Základná škola Ferenca Kazinczyho s VJM,Tornaľa - Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Tornalja

Prihlásenie

Novinky - Újdonságok

Fotogaléria

 • NAPKÖZIS TÁBOR - 5. NAP

  Utolsó napot az iskola udvarán töltöttük, közös mozgásos, ügyességi játékokkal és zumbával. Délután piknikeztünk és buborékokat fújtunk. A gyerekek sok új élménnyel gazdagodtak a héten és elmondásuk alapján már nagyon várják a következő, jövő évi tábort.

 • NAPKÖZIS TÁBOR - 4. NAP

  Csütörtöki nap délelőttjén aszfaltfestés volt, ahol a gyerekek nyári élményeiket festették le. Délután túráztunk Gömörre, ahol a nevezetességeit tekintettük meg.

 • NAPKÖZIS TÁBOR - 3. NAP

  Rossz idő miatt elmaradt a beretkei strandolás, helyette az iskolában szórakoztunk. A napot reggeli tornával indítottuk, majd kincskereséssel, versenyjátékokkal folytattuk. Finom pizza után rövid sétát tettünk a Zoltán- kertbe, megkóstoltuk a cseviccét. Végül a napot popcornnal és mozizással zártuk.

 • NAPKÖZIS TÁBOR - 2. NAP

  Kedden a malomba látogattunk el. Lovagoltunk, állatokkal barátkoztunk, sétáltunk a Sajó parton. Délután fagyiztunk, mókáztunk.

 • NAPKÖZIS TÁBOR - 1. NAP

  A napközis táborunk első napján jól kiugráltuk magunkat a jumpingon, majd időt szakítottunk egy kis kézműves foglalkozásra is. Remekül szórakoztunk.

 • Élményekkel teli június

  Az idei tanév utolsó hónapjában került sor a 3. évfolyamosok természetiskolájának megvalósítására Krokaván, ahol élményekben gazdag történéseknek lehettek részesei tanulóink. Nagyokat túráztak, ismerkedtek a növény-és állatvilággal és jókat játszottak. A természetiskolát követte az úszótanfolyam, amely az ózdi uszodában valósult meg. A játékos keretek között zajló órák során tanulóink elsajátították az úszás rejtelmeit. Ezúton is köszönjük az úszásoktatók munkáját!

 • Lehetsz király!

  Iskolánkon másodszor került megrendezésre a Lehetsz király! olvasói verseny, ahol az alsó tagozatos diákoknak 7 próbát kellett kiállni ahhoz, hogy elnyerhessék a királyi címet. Ezt a megtisztelő nevet Perjési Csenge (4. A,), Hugyár Nóra (3. A), Juhász Bence (2. B) és Lehotská Kiara (1. A) érdemelték ki tudásukkal és ügyességükkel. Második helyezettek lettek: Gyurkovics Vivien (4. A), Csízi Lilien Zille (3. A), Fekiač Kiara (2. C), Kusník Fruzsina (1. A). A harmadik helyet Mišurák Balázs (4. C), Šereš Szilvia (3. B), Czetner Zita (2. B) és Kuchta Bálint (1. B) foglalta el. Gratulálunk minden résztvevőnek és jövőre is várjuk a királyjelölteket! Ne felejtsétek: Olvasni jó!

 • Nálunk is járt az „Arany 200 busz”
 • TANÉVZÁRÓ GÁLAMŰSOR 2018
 • Tanévzáró gála - 2018

  A Kazinczy Ferenc

  Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

  tisztelettel

  meghívja

  Önt és kedves családját

  Tanévzáró

  gálaműsorára.

   

  Helyszín: Tompa Mihály Városi Művelődési Központ, Tornalja

   

  Időpont: 2018. június 15.

           17.00 óra

   

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

   

 • Anyák napja

  2018.5. 16-án az 5. A osztályos tanulók egy kedves müsorral fejezték ki hálájukat és szeretetüket az édesanyáknak, nagymamáknak, akik meghatódva figyelték gyermekeiket, unokáikat. Tanulóink három nyelven (magyar, szlovák, angol) köszöntötték az anyukákat, akik kis ajándékot is kaptak, melyet gyermekeik készítettek nekik erre a megható alkalomra. Diákjaink nagyon ügyesek voltak. Ezúton is köszönjük a részvételt.

