink aktívan bekapcsolódnak a „ŽIAČIK SEPARÁČIK 2008/2009“ elnevezésű szelektív hulladékgyűjtő versenybe, melynek célja a természetben el nem bomló, valamint a lassan lebomló hulladékok válogatott gyűjtése, mellyel mi is hozzájárulunk a körülöttunk lévő életkörnyezetünk védelméhez. A versenybe aktívan belekapcsolódó osztályok jutalomban részesülnek- bővebben www.ziacikseparacik.sk.
        • Közeleg az őszi szünidő
          • Közeleg az őszi szünidő

          • Az őszi szünidő 2008. október 30-án (csütörtök) kezdődik (utolsó tanítási nap október 29, szerda) és november 2-án ér véget (vasárnap). A tanítás november 3-án (hétfő) folytatódik. Mindenkinek kellemes szünidőt kívánunk!
        • Az egészséges táplálkozás versenye iskolánk büféjében
          • Az egészséges táplálkozás versenye iskolánk büféjében

          • Az új tanévben tanulóink örömmel vették tudomásul, hogy nemcsak iskolánk előcsarnoka újult fel és szépült meg, hanem az iskolabüfé is teljesen átalakult. Örömük nemcsak annak volt köszönhető, hogy kedvezőbb lett a nyitvatartási idő (7.30 -15:00), hanem annak is, hogy az új tulajdonosnő nagy hangsúlyt fektet a tanulók egészséges táplálkozására – a büfében nagy választékban kaphatók friss gyümölcsök és tejtermékek.
            Szeptembertől – hogy még inkább ösztönözze a gyermekeket az egészséges életmód felé - meghirdette ezt a versenyt, amely értékes tárgyi nyeremény sorsolásával, 2008 decemberében fejeződik be.
        • Informatikai verseny
          • Informatikai verseny

          • A tavalyi sikeres kezdetet követően az informatika iránt érdeklődő tanulóink immár második alkalommal kapcsolódnak be a 2008. november 5-én megrendezendő „Informatický BOBOR” elnevezésű on-line, nemzetközi tanulmányi versenybe. Sok sikert és jó eredményeket kívánunk!
        • Humanitás Napja
          • Humanitás Napja

          • 2008. október 18-án a Tornaljai Szabadidőközpont szervezésében immáron második alkalommal került megrendezésre a Humanitás Napja elnevezésű rendezvény, mely ez éven a cukorbetegségben szenvedő gyerekek megsegítésére irányult. Iskolánk pedagógusai és tanulói aktívan belekapcsolódtak a jótékonysági futásba és gyűjtésbe. Két alsó tagozatos diákunk Tornalja város polgármesterétől és a Szabadiőközpont igazgatójától vehette át az anyagi támogatást.
        • Tanulmányi kirándulás  Rimaszombatba
          • Tanulmányi kirándulás Rimaszombatba

          • 2008. október 3-án az V.A és az V.B osztály tanulóival, valamint a VIII. C hét tanulójával tanulmányi kiránduláson vettünk részt Rimaszombatban.
            Programunk első felében meglátogattuk a rimaszombati Gömöri Múzeumot. A tanulóknak nagyon tetszettek a kiállított tárgyak, amelyek a múlt világába kalauzolták őket. Iskolánk meghívást kapott egy muzeológiai vetélkedőre, amelyet öt fős csapatok számára évente rendeznek meg a múzeumban.
            A múzeum után várt ránk a csillagvizsgáló látogatása. Itt több, nagyon csodálatos filmet vetíttettek számunkra a Naprendszerünkről és az első Holdralépésről. Sajnos mivel az égbolt borult volt, csak egy közeli épületet sikerült megfigyelni a távcsővel. A múzeum dolgozói meghívták tanulóinkat egy esti látogatásra is, amikor a csillagos, esti égboltot is megfigyelhetik.
            Fáradtan, de új élményekkel gazdagodva tértünk haza.

