Základná škola Ferenca Kazinczyho s VJM,Tornaľa - Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Tornalja

Prihlásenie

Novinky - Újdonságok

Fotogaléria

 • Karácsonyi műsor

  2017. december 4-én mutattàk be iskolánk 9.A osztályos tanulói a "Mladosť je zázrakov čas" című szlovák nyelvű előadást, mellyel nagy sikert arattak úgy iskolatàrsaik,mint a szülők körében!   Kovács Andrea

 • Az 1. C, a 2. A, a 2. D és a 4. D karácsonyi műsora

  2017. december 12-én került sor a nulladik, a 1. C, a 2. A, a 2. D és a 4. D karácsonyi műsorára, amely az iskola ebédlőjében volt megtartva a szülők részére. A tanulók a karácsonyi műsoron kívül a roma fesztiválon előadott programjukat is bemutatatták, amellyel iskolánkat képviselték Feleden és Jánosiban is.

 • Értesítés

  A Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatósága tisztelettel értesít mindenkit, hogy 2017. december 22-én /pénteken/ igazgatói szabad lesz. 

 • Meghívó
 • VÁROSI MIKULÁS ÜNNEPSÉG
 • Mikulás
 • KARÁCSONYFA DíSZíTÉS
 • Menő csokipapír kerestetik!

  Azt már Csukás István meséjéből tudjuk, hogy van valaki, aki mindenféle csokoládét szeret. Ez nem más, mint Gombóc Artúr, a legendás mesehős.  Menő csokipapír kerestetik! címmel hirdettük meg azt a versenyt, amelyben Gombóc Artúrnak terveztünk csokipapírokat. Ötletes és valóban egyedi rajzok születtek, melyek megtekinthetők az iskola folyosóján.

  Köszönjük a napközis tanító nénik segítségét és a tanulók kreatív alkotásait.

                                                                                    Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

 • FALUSI HAGYOMÁNYOK HETE - ÉNEK FESZTIVÁL
 • Teremfoci

  Sikerült! Megint ott leszünk a kerületi versenyen! A tornaljai Kazinczy Ferenc Alapiskola tanulói járási bajnokok lettek teremfociban. Gratulálunk! 

 • ADVENTI KOSZORÚK KÉSZÍTÉSE

  Advent - a készülődés, várakozás ideje

  A december elsejével kezdődő adventi időszak karácsony szenteste, Krisztus születésének napján ér véget. Elnevezése a latin adventus szóból származik, jelentése: eljövetel, s így advent huszonnégy napjában Jézus Krisztus eljövetelére várakozik kicsi és nagy egyaránt. Az adventi időszak egyben a karácsonyi előkészület ideje. Ilyenkor előkerülnek az adventi lakásdíszek az adventi naptár, kicsi és nagy együtt számolja a napokat, mennyit kell még karácsony estig aludni. Ennek az időszaknak talán a legszebb dísze az adventi koszorú, amelyet készen is megvehetünk, de értékesebb, ha mi magunk készítjük el. Nem kell sok dolog hozzá, egy koszorú alap, négy gyertya, s ötletes díszítő elemek – szárított narancs, fenyőfaág, masnik, termések. Mi is így készítettünk szebbnél -szebb adventi koszorúkat.

   

 • Színházban jártunk

  2017. 11.23-án iskolánk 38 tanulója a szlovák nyelvi TB keretében a "Ďurošík" című szlovák nyelvű előadást tekintette meg Rozsnyón az Actores színház előadásában. A tanulók élvezték az előadást, ami fényes bizonyítéka annak, hogy megértették a szöveget és az előadás mondanivalóját. A szlovák szakos pedagógusok rendszeresen szerveznek a tanulók részére exkurziót és színházlátogatást. A mai programot szervezte és a tanulókat elkísérte: Kovács Andrea, Miko Katalin és Iván Margit.

   

 • Nagyrőcén jártunk

  November 16-án a 7. és 8. évfolyamos tanulók tanulmányi kiránduláson vettek részt Nagyrőcén. Az első szlovák nyelvű gimnáziumot néztük meg, amely 1862. szeptember 16-án jött létre, ma pedig  nemzeti kulturális emlékeink egyike. Tanulóink megtudhatták, hogy az iskolán több híres, szlovák értelmiség is tevékenykedett, mint: Štefan Marko Daxner, Ján Francisci és Ján Botto.

