• DOBRÉ SLOVO - JÓ SZÓ

          • 2018. február 6-án iskolánkon újra elhangzott a Dobré slovo - Jó szó. Az ebben érdekeltek úgy ismerik ezt a fogalmat, mint magyar ajkú gyermekek számára megrendezett szlovák nyelvű szavalóverseny. Ezen az éven nagyon sok tehetséges diák bekapcsolódott a megmérettetésbe. Az iskolai fordulón 29 tanuló vett részt a 6. - 9. évfolyamokból. Háromtagú zsűri hallgatta meg a vers- és prózamondókat egyaránt. Az igényes értékelést követően a 12 legügyesebb diák jutott tovább. A diákoknak köszönjük a részvételt, a felkészítő pedagógusoknak pedig a felkészítést.  A továbbjutóknak szívből gratulálunk!

                                                                                                                      Miko Katalin

          • Poznaj slovenskú reč

          • 2018. február 9-én került sor iskolánkon a  Poznaj slovenskú reč – Szép szlovák beszéd iskolai fordulójának megrendezésére. A tanulók négy feladatban mérték össze nyelvtudásukat. Kreativitásra, fantáziára és választékos szókincsre volt szükség a feladatok megoldásához. Ezt a versenyzők ügyesen teljesítették. Utólag is minden résztvevőnek még egyszer gratulálunk és a továbbjutóknak sok sikert kívánunk. /képek a galériában/   

             

            Eredmények:     Libjak Laura  - aranysáv

                                      Mezei Richárd  - ezüstsáv

                                      Kamenyík Márk Ármin – bronzsáv

                                                                                                                                            Dusza Ildikó 

          • SZÉP MAGYAR BESZÉD - járási forduló

          • A rimaszombati Relax Szabadidőközpont adott otthont 2018. február 14-én a Szép Magyar Beszéd járási fordulójának, ahol alsó és felső tagozatos diákok mérték össze tudásukat értő olvasásban és szövegalkotásban. Az I. kategóriában az alsó tagozat negyedikesei és a felső tagozat ötödikesei, a II. kategóriában pedig a felső tagozat 6 – 9. évfolyamok diákjai versengtek egymással. 

            Helyezettek: 

            I. kategória – 2. hely - Hencz Vivien /4.B/                          II. kategória - 1. hely - Kalydy Boróka /6.A/ 

                                 3.hely - Murzsicz Mariann Ariadné /5.A/

            Gratulálunk a nyerteseknek, további sok sikert kívánunk a kerületi fordulóhoz, mely március 12-én, Rimaszombatban kerül megrendezésre.

            Felkészítők: Mészáros Piroska, Vavrek Hubay Gabriella, Szászi Edina 

             

          • Kémiai olimpiász

          • 2018. február 9-én került sor iskolánkon a kémiai olimpiász  iskolai fordulójára. A tanulók–Libjak Laura /9.A/, Árvai Richárd Dániel /9.A/, Patinák Noémi Vivien /9.A/, Czigány Zsófia /9.A/, Csutor Sofia /9.A/ és Tajboš Anastázia /9.B/ az elméleti feladatok megoldásában mérhették össze tudásukat.Az első két helyezett: Libjak Laura /9.A/, Tajboš Anastázia /9.B/  tovább folytatja a versenyt a járási fordulón.

            A versenyző diákoknak  gratulálunk és sok sikert kívánunk a járási fordulón!

            Felkészítő tanárok: Anderkó Hanobik Andrea és Pierzchala József

             

          • Tanulmányi verseny

          • 2018. február 12-én került megrendezésre a Hermann Ottó Kárpát-medencei Biológiai Verseny, melynek célja Hermann Ottó életének és munkásságának minél szélesebb körben történő megismertetése, a Kárpát-medence és a diákok lakóhelyének bemutatása, feltárása.

            Iskolánkat a felvidéki fordulón Hajdú Szabolcs /8.A/ és Szőke András /8.A/ képviselik 2018. április harmadik hetében.

            A versenyző diákoknak az elért eredményekhez szívből gratulálunk, a továbbjutó tanulóknak sok sikert kívánunk.

            Pierzchala József, Anderkó H. Andrea

          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy 2018. február 2-án /pénteken/ félévi szünidő lesz. 

          • A tiszta víz napja

          • 2018. február 1-én, a rekreációs nap keretén belül iskolánk valamennyi diákja bekapcsolódott a Tiszta víz elnevezésű projektbe, amelynek célja,hogy a tanulók minél több információt szerezzenek a tiszta víz fontosságáról és hatásáról az ember egészségére.

            Köszönjük a kiválasztott tanulóknak az előadást és a felszolgálást!

            Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

          • Rekreációs nap az iskolánkban

          • 2018. február 1-jén /csütörtökön/ rekreációs napot tartunk alsó és felső tagozaton egyaránt. Ezen a napon tanítás nem lesz, viszont tanulóink különféle foglalkozásokon vehetnek részt. A foglalkozások 8:00-tól 11:30-ig tartanak majd az iskola különböző helyszínein (könyvtár, konferenciaterem, tornaterem, ebédlő). Ezt követően a tanulók 11:30-tól ebédelnek. 

          • Kiállításon jártunk

          • A Magyarok Világszövetsége és a Rákóczi Szövetség Baráti Köre Tornalja és Vidéke, "A világ fejlődését elősegítő magyarországi származású tudósokról, feltalálókról, újítókról" tudománytörténeti kiállítást szervezett Tornalján a  Rákóczi Magyar Házban.

          • Meghívó

          • A Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi műsorra, melyre 2018. január 22-én, 18:00 órai kezdettel kerül sor. Az ünnepi műsorban fellépnek a Kazinczy Ferenc Alapiskola tanulói is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

          • Karácsonyi műsor

          • 2017.12.13-án iskolánk 5.A osztályos tanulói magyar és szlovák nyelvű karácsonyváró előadást mutattak be. Nagy sikert arattak a diákok és szülők körében egyaránt.

            A magyar nyelvű előadás felkészítő pedagógusai: Vavrek Hubay Gabriella, Varga Tóth Klára és Klobusicky Gabriella

            A szlovák nyelvű előadás felkészítő pedagógusai: Miko Katalin, Marcela Bundová és Klobusiczky Gabriella

          • Karácsonyi műsor

          • 2017. december 15-én a 6. B és C, valamint a 7. 8. és 9. C osztály tanulói az iskola konferenciatermében iskolatársaiknak és szüleiknek mutatták be háromnyelvű – magyar, szlovák és angol – karácsonyi műsorukat. A program első részében a 9.C osztály tanulói adták elő a karácsonyi hagyományokat feldolgozó projektjüket magyar és szlovák nyelven, majd a többi osztály diákjainak háromnyelvű vers- és dalcsokra idézte meg a karácsonyi hangulatot. Köszönjük!  

             Kovács Andrea, Dusza Ildikó, Miko Katalin, Juhász Judit és Bundová Marcela

          • Az Emberi Jogok Világnapja

          • Az Emberi Jogok Világnapja, december 10. tájékán az Amnesty International minden évben elindítja a világ egyik legnagyobb emberi jogi kampányát, a Levélíró Maratont. Több millió ember ragad ilyenkor tollat, hogy olyanok érdekében írjon, akik súlyos jogfosztottságban élnek. Iskolánk diákjai immár harmadik éve kapcsolódnak be a kampányba. Az idén 147 hivatalos levelet írtak a honduraszi, kínai és a szlovák hatóságoknak, illetve törvényhozóknak. Reméljük, az idei kampánynak is lesz foganatja.