            Kucsera Dóra és Szalay Tibor
        • Október 6-emlékműsor az aradi vértanúk tiszteletére
          • Október 6-emlékműsor az aradi vértanúk tiszteletére

          • Aradi vértanúk e néven őrzi a magyar nemzet emlékezete az 1848-49 – es szabadságharc 13 hős katonai vezetőjét, akiket 1849. október 6-án Aradon végeztek ki. A 13 mártír életét a világosi fegyverletételt követően oltották ki. Négy tábornokot „kegyelemből” golyó általi halálra, kilencet pedig kötél általi halálra ítéltek.
            Mi, a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanulói is megemlékeztünk ezen a szomorú évfordulón. Október 6-án mutattuk be emlékműsorunkat az iskola aulájában az aradi hősök tiszteletére.
            A megemlékezésben részt vett iskolánk valamennyi diákja és a tanári kar is. A 17 fellépő rövid, de tartalmas műsor keretében ismertetett meg velük a vértanúk életét és életük utolsó, sokatmondó mondatait.
            Közreműködtek: Farkas Zsuzanna, Turčáni Eszter, Bodor István, Fűkő Csaba, Balázs Róbert, Bráz Adrián, Csótó Krisztián, Hubay Dávid, Iván Szabolcs, Jónás Gergő, Klobusiczky András, Kovács István, Kovács Tamás, Laboda Ákos, Pelle Szilárd, Szabon Bence, Újpál István.

            Turčáni Eszter, VIII.B
        • Információs nap az euró (€) szlovákiai bevezetéséről
          • Információs nap az euró (€) szlovákiai bevezetéséről

          • Iskolánkon szeptember 24-én az euró szlovákiai bevezetésével kapcsolatban Információs napot tartottunk a gyermekeinknek. Megismerhették az eurót, mint a Monetáris Unió fizető eszközének rövid történetét, valamint a Szlovák euró életbelépésének folyamatát. Más iskolákkal együttesen mi is belekapcsolódtunk a Szlovák Oktatásügyi Minisztérium által javasolt információs rendezvénybe. Megismerkedhettek az érvényben lévő bankjegyekkel és eurós érmékkel. Ezek után figyelemmel kísérhették a kivetített prezentáción képekben az intézményrendszer működésének feladatait és működési elveit, majd megtekinthettek egy rövid animációs filmet az euró használatáról. A faliújságon bemutatott minta bankjegyek és érmék nagy érdeklődést keltettek a gyerekek körében. Megjegyeztük, hogy ettől a naptól számítva, mindez nálunk is érvénybe lép 99 nap múlva.
        • Ünnepélyes tanévnyitó 2008
          • Ünnepélyes tanévnyitó 2008

          • 2008. szeptember 2, reggel 9 óra – ez az időpont a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai számára a nyári szünidő végét jelenti, ekkor ugyanis Mgr. Nagy Katalin, iskolánk igazgatónője, Tornalja város polgármestere hivatalosan is megnyitja a 2008/2009-es tanévet. Idézzük fel az igazgatónő néhány gondolatát: „Nyitottak vagyunk a tanulók, a szülők és a társadalmi elvárások felé, az új iskolatörvény elvárásaival szemben. Pedagógiai programunk elkészült a reformok jegyében, a tanulók és a szülők igényeit figyelembe véve. Feladatunknak tartjuk, hogy megtanítsuk a gyerekeket az őket érő információáradat helyes kezelésére, hogy meg tudják különböztetni a jót és a rosszat, az értékeset és az értéktelent. Szeptembertől érvényben lévő Pedagógiai programunk kiemelten foglalkozik a tanulók számítástechnikai nevelésével, kommunikációs készségük fejlesztésével, mozgáskultúrájukkal. Az új program erősíti az iskola autonómiáját, és lehetőséget ad a helyi sajátosságok oktatására is. Hagyományai vannak nálunk az emelt szintű matematika és nyelvi osztályoknak, amelyet tovább kívánunk fejleszteni.
            Az iskola épületében is történtek apróbb felújítási és karbantartási munkák. Megszépült kicsit a magyar alapiskola! Még az elmúlt tanévben megkezdett több javítási munkát végeztünk a nyár folyamán. Új aula fogadott bennünket, sikerült felújítani néhány tantermet, az első emeleti folyosót és a szociális helyiségek egy részét. Az iskola nemrégiben két új osztállyal is bővült, mivel iskolánk már kinőtte a régi épületet. Tágas udvarával, tornatermével, aulájával, 2 számítás-technikai szaktantermével, könyvtárával az alsó tagozat részére felújított játszóházzal azonban több mint 750 gyermek tanulásához aránylag korszerű környezetet nyújt. Felkészült pedagógusaink munkáját többek között szabadidő szervező, speciális pedagógus, asszisztens, pszichológus és logopédus egészíti ki”
            Iskolánk valamennyi tanulójának sikerekben gazdag új iskolaévet kívánunk!
          • Ballagás

          • „Őrizd meg az embert magadban, hogy jogod legyen a szóhoz,
            hogy súlya legyen szavaidnak.
            Legyen előtted mindig út!
            Hátad mögött fújjon mindig a szél!
            Arcodat melegen süsse a nap!
            Az eső puhán essen földjeidre!
            Míg újra találkozunk, hogy méltó maradj a munkához!“

            A termekben mindenütt virágcsokrok, a padokon tarisznyák, az arcokon boldog mosoly, vagy éppen könnyek, a folyosókon gratuláló, ajándékot átadó vagy éppen fényképeket készítő szülők, ismerősök, diáktársak – ezek bizony mind a ballagás tartozékai. Kilencedikeseink búcsújára 2008. június 26-án került sor a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola épületében.