  A gimnázium megtekintése után a helyi Samuel Reusso könyvtárat látogattuk meg, ahol a könyvtáros néni tartalmas elöadást tartott a viselkedésröl. Elöadás közben tanulóink egy ezzel kapcsolatos aktivitásban is résztvettek.

  Tartalmas kiránduláson vehettünk részt, tanulóink számos élménnyel gazdagodva tértek haza.

  Miko Katalin

   

 • FALUSI HAGYOMÁNYOK HETE - MESEMONDÓ FESZTIVÁL
 • Tesztelés 5 – 2017

   

  A Kazinczy Ferenc Alapiskola igazgatósága értesít mindenkit, hogy a  2017/2018-as tanévben az 5. évfolyamot látogató tanulók tesztelésen vesznek részt 2017. november 22 –én  a következő tantárgyakból: magyar nyelv és irodalom, matematika. 

  Szervezési okok miatt 2017. november 22-én igazgatói szabadot kapnak a következő osztályok: 6.D, 6.E, 7.C, 7.D, 8.C, 8.D. 

 • Rajzpályázat - Felső tagozat - Arany János műveinek illusztrálása

  1. kép - Magicz Vivien /IX.A/ - A méh románca

  2. kép - Tamás Laura /IX.A/ -  Télben 

  3. kép - Kalydy Boróka /VI.A/ - Ágnes asszony 

 • Pom Pom meséi és könyvvásár az alsó tagozaton

  Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat...Így kezdődik mindannyiunk kedvenc meséje Pom Pom, amelyen generációk nőttek fel. Csukás István legendás mesehőseit senkinek sem kell bemutatni. A gyerekek örömmel fogadták Picurt, akinek Pom Pom iskolába menet különféle történeteket mesél. Jól szórakoztak a csokival fogyókúrázó Gombóc Artúron vagy a mindent kiradírozó Radírpókon. Az előadáson kívül könyvvásárt is szerveztünk tanulóinknak, amelynek célja az olvasóvá nevelés volt.

                                                                                    Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

   

 • Kincskeresők XIII.

  2017.november 8-án és 9-én a Kincskeresők XIII. – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján vettünk részt Dunaszerdahelyen. Immár tizenharmadik alkalommal kapcsolódhattunk be az országos diákkonferenciába. Iskolánkat a 8.A osztályból Gál Georgina és Székely Fanni képviselték, akik a Csízi Fürdő múltjáról és jelenéről tartottak kiselőadást. Munkájukat a zsűri aranysávos minősítéssel ismerte el. Szívből gratulálunk a szép teljesítményhez!

  Ragályi Emese és Szabó Nikola

 • Kassán jártunk

  A 7.A, 7.B és 8.B osztályos tanulóink november 10-én tanulmányi kiránduláson vettek részt. II.Rákóczi Ferenc nyomában járva megtekintették a Rodostói Emlékházat, illetve a Kassai Planetáriumot, ahol értékes,  tanulságos  és  látványos  előadás bővítette a tudásukat a csillagokról. Nem hiányott az édes élvezet sem, sütiparti  a kényelmes, tágas kassai cukrászdában. Kellemes, vidám őszi  nap volt ez, jól éreztük magunkat.

  Kosztúr Ágnes , Kucsera Dóra

 • Egy óra gyermekekért

  Iskolánk, a KFMTNYA az idén is bekapcsolódott az „Egy óra a gyermekekért“  néven meghirdetett nyilvános gyűjtési programba, amelynek bevétele a hátrányos helyzetű, testi fogyatékos gyermekek sorsán segít Szlovákia területén. Különböző helyszíneken kértük az embereket, hogy anyagilag támogassák ezt a nemes szándékú programot. A bevételünk 217,44 euro , amit jó szívvel fogunk adományozni a gyermekek számára. A hideg idő ellenére is megtaláltuk az emberek szívében a melegséget.

  Az adományt gyűjtő 9.A osztályos diákok: László Fruzsina, Agócs Barbara, Lázók Orsolya, Igo Bettina, Czigány Zsófia, Dorkin János, Árvai Richárd, Drótos Dániel.

   

strana: