•  Alsó tagozat: Beíratkozás

            A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában  2013. január 25-től 2013. február 28-ig zajlott a beíratás a 2013/2014-es iskolai év első évfolyamába.

            Örömmel  számolhatunk be arról, hogy beíratási programunk ebben az évben is sikerrel zárult.

            A 2013/14-es iskolai évre  74 gyermeket írattak be szüleik. A nulladik évfolyamban jelenleg  15  tanuló felkőszítése folyik. Tehát  89  tanuló kezdheti meg iskolai tanulmányait szeptembertől az első vagy a nulladik évfolyamban. A gyermekekre vár még egy pszichológiai teszt, mely az iskolaérettségüket méri fel.  

            Továbbra is várjuk, egészen szeptemberig, azokat a gyermekeket, akik iskolakötelesek, és beíratásuk még nem történt meg.

            Köszönetet mondunk azoknak a szülőknek, akik bizalmukat a mi iskolánkba helyezték, és gyermeküket a mi pedagógusaink szakmai tudása  és felkészültsége  segítségével  magyar anyanyelvükön szeretnék hozzájuttatni az alapfokú ismeretekhez.

            Mindenkit szeretettel várunk iskolánkban szeptembertől az új iskolai évben.

          • Alsó tagozat: / napközis program /

            Október az idős emberek iránti tisztelet jegyében zajlott. Ebből az alkalomból meglátogattuk a Nyugdíjas otthon lakóit, ahol versekkel, dalokkal, mesékkel és a gyerekek által készített ajándékokkal köszöntöttük. A szórakoztató műsorunkat tánccal bővítettük, s így mutatták be a napközis csoportoknak és a nyugdíjas pedagógusoknak valamint a nagyszülőknek. A gyerekek kedves és szeretetteljes műsorát az idősek sok mosollyal és tapssal hálálták meg.        

          • Alsó tagozat: / napközis program /- Farsang

            Idén is megrendeztük iskolánkban a hagyományos farsangi mulatságot alsó tagozatos tanulóink részére. Tanulóink színes műsorral készültek. Jelmezbe bújt gyerekek versenyjátékokban mérhették össze ügyességüket (székfoglaló,rollerezés, egyensúlyozás, narancstánc, bólyafoglaló, lufifújás, lufivezetés, cukorka tekerő verseny ). A versenyjátékok után táncmulatság kezdődött.Jó hangulatú,vidám délután volt.

          • Alsó tagozat: Pozsonyban jártunk

            2013.március 1-jén Pozsonyban a VI.Országos Képzőművészeti Pályázat eredményhirdetésén vettünk részt alsótagozatos tanulóinkkal. A magyarországi és hazai szakemberekből álló bizottság a rekordszámú pályamunkábó l (1384 db)  85 rajzot kiállításra javasolt, 43 alkotó és felkészítőjük pedig meghívást kapott Pozsonyba a kiállítás ünnepi megnyitójára. Megtekintettük a város történelmi nevezetességeit idegenvezető irányításával, a SZNM Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumát, majd ezt követően részt vettünk a kiállítás megnyitóján, ahol a tanulók és a felkészítő pedagógusok átvették az okleveleket. A díjazottak: Gaál Bianka (2.A), Horváth László (2.A), Jacsmenyík Péter (2.B). A tanulóknak gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk. (A képeket a galériában lehet megtekinteni )

                                                                                                                                                         Tímár Csilla és Horváth Zsuzsa

          • Tavaszi szünet

          •  

            A 2012/2013-as tanévben a tavaszi szünet február 25-től március 1-ig tart. Kellemes tavaszi szünetet kívánunk! Pihenjetek, játszatok, élvezzétek ki a szünet minden percét! A szünet után a tanítás március 4-én /hétfőn/ kezdődik.

          • Értesítés

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesti a szülőket, hogy 2013. február 13- án az 5.A és 5.B osztályokban nyitott napot tartunk a következő órarend szerint:

             

            5.A 1. Szlovák nyelv - Benický T.

                   2. Matematika - Csernok E.

                   3. Angol nyelv - Kovács B. , Galo V.

                   4. Testnevelés - Iván L., Klobusiczky G., Juhász Á.

             

            5.B 1. Magyar nyelv - Kosztúr Á.

                   2. Szlovák nyelv - Dubovský A., Kosztúr Á.

                   3. Matematika - Székesi Zs.

                   4. Testnevelés - Iván L., Klobusiczky G., Juhász Á.

             

            2013. február 14 -én nyitott napot tartunk iskolánkon az 5.A osztályban a következő órarend szerint.:

            5.A 1. Informatika - Imreze Cs., Varga Cs.

                   2. Magyar nyelv / Történelem - Kovács B., Páko A.

                   3. Biológia - Oravec A.

            Minden érdeklődőt szeretettel vár az iskola igazgatósága.

        • Versenyeztünk ...
          • Versenyeztünk ...

          •         Iskolánkon már hagyománnyá vált a szlovák nyelvű vers - és prózamondó verseny / Dobré slovo - Jó Szó / megrendezése. tapasztalataink szerint tanulóink szívesen kapcsolódnak bele ebbe a versenybe is. Az iskolai fordulót 2013. január 28-án rendeztük meg a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában. Tanulóink 4 kategóriában versenyeztek, a 6. és 7. évfolyam tanulói az 1. vers és a 2. próza kategóriában:

            Madarász Klaudia, Ragályi Éva, Brindza Krisztína Lúcia, Michalko Barbara, Danyi Tünde, Szőke Lýdia, Szarka Noémi, Bóna Jolán, Dávid Szilvia, Nemes Klaudia, Gődér Noémi , Hubay Paulina, Hencz Viktória.

            A járási fordulón iskolánkat Nemes Klaudia, Szarka Noémi, Hubay Paulina, Hencz Viktória fogják képviselni.

            A 3. /vers/ és a 4. /próza/ kategóriában a 8. és a  9. évfolyam tanulói versenyeztek:

            Vers: Antal Réka, Lengyel Bernadett, Laczo Alexandra,

            Próza: Csutor Bence, Csízi Lilla

            A járási fordulóra Antal Réka, Lengyel Bernadett, Csutor Szabina és Csízi Lilla készülnek.

            Diákjaink véleménye a versenyről - ,, Nagyon örültünk, hogy ez éveben is részt vehettünk a Jó Szó nevű versenyen. nagyon jól éreztük magunkat és úgy gondoljuk, hogy ebből is sokat tanultunk! ''

            A cikket a 8.B tanulói:  Csutor Szabina, Csízi Lilla és Lengyel Bernadett írta.

             

          •  Beíratás a 2013 / 2014 - es iskolai évre:

             












             

        • ,, Dobré slovo - Jó Szó
          • ,, Dobré slovo - Jó Szó

          •    Iskolánk felső tagozatos tanulói rendszeresn bekapcsolódnak a ,, Dobré slovo - Jó Szó " szlovák nyelvű vers - és prózamondó versenybe. Ez jó alkalom az irodalom iránti szeretetük elmélyítésére és az előadói képességük fejlesztésére. Ebben az iskolai évben az ötödikes tanulók részére egy rendhagyó irodalmi órát szerveztünk 2013. január 16- án 9.00 órai kezdettel, ahol a tanulók előadták az általuk megtanult verset, prózát. Ezen a rendezvényen a szülők is szép számban részt vettek. Köszönjük az érdeklődést.( A képeket a galériában lehet megtekinteni. )

             

            Vers

            Babús Linda

            Csóka Zsolt

            Kökény Rebeka

            Plešivčak Katalin

            Barkai Natália

            Bráz Réka

            Bernás László

            Koszorú Zoltán

             

            Próza

            Tóth Beáta

            Hencz Veronika

            Boroš Rebeka

            Óváry Elisa

            Oláh Dezső

             

          • Pedagógussztrájk

          • A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt szülőket, hogy 2012. november 26-án /hétfőn/ igazgatói szabad nap lesz a pedagógussztrájk miatt. Ezen a napon nem lesz tanítás. A megértést köszönjük.

          • Pilotné Testovanie T5-2012

            Tesztelés T5 az  alapiskolákban felmérik az ötödik évfolyam diákjainak tudását magyar nyelv és irodalomból és szlovák nyelv és irodalomból. Az időpont 2012. november 21. / szerda /. Sok sikert kívánunk minden ötödikes tanulónak!

          • Mindenszentek - Halottak napja

            Mindenszentek és halottak napja november 1-2-a, a halottakra való emlékezés ünnepe.

             

            "Mindazokért, kiket nem láttunk már régen,
             Akik velünk együtt ünnepelnek az égben,
             Kiknek őrizgetjük szellemét,
             Mindazokért egy-egy gyertya égjen."

          • Őszi szünet: 2012. október 31-től november 4-ig.

          • Alsó tagozat / napközis program /: Halloween

             

            Október 31-én eljön a rettegések éjszakája – főleg az angolszász országokban persze, de azért néhány eleme kis hazánkban is fellelhető a Halloween láznak. Európában a halloween sokáig feledésbe merült. Néhány helyen elvétve jelmezbe öltöztek és tökdíszeket helyeztek el a lakásban, de ez a szokás is hanyatlóban volt. Az utóbbi években azonban a halloween ünneplése ismét visszatért, valószínűleg a népszerű amerikai ponyvakultúra (képregények, filmek) nyomán. Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe. Jelképei még a fekete macska, a szellemek, pókok, gnómok és egyéb fura lények, melyek sokszor beöltözés formájában jelennek meg az ünnep során. Iskolánkon október 30- án az alsó tagozatos gyerekek délután ünnepelték a Halloweent.  A gyerekek nagyon örültek  e programoknak, hisz ezen a napon jelmezekbe bújhattak, töklámpásokat készíthettek és érdekes, játékos versenyfeladatokon vettek részt, egyszóval sok-sok vidámság részesei lehettek. ( A képeket a galériában lehet megtekinteni. )

          • Alsó tagozat: A szív napja 

            Idén először, 2012. szeptember 27-én egészségnapot szerveztünk Szívünk napja 2012 címmel. Örömmel állapítottuk meg, hogy a gyerekek odafigyeltek a felvilágosító előadásokra és filmekre, amelyek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, az egészséges táplálkozásra és a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet. A témához kapcsolódó gyermekrajzokból kiállítást is szerveztünk. A programok végén a gyerekek megtekinthették a mentőautó felszerelését, a metős bácsi segítségével pedig ki is próbálhatták az életeket mentő egészségügyi kellékeket. / Szervezők: Csótó Nóra, Pierzchala Mária, Majoros Ilona /   ( A képeket a galériában lehet megtekinteni. )