            Diákjaink meghatva vagy éppen boldogan nevetgélve, énekelve járták végig – talán utoljára – az ismerős folyosókat és tantermeket

            A 89 búcsúzó diák először a nyolcadikos diáktársaktól búcsúzott el, majd ez után az iskola éttermében került sor az ünnepély központi részére. Itt történt meg az iskolazászló ünnepélyes átadása is a következő tanév végzős évfolyamának. A ballagóktól Nagy Katalin igazgató búcsúzott a következő gondolatokkal: „Néhány életrevaló dolog búcsúzóul a tarisznyátokba, vigyétek Magatokkal a hosszú útra: az önzetlenséget, a reményt, a felelősségtudatot, a derűt, a fiatalos lendületet, és a céltudatosságot. Legyen szavatoknak értéke, tetteiteknek gyümölcse, személyiségeteknek kincse. Szívetek és lelketek legyen a helyén, telve mindig értékekkel, melynek forrása és célja van.“
            Az ünnepi beszéd után következett ballagóink színvonalas műsora. Az irodalmi és a zenei műsorszámok között hangzott el diákjaink „búcsúbeszéde“, melyben megköszönték a szülők, a tanárok eddigi segítségét és fáradhatatlan munkáját. A szülők nevében Arkely Katalin és Balogh Ivett mondott köszönetet és sok sikert, kitartást kívánt ballagóinknak.
            „A szárny megnőtt, üresen áll a fészek
            csak álom volt a szép diákvilág.
            S mint a fecske az alkonyati szélnek,
            ma szárnyat bont egy sereg diák.”
          • England Through a Keyhole - Anglia, kulcslyukon keresztül

          • Az ötlet, hogy egy olyan tanulmányi versenyt rendezzünk, ami több évfolyamhoz is egyenlő eséllyel szólhat, valamikor március első hetében pattant ki Mgr Nagy Katalin igazgatónőnk és Mgr Mészáros Piroska helyettesnő fejéből. Rövidke ötletbörze után elterveztem, hogy kb. 2 hét alatt elkészítek egy tanulmányi anyagot, ami - átszőve angol nyelvű idézetekkel, dalszövegekkel, címekkel, szállóigékkel, stb. - magyar nyelven mond lehetőleg minél többet Angliáról, annak hagyományairól, sajátságairól, történelméről, nyelvéről, irodalmáról. Forrásképpen az internetes szabad enciklopédia, a Wikipédia szolgált, azzal a nem titkolt céllal, hogy ha eddig nem, akkor ezek után ismerősként nyissa ki azt (bármilyen témában) mindaz a tudásra éhes tanuló, aki leül a nethez. Kész is lett a segédanyag, és meg is hirdettük a versenyt a hetedik, nyolcadik és kilencedik osztályokban. A tanulók érdeklődése biztató volt, kapásból volt kilenc csapatunk, és egy jó pár, akik még számolgatták, belefér-e az iskolán túli zene-, tánc-, felvételire felkészitő, és még sorolhatnám... óráikba, elfoglaltságaikba ez a vetélkedő. A segédanyagot a húsvéti szünet után osztottunk ki a gyerkőcöknek. Jól is volt ez így, mert a vetélkedőt meg a nyolcadikosok táncórabálja utánra terveztük be, és nem is két napra rá, szóval volt kb. két hónapjuk a gyerekeknek átolvasni a könyvet, szétosztani a tanulni való anyagot a háromfős csapaton belül. A verseny végül is az iskolánk névadójának tiszteletére hagyományosan tartott Kazinczy-napon, 2008. június 13-án, pénteken volt. A feladatlapokat a városi hivatal mellett működő iskolaügyi osztály metodikusa, Iliás Zsámbok Ágnes és jómagam dolgoztuk ki, a verseny zsűrijét pedig iskolánk két fiatal pedagógusa, Mgr Tóth Klára és Mgr. Varga Csaba, ill. jómagam alkottuk. A vetélkedés jó hangulatban folyt, a feladatlapok javításai szünetében a gyerekek témába vágó rövidfilmeket néztek, és a 6 fordulós versengés kellemes meglepetést okozott mindannyiunknak, ugyanis a legkevesebb pontot szerző csapat is egy ragyogó 68 százalékos teljesítményt nyújtott (juhé!), míg az első helyezett trió 99 százalékra teljesített. ( 69 pont a maximális 70 ből - hurrá, hurrá, hurrá! ). Tartottunk attól, hogy a hamar jött kánikula, a konferencia előtti hajtás esetleg nem hagy elég teret a gyerekeknek a "kulcslyukos" versenyre való felkészülésre, de tévedtünk, és ennek nagyon örülünk. A gyerekek lelkesek voltak és felkészültek, mosollyal fogadták a tesztlapokat, így a rendezvény sikeres volt. Az eredmények a következőek:

            1. hely: a 7.A osztály csapata : Andrik Dániel, Bodor István, Ádám Zoltán, felkészítő tanár: Kovács Beáta

            2. hely: a 9.A osztály csapata : Szobonya Beáta, Gledura Gábor, Sauer Gyula , felkészítő tanár: én

            3. hely: pontazonosság okán: a 8.B osztály csapata: Várady Zsanett, Kiss Melinda, Várady Orsolya, felkészítő tanár: Kovács Beáta
            7.B osztály csapata: Oláh Dávid, Kovács Tamás, Farkas Zoltán, felkészítő tanár: én

            Nagy gratula minden résztvevőnek!

            Külön öröm a számunkra, hogy a kilencedik osztályosok is részt vettek a versenyen, köszönjük nekik a helytállást, a részvételt, és mindenek felett azt is, hogy iskolánk diákjai voltak.
            Egy pár nappal mindezek után megkérdeztük a résztvevőket, hogyan csapódott le bennük a "kulcslyukos" verseny, és a visszajelzések okot adnak abbéli terveink önbizalommal teli megvalósítására, hogy jövőre folytassuk ezt a fajta tanulmányi vetélkedőt az Az Egyesült Államok, kulcslyukon keresztül c. vetélkedővel.

            Mgr Dubovský Norbi
        • Kiszebaba égetése
          • Kiszebaba égetése

          • A húsvéti szünidő utolsó tanítási napján a III. B napközi otthon tanulói Forgon Imelda tanító néni vezetésével megrendeztük a kiszebaba égetését, amelyen részt vettek még a III. A és az I. A osztály tanulói is. A szép kiszebabát Punka Mariannáék készítették.
            A kiszebaba a tél kivitelét, illetve a tavasz behozatalát képezi.

            „Kice, kice villő,
            Majd kivisszük kice-vicét, villő,
            Mjad behozzuk a zöld ágat, villő.”

            Ahol a két szokás összekapcsolódott, a kiszére hárítják a himlőt és a kisze hordással vélték elkerülni a jégesőt is.

            A kisze többnyire menyecskének öltöztetett szalmabáb, melyet kici, kiszőce, kicevice, banya néven is emlegettek.

            A bábu különböző magyarázatok szerint a tél, a böjt, a betegség megszemélyesítője lehetett.

            Az iskola parkjában mi is elégettük a kiszebabát, utána körjátékokat játszottunk és tavaszi dalokat énekeltünk.

            Befejezésül közösen elmondtuk a napközi otthonban tanult tréfás versikét, ami így szól:

            „Kice, vice, villő,
            gyüjjön rád a himlő.
            Behoztuk a zöld ágat,
            Kivisszük a kice – vicét.
            Kice-vice, villő,
            Gyüjjön rád a himlő.”

            Köszönjük szépen ezt a felejthetetlen esemény Imelda tanító néninek. Antal Réka
            III. B osztályos tanuló
        • Az irodalmi csoport életéből  /Képek a fotóalbumban/
          • Az irodalmi csoport életéből /Képek a fotóalbumban/

          • A felső tagozat irodalmi csoportja öt alkalommal mutatta be a Képzelt riport egy amerikai pop – fesztiválról című tragikus musicalt. A forgatókönyvet Peczkovics Katalin drámapedagógus írta Déry Tibor kisregénye alapján, a zenét Presszer Gábor szerezte.
            1. 2008 február 13. – bemutató. Két alkalommal mutattuk be a szülőknek, az iskolának és a gimnázium tanulóinak.
            2. 2008 április 18. – II. Európai Kulturális Fesztivál rendezvényén délelőtt és a gálán is bemutatásra került a musical. Ezen a rendezvényen felléptek még a miskolci Twist Olivér Kórus , a tornaljai táncstúdió tagjai és Szekeres Adrien énekesnő.
            3. 2008 május 20. – Miskolcon az Avastetői Széchenyi Általános Iskola diákjai és tanárai előtt.
            Képek, felvételek bizonyítják az előadások hangulatát, a gyerekek örömét és a mondanivaló magas szintű tolmácsolását. /Képek a fotóalbumban/
          • Katedra-versenyek kiértékelése 2007/2008

          • Véget ért a Katedra - a szlovákiai magyar pedagógusok és szülők lapjának - öt fordulós levelezőversenye. Iskolánkról három tantárgy keretén belül kutattak, búvárkodtak tanulóink hónapról hónapra a helyes megoldások után:

            IRODALOM –
            Az irodalmi kérdések történelmünk és irodalmunk legszebb és megmozgalmasabb időszakát követték. Megismerkedhettünk a magyar romantika és reformkor nagyjaival: cselekedetikkel, művészetükkel. Iskolákról hat háromtagú csapat kapcsolódott be a vetélkedőbe.
            A 153 csapat közül a következő helyezéseket értük el:
            1. hely – Turčáni Eszter, Farkas Zsuzsanna, Bodor István
            5. hely – Pelle Szilárd , Olah Dávid, Kókai Sándor
            11. hely – Rási Szilvia, Sauer Gyula, Varga Dávid
            34. hely – Arkely Fruzsina, Bódi Katalin, Bíró Bibiana
            113. hely – Haluska Mária, Kalocsai Szilvia, Bari Károly
            115. hely - Béres László, Bolacsek András, Varga Tamás

            Felkészítő padagógusok: Czikora Ilona, Balajti Lajos, Tóth Klára.
            Az elért eredmények szerint az 1., 5. és a 11. helyezést elért csapatunk jutott be az országos döntőbe, amelyre május 23-24-én kerül sor Dunaszerdahelyen. Sok sikert kívánunk!

            TÖRTÉNELEM –
            Az idei versenyben 66 iskola 135 csapata kapcsolódott be. Iskolánkról három csapat kapcsolódott be a vetélkedőbe. Ezek a következő helyezéseket érték el:
            15. hely – Haluška Mária, Bartók László, Kalocsai Szilvia
            31. hely – Kosztúr Nikolett, Reisz Mária, Tamás Mónika
            34. hely – Béres László, Bari Károly, Varga Tamás
            Felkészítő pedagógusok: Szalay Tibor és Kucsera Dóra
            Az elért eredmények szerint a 15. helyezést elért csapatunk jutott be az országos döntőbe, amelyre szintén május 23-24-én kerül sor Dunaszerdahelyen. Sok sikert kívánunk!

            MATEMATIKA-
            5. évfolyam – Elért helyezéseink:
            36. hely - Szabó Zsófia,
            37. hely - Rückauf Szabina
            38. hely - Balogh Balázs
            Sajnos ezek a tanulók 1 ponttal maradtak el a országos döntőn való részvételtől.
            További helyezések – 55. hely – Grujo Zsolt
            64. hely – Filep Diana

            Felkészítő pedagógusok – Varga Csaba és Kiss Géza.

            6. évfolyam – Elért helyezéseink:
            83. hely – Ország Szabolcs
            97. hely – Hubay Zoltán
            133. hely – Urbán Gergő
            Felkészítő pedagógus: Deákpál Mária

            7. évfolyam – Elért helyezések:
            20. hely- Andrik Dániel
            45. hely – Bodor István
            46. hely – Bráz Adrián
            59. hely – Csótó Krisztián
            74. hely – Kókai Sándor
            Felkészítő pedagógus: Kučera Júlia
            Az elért eredmények szerint a 20. helyezést elért csapatunk jutott be az országos döntőbe, amelyre május 9-én kerül sor Dunaszerdahelyen. Sok sikert kívánunk!

            9. évfolyam – Elért helyezések:
            34. hely – Rási Szilvia
            48. hely – Rási Gábor
            49. hely – Urbán Zsolt
            65. hely – Soboňa Beáta
            Felkészítő pedagógus: Deákpál Mária
        • Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny
          • Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny

          • Az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyre 2008. április 18-án került sor Kazincbarcikán. A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 21 tanulója vett részt ezen ezen a nemzetközi versenyen.
            Eredményeink:
            Bodor István – vers – II. hely
            Koncz Gabriella – próza – III. hely
            Rási Szilvia – próza - III. hely
            Felkészítő pedagógusok: Nagy Katalin és Balajti Lajos

            Sok szeretettel gratulálunk!