• Tanulmányi kirándulás

          • Iskolánk 2.A, 3.A és 3.B osztályos tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt Beretkén. A tanulók megtekintették a tájházat, megismerkedtek a kastély történetével, majd a tanösvényen túráztak, ahol a helyi növény- és állatvilágba nyerhettek betekintést. Köszönjük a szívélyes fogadtatást, az idegenvezetést. Sok szép élménnyel tértünk haza.

          • Mesék mindenkinek - rendhagyó irodalomóra a Matej Hrebenda Könyvtárban

          • 1859. szeptember 30-án született a nagy mesemondó, Benedek Elek. Születésnapja alkalmából a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta ez a dátum a népmese napja is egyben. Ebből az alkalomból szervezte meg a rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár a Mesék mindenkinek című rendhagyó irodalomórát, amelyen iskolánk 5.A osztályos tanulói is részt vettek. A tartalmas előadás és a szórakoztató kvíz után tanulóink betekintést nyerhettek a könyvtár életébe, illetve megtekinthették az egyes részlegeket.

            A könyvtár névadója – Matej Hrebenda – életét a könyvek terjesztésének, megmentésének szentelte, amivel jelentősen hozzájárult a könyvtárak létrejöttéhez. Látását viszonylag korán elvesztette, de könyvek iránti szeretete soha nem csökkent. Tiszteletére és emlékére a könyvtár biztosítja, hogy a vakok és gyengénlátók is hozzáférhessenek a könyvekhez, az olvasáshoz, illetve előadásokat tartanak a vakok és gyengénlátók életéről. Tanulóink megismerkedhettek a nehézségekkel, amelyekkel ők napi szinten megbirkóznak, kipróbálhatták, hogyan tudnak szemüket eltakarva közlekedni, valamint a Braille-írással olvasni.

            Köszönjük a tartalmas napot!

            - MK, VHG -