• Nemzeti Összetartozás Napja - városi megemlékezés

          • Iskolánk tanulói Bláha Jázmin (V.A), Heinrich Zsófia (V.A), Holló Betti (V.A), Lukács Fanni (V.A), Marton Ádám (V.A), Miko Lilianna (V.A), Molnár Bálint (V.A),  Horváth Mária (V.B), Szabon Tamás (V.B), Deme Ákos György (VI.A),  Dusza Hanna Zsófia (VI.A), Juhász Bence (VI.A), Fekiač Kiara (VI.A), Grľák Fabio (VI.C) és Kolesár Miklós (VI.C) emlékműsorral járultak hozzá a Csemadok TV által szervezett megemlékezésen a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. 

            -TÁ-

          • NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

          • 2022. június 3-án közösen ünnepeltük Nemzeti Összetartozásunk Napját Szarka Tamás Kézfogás című dalának eléneklésével. 

            -FH-

             

          • Környezetvédelmi világnap

          • Iskolánk tanulói a május 30-án kezdődő héten a Környezetvédelmi világnap keretén belül több programban is részt vettek.

            A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Ehhez kapcsolódóan a heti fő konkrét célkitűzéseink a következő pontok voltak: energiatakarékosság, a szemét- és hulladékképződés csökkentése és a környezetszennyezés megelőzése.

            A hetet egy előadással indítottuk a Textil újrahasznosításával kapcsolatban. Az előadásban részt vettek Klement Kinga és Keresztes János Márk 8.A osztályos tanulók. A szavakat a tettek követték, így  elindultunk szemetet gyűjteni a Zoltán-kert, a Csincsa patak és a Sajó folyó egy kijelölt részére. A tisztogatási munkálatokban részt vettek a 7.A, 7.B és a 8.A osztályos tanulói az oszályfőnökök kíséretében. Emellett a  8.B osztály tanulói megtisztították a facsemetékkel beültetett területet iskolánk épülete mellett. Mindenkinek köszönjük a felelősségteljes munkáját!

             

            Barnócky Anita

          • Az én álomházam - iskolai rajzverseny kiértékelése

          • A gyermeknap alkalmából meghirdetett rajzversenyünkre az idén is szép számmal készültek alkotások. A legsikeresebb rajzok díjazásban részesültek:

            Fődíj: Amzler Dániel 9.A

            1.helyezett: Čúr Viktória 4.A, Imrecze Zsófia 2.B

            2.helyezett: Anderkó Fanni 4.B, Tóth Kriszta 3.B

            3.helyezett: Csízi Emma 3.B, Oláh Szilárd Attila 4.B

            Különdíj: Keresztes Zoé Rebeka 4.B, Szabon Zsófia 3.A

            Legkreatívabb alkotó: Szarka Vivien 4.A

            Legügyesebb technikai megoldás: Porteleky Róbert 6.C

            Az alkotásokból kiállítás készült, mely megtekinthető iskolánk épületében.

             

            Szívből gratulálunk!

            Pierzchala Mária, Szabó Nikola

             

          • Diákolimpia

          • Május 27 -én a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola felső tagozatos diákjai olimpiai napon vettek részt, melyet a tornaljai szakközépiskola rendezett meg. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott az Olimpiai himnusz is. Ezt követték az izgalmasabbnál izgalmasabb játékok, ahol nemcsak a fizikai rátermettség, hanem az elme is szerepet kapott. Diákjaink kihozták magukból a maximumot, és rengeteg díjat sikerült bezsebelniük a nap folyamán. Ezúton is gratulálunk nekik!

            -BD-