   

 • GYALOGOS IGAZOLVÁNY MEGSZERZÉSE - 2.B, 2.C
 • IX. Ipolyi Arnold Népmesemondó verseny

  Június elején Rozsnyón megrendezésre került a IX. Ipolyi Arnold népmesemondó verseny országos döntője. Iskolánkat  négy tanuló képviselte, akik a nagyszámú,  szokatlanul erős mezőnyben is szép eredményt értek el:

  Sofranko Áron              4.A             ezüstsáv

  Páll Ádám                     6.A             bronzsáv

  Veréb Fanni                  7.A             ezüstsáv

  Sósik Beáta                  8.B             ezüstsáv

   

  Mindannyiuknak gratulálunk  és sok sikert kívánunk számukra  a következő iskolai évre is.

 • Vízverseny

         2018. június 7-én 13.alkalommal rendezte meg a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola a „Zenélő vizes edények“ elnevezésű vízversenyét, amelyen iskolánk 3 tanulója, Libjak Laura /9.A/, Asztalos Nikolett /9.A/ és Papp Kíra /8.A/ képviseltette magát.

  A háromfős csapat feladata vízzel megtöltött poharak és egy szabadon választott népdal strófájának a lejátszása volt. Libjak Laura a  Tavaszi szél vizet áraszt ...  c.népdal strófáját mutatta be.

  A rendhagyó tanulmányi versenyen Rácz Olivér születésének 100. évfordulójára is emlékeztünk, aki az iskola igazgatója és tanára, valamint neves felvidéki magyar költő és író volt. Asztalos Nikolett a Hiszek a versben c. költeményét szavalta el.

  A verseny részét képezte a „Szellemi totó“, ahol a tanulóknak elméleti tudásukat kellett kamatoztatni.

  Iskolánk csapata a 2.helyezést érte el.

  Az elért eredményhez szívből gratulálunk, nagyon ügyesek voltatok lányok!

  A.H.A

   

 • IV. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAP
 • Csillagvirág együttes - gyermeknapi koncert
 • DUNA MENTI TAVASZ
 • Mi jut eszembe a Duna Menti Tavaszról?

  A Duna Menti Tavasz fesztivál idejére minden évben gyermek képzőművészeti versenyt is hirdetnek. Ebben az évben a rajzverseny témája: „Mi jut eszembe a Duna Menti Tavaszról?“

  Gruľo István, iskolánk 3.B osztályos tanulója a képzőművészeti verseny egyik díjazottja lett. Gratulálunk a szép eredmén                                                      

  Horváth Zsuzsa

 • Kirándulás

  2018. június 5-én a nulladik, az 1. C, 2. A, 2. D és a 4. D tanulói iskolai kiránduláson vettek részt. Először a betléri kastélyt látogatták meg, majd a gombaszögi barlangot tekintették meg. A tanulókat Pelsőcön meleg ebéd várta. A kirándulást fagyizással fejezték be. Élményekkel gazdagon érkeztek haza.

 • Mátyás király rajzverseny

  Iskolánk alsó tagozatán rajzversenyt hirdettünk a Mátyás király- emlékév alkalmából.           Az alkotások között nemcsak portré, hanem a királyról szóló mesék is a rajzlapra kerültek. Különdíjban részesült a 2.B osztály Mátyás király Gömörben c. alkotása, amely 3D-s formában lett megjelenítve. Nagyon nehéz volt a döntés, mert nagyon sok szép rajz született. Látszik, hogy a gyerekek igazán szeretik Mátyást, az igazságos királyt. A szebbnél szebb alkotások megtekinthetők iskolánk folyosóján. Gratulálunk minden tanulónak, aki részt vett a versenyen és köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját.

  A díjazottak:

  1.helyezettek: Czetner Zita (2.B), Viola Viktória (2.C),

  Gruľo István (3.B), Budai Veronika (4.A), Botoš Dániel (4.B)

  2.helyezettek: Gášpár Gabriella (2.C), Bubloš Péter (3.B),

   Bocko Mira Szófia (4.A), Gyurkovics Vivien (4.A), Homoly Tara (4.B)

   Molnár Simona (4.C)

  3. helyezettek: Pálinkáš Marianna (2.C), Farkaš Kiara (3.A), Kuchta Vivien (3.B),

                           Árvai Márk (4.A), Perjési Csenge (4.A), Bodnár István (4.B)

  Különdíj: 2.B osztály

                                                                                              Bódi Szilvia és Horváth Zsuzsa

